دولت خاتمی و روحانی اگر افتخار داشتند که وضع اصلاحطلبان این نبود
دبیرکل حزب اشرافی کارگزاران ادعا کرد: برخلاف دولت اصلاحات، دولت رئیسی در سالگرد پیروزی انتخاباتی خود چیزی برای افتخار ندارد.
دبیرکل حزب اشرافی کارگزاران ادعا کرد: برخلاف دولت اصلاحات، دولت رئیسی در سالگرد پیروزی انتخاباتی خود چیزی برای افتخار ندارد.
به گزارش روزنامه سازندگی، حسین مرعشی در کلابهاوس گفت: وقتی آقای خاتمی در سال ۷۶ به پیروزی رسیدند بهاندازهای این پیروزی در کام ملت و نیروهای سیاسی میانهرو و اصلاحطلب و تحول خواه شیرین بود که بعضا دوم خرداد برای دورهای طولانی به «نام گروههای سیاسی حامی آقای خاتمی» تبدیل شد و تا سالها بخشی از اصلاحطلبان مشـهور به دوم خردادیها شدند و هر سال به سالگرد این پیروزی افتخـار میکردند. این روزها از هیچ یک از هواداران آقای رئیسی در سالگرد انتخاب ایشان هیچ عکسالعملی ندیدم که نشان از افتخار به انتخابات سال گذشته داشته باشد و عجیب بود که چرا جبهه پیروزی سال گذشته نمیتواند بـه این تاریخ افتخار کند.
مرعشی گفت: یک رویکرد در انتخابات این بود که اجازه دهیم خودشـان روی کار بیایند تا مسـائـل کشـور حل شود مثلا سختگیریها کم میشود، در فرهنگ مسامحه میشود و اقتصاد راه میافتد و مسائل حل میشـود، اما مردم دیدند در هیچ یک از حوزهها هیچ یک از این پیشبینیها محقق نشد. اقتصاد در همان وضـع بلکه بدتر قرار دارد، تورم ۶۰ درصدی را تجربه کردیم و تورم نقطه به نقطه خرداد
۵۲ درصد را رکورد زد، روابط خارجی هم که هیچ گشایشی ندارد، بنابراین، این تز باطل شـد که اگر دولت در اختیار خود دوستان باشد مسائل راحتتر حلوفصل میشوند.»
مرعشی وضعیت فعلی را آغازی بر روند سه رقمی شدن تورم خواند و تاکید کرد: دولت آقای رئیسی نه در تشخیص اولویتها و مسائل موفق بوده و نه در یافتن راهحلها. در جلسـه افطاری با ایشان در ۴ دقیقه زمان خودم توضیح دادم که وقتی آقای روحانی کشور را در دست گرفت تورم ۳۷ درصد بود و در سال قبل از خروج آمریکاییها از برجام تورم به ۸ تا ۹ درصد رسیده یعنی یک رقمی شـده بود و بعد از خروج آمریکا از برجام این رقم تورم به ۴۰ درصد رسید.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفت: «آقایان میگویند زندگی مردم را به برجام گره نمیزنیم، مگر شـما گره زدهاید که میگویید گره نمیزنیم، این گره خورده شده است، چرا چشممان را بر واقعیت میبندیم.»
اظهارات آقای مرعشی هم تجاهل و هم تحریف واقعیات است. چه اینکه؛ اولا اگر دولت اصلاحات دولت آبرومندی و محبوبیتداری بود، مردم در سال 1384 از معین و مهرعلیزاده و کروبی و هاشمی یکجا عبور نمیکردند. ثانیا دولت بعدی اصلاحطلبان (دولت مدعی اعتدال و تدبیر)، مدیریت را با 709 کشته کرونایی، تورم 60 درصد، کسری بودجه 480 هزار میلیاردی و بدهی هنگفت تحویل داد، اما یک سال بعد، دولت جدید توانسته هم بر قتلعام کرونا غلبه کند و هم بر بخشی از آن ترازهای منفی اقتصادی؛ ضمن اینکه خود آقای مرعشی پیش از این اذعان کرده که ماجرای ارز 4200 تومانی استخوان در گلوی دولت جدید است و طبیعتا افتخار(!) این جاسازی، با اصلاحطلبان و مدعیان اعتدال است.
ثالثا حوزه روابط خارجی و دیپلماسی اقتصادی احیاشده که از جمله آمار آن افزایش 40 درصدی صادرات و 20 درصدی تجارت خارجی است.
رابعا بین تورم 52 درصدی تا سهرقمی (بالای 100 درصد) حدود 48 درصد فاصله است. آیا آقای مرعشی این فاصله دو برابری را نمیفهمد که خبر از تورم سهرقمی میدهد. ایشان کجا تشریف داشتند در حالی که تورم ظرف دو سه سال، 40 درصد افزایش پیدا میکرد؟!
خامسا شرایط اقتصادی فعلی نتیجه گره زدن همه امور کشور و اقتصاد آن به برجام است و طبیعی است که اینگونه آویزان شدن از دشمن در جهان متکثر و تکقطبی، میتوانست اقتصاد را دچار شوکهای فراوان کند. بنابراین چه در تنظیم بیقواره و قابل نقض برجام و چه در موکول کردن همه مسئولیتها و تدابیر اقتصادی بر آن، قصور و تقصیر فراوانی صورت گرفته و امثال آقای مرعشی، شیپور را از سر گشاد آن مینوازند.
و بالاخره اگر عملکرد خاتمی و روحانی افتخارآمیز بود، اصلاحطلبان به آن روز نمیافتادند که یک سال قبل در انتخابات با بیاعتنایی مطلق مردم مواجه شوند.
دیدگاه تان را بنویسید