خبر به روایت «فردا»

برجام در آستانه ایست قلبی/ یارانه برای همه/ شروع شفافیت از مجلس/ سرنوشت یک جنگ

کد خبر: 1147293

روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

برجام در آستانه ایست قلبی/ یارانه برای همه/ شروع شفافیت از مجلس/ سرنوشت یک جنگ

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است: 

 

شرق/ برجام در آستانه ایست قلبی

«شرق» گفت‌وگویی دارد با محمدفرهاد کلینی، دیپلمات پیشین و به بررسی پالس‌های مثبت و منفی احیای برجام پرداخته است. او در این گفت‌وگو می‌گوید: «در فضای سیاسی داخلی آمریکا، هم حزب جمهوری‌خواه و هم حزب دموکرات نوعی نگاه انتقادی جدی به فضای مذاکرات و احیای برجام به دلیل تأثیر لابی صهیونیستی آیپک پیدا کرده‌اند. در عین حال اینجا مسئله فقط به خطوط قرمز ایران بازنمی‌گردد؛ چون همان‌گونه از زبان برخی دیپلمات‌ها، مذاکره‌کنندگان و مرتبطین آنها شنیده می‌شود، مسائل دیگری مانند دادن تضمین و نظایر آن هم برای احیای برجام هنوز مطرح است. بنابراین اینکه بخواهیم رکود و سکون در مذاکرات وین را صرفا به خطوط قرمز ایران مبنی بر خروج سپاه از لیست گروه‌های تروریستی آمریکا گره بزنیم، الزاما به معنای ذوب‌کردن یخ مذاکرات نیست؛ چون ضرورت انعطاف برابر در همه حوزه‌هاست که می‌تواند به عنوان یک ستاره راهنما و یک کلید برای ادامه مذاکرات و برون‌رفت از انجماد کنونی عمل کند.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

ایران/ یارانه برای همه

«ایران» دستور دیروز رئیسی مبنی بر «واریز یارانه 300 هزارتومانی برای جاماندگان» را تیتر یک کرده و نوشته: « آنچه روز گذشته در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت روی داد، چیزی جز تدبیر عاجل رئیس جمهور برای پایان دادن به نگرانی بعضی سرپرستان خانوار نبود. درحالی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سرعت درحال بررسی اعتراض‌ها و شکایت‌ها درباره نوع دهک‌بندی برای پرداخت کمک معیشتی‌های جدید است، رئیس جمهور روز گذشته به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون دستور داد این مبالغ در این مرحله به حساب همه افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بودند، واریز شود. این دستور را که پیش از پایان بررسی‌ اعتراض‌های خانوارها صادر شده می‌‌توان به معنای پایان دغدغه و نگرانی‌های این خانوارها ارزیابی کرد. به عبارت دیگر، رئیس جمهور در این مرحله، آرامش، راحتی خیال و اطمینان‌یابی خانواده‌های نگران را اصل قرار داده و رفع این نگرانی‌ها را به پایان بررسی‌های اداری و تکمیل فرایندهای بروکراتیک موکول نکرده است.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

اعتماد/ دوراهی یارانه و کوپن

«اعتماد» در گزارشی که امروز تیتر یک کرده با طرح این سوال که «چرا پرداخت یارانه معیشتی متوقف خواهد شد؟» نوشته: «نمایندگان مجلس می‌گویند که اختیار پرداخت یارانه نقدی یا توزیع اعتبارات به صورت کالابرگ الکترونیک را در قانون بودجه امسال به دولت داده‌اند. منظور از این «اختیار» 161هزار میلیارد تومان اعتباری است که برای «تغییر روش پرداخت یارانه‌ها» در اختیار دولت قرار گرفته است. در بودجه امسال نزدیک به 75 هزار میلیارد تومان نیز برای یارانه معیشتی پیش‌بینی شده که کوچک بودن این عدد نشان می‌دهد مجلس به دنبال حذف یارانه‌بگیران بوده است. ضمن اینکه یارانه دارو نیز در این اعداد پیش‌بینی شده و سرجمع می‌توان گفت که چیزی حدود 203 هزار میلیارد تومان برای دولت اعتبار می‌ماند تا صرف پرداخت یارانه کند.  اگر روش فعلی پرداخت یارانه، آن‌طور که وزیر اقتصاد می‌گوید، ادامه پیدا کند؛ ماهیانه 25هزار میلیارد تومان پول نیاز است. رقمی که در 10ماه آینده تا 250هزار میلیارد تومان می‌شود. نزدیک به 47هزار میلیارد تومان بیشتر از اعتباری که مجلس در قانون بودجه سال جاری در نظر گرفته است.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

کیهان/ روسیه شکست نمی‌خورد

«کیهان» در یکی از گزارش‌های امروز خود که در صفحه یک هم دیده شده به گفت‌و‌گو با استاد دانشگاه «مک مستر» و تبیین جنگ اوکراین پرداخته است. این روزنامه اصولگرا با عنوان «بعید است روسیه شکست بخورد حتی اگر با خسارات سنگین مواجه شود» به نقل از وی نوشته: «فکر می‌کنم این سلاح‌ها باعث می‌شود که شرایط تساوی در درگیری‌ها پیش بیاید، روسیه ممکن است بخشی از سواحل دریای سیاه و دونباس را به دست آورد، اما با خسارات نظامی جدی مواجه خواهد شد و باید از اهداف گسترده‌تری دست بردارد. نتیجه نبرد فعلی احتمالا یک آتش‌بس با ادامه خصومت‌های درجه چندم حداقل تا زمانی که پوتین بر روسیه حکومت می‌کند، خواهد بود. حتی اگر روسیه با یک شکست واقعی رو‌به‌رو شود، که بعید است، شاید پوتین وسوسه شود تا از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی استفاده کند که البته این یک اشتباه جدی خواهد بود زیرا احتمالاً با پاسخی مشابه از سوی ایالات متحده رو‌به‌رو خواهد شد.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

آرمان ملی/ درآمدهای ناپایدار و تعهدات پایدار

«آرمان ملی» عکس یک امروز خود را به گفت‌وگویی با فرشاد مومنی، اقتصاددان اختصاص داده است. او در این مصاحبه با اشاره به گزارش بررسی لایحه بودجه 1401 مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید: « شگرد دیگری که به کار می‌گیرند این است که تعهدات پایدار را روی درآمدهای ناپایدار قرار می‌دهند یعنی حقوق بازنشسته‌ها را از محل این مولدسازی یا خصوصی‌سازی بپردازند. می‌گویند ما منابع برای واگذاری گذاشته‌ایم و اگر واگذاری اتفاق نیفتاد، سهام شرکت‌های دولتی را به دستگاه‌های ذی‌نفع دولتی می‌فروشیم. این چه بابی است که می‌خواهند باز کنند؟ با همه این ملاحظاتی که گفته شد در سند بودجه پیش‌بینی کرده‌اند که 71 هزار میلیارد تومان درآمد از محل واگذاری‌ها دیده شود. گزارش نویس مرکز پژوهش‌ها نوشته است که تأمین این منابع با تردید روبه‌رو است. ما به تأسی به این گزارش تنها می‌توانیم بگوییم این تردیدهای مهم را برطرف کنید و مسأله را از کانال اصلی که بر محور شفافیت و پرهیز از شوک‌درمانی به جریان بیندازید.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

وطن امروز/ شروع شفافیت از مجلس

«وطن امروز» در تیتر یک امروز خود با عنوان «مطالبه شفافیت از مجلس یازدهم، پیش از هر چیز با درخواست «شفافیت آرای نمایندگان» آغاز شد؛ طرحی که بهمن سال99 به‌‌رغم رای اکثریت مجلس به تایید دوسوم نمایندگان نرسید. پس از آن رئیس مجلس شورای اسلامی بارها از تعهدش برای به سرانجام رساندن این طرح گفت تا کماکان امیدها برای شفافیت در خانه ملت زنده بماند؛ امیدی که البته با طرحی جدید و گسترده‌تر زنده ماند تا نمایندگان مجلس با طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، این مطالبه را فراتر از آرای نمایندگان در سطح تمام قوا پی بگیرند. عدم اشاره به شفافیت آرا در متن اولیه این طرح با اعتراض بخش قابل توجهی از نمایندگان مواجه شد اما سرانجام در نسخه‌ای که برای تصویب در صحن بهارستان مورد بررسی قرار گرفت به مساله شفافیت آرای نمایندگان نیز در ماده 3 اشاره شد تا این طرح تبدیل به یک طرح مادر در حوزه شفافیت قوای سه‌گانه شود.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

سازندگی/ در کنار مردم

«سازندگی» در شماره امروز خود با اشاره به مسئولیت اجتماعی هنرمندان و ورزشکاران، وریا غفوری کاپیتان استقلال را عکس یک کرده و تیتر زده «درکنار مردم». این روزنامه اصلاح‌طلب با بیان اینکه «باید قدردان ورزشکارانی چون وریا غفوری، علی کریمی و علی دایی بود و تندیس آنها را در میادین شهر ساخت» درباره غفوری نوشته: «ورزشکاری که احساس مسئولیت اجتماعی می‌کند، در کنار مردم خود می‌ایستند، از کشورش نمی‌گریزد، زیر پرچم کشور دیگری نمی‌رود، و منفعت خود را از منفعت جامعه سختی کشیده‌اش جدا نمی‌کند». دلیل این گزارش آن است که «کاپیتان وریا غفوری بعد از پیروزی تیم استقلال و قهرمانی زودهنگام این تیم در لیگ برتر فوتبال ایران، در سخنانی با یادآوری مشکلات این روزهای مردم، از مسئولان خواست زندگی سعادتمندی را که حق مردم است برای آنها فراهم کنند».

روزنامه ها 26 اردیبهشت

جوان/ لبنان و حزب‌الله

«جوان» انتخابات پارلمان در لبنان را عکس یک کرده و نوشته: « نزدیک ۴ میلیون لبنانی واجد شرایط دیروز برای تعیین تکلیف ۱۲۸ نماینده پارلمان لبنان، پای صندوق‌های رأی رفتند؛ انتخاباتی که بعد از انفجار مشکوک چهارم آگوست ۲۰۲۰ بندر بیروت که لبنان را تا آستانه فروپاشی اقتصادی کشید، اولین انتخابات به حساب می‌آید. پیش‌بینی‌ها این بود که گروه‌های موسوم به ۱۴ مارس، فروپاشی اقتصادی را پلی برای پیروزی خود کنند، ولی برآورد‌ها این است که گروه‌های نزدیک به مقاومت، مانند سال ۲۰۱۸ برنده رقابت بر سر صندوق‌های رأی خواهند بود.» در این گزارش آمده است: «‌انتظار دولت‌های غربی و عربستان این بود که انفجار ماه آگوست سال ۲۰۲۰ و اوضاع نابسامان اقتصادی بعد از آن، شرایط لبنان را به سمتی سوق بدهد که جریان ۱۴ مارس قادر شود، نتیجه انتخابات را برخلاف سال ۲۰۱۸ به نفع خود رقم بزند، ولی فساد گسترده سیاستمداران جریان غربگرا، لبنانی‌ها به سمت رأی دوباره به نفع حزب‌الله و متحدین سوق داده است.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

دنیای اقتصاد/ تکرار رونق تورمی بورس؟

«دنیای اقتصاد» در تیتر یک امروز خود به بررسی اثر انتظارات تورمی بر بازار سهام پرداخته و نوشته: «بورسی‌ها انتظار دارند همانند تجربیات پیشین که بر همگرایی همیشگی رشد قیمت سهام با تورم صحه می‌گذارد، امسال نیز در صورت شدت گرفتن انتظارات تورمی شاهد ورود سیل‌آسای سرمایه‌ها به بورس برای در امان ماندن از گزند تورم باشیم. واقعه‌ای که در نزدیک‌ترین تجربه، طی سال‌های ۹۸ و ۹۹، رشد بیش از ۳۰۰درصدی شاخص کل بازار سهام را به دنبال داشت. با این حال برخی از کارشناسان نگاهی متفاوت به اثرات احتمالی تورم بر عایدی سهامداران در سال۱۴۰۱ دارند. این گروه معتقدند عدم ترمیم قدرت خرید و توان پس‌انداز عموم مردم در سال‌های گذشته و همزمان با آن تحمیل فشار عمده تورم در سمت هزینه شرکت‌ها و عدم‌رشد متناسب قیمت‌های فروش به‌دلیل مداخلات احتمالی سیاستگذار می‌تواند شرایطی عکس را برای فعالان تالار شیشه‌ای رقم بزند.»

روزنامه ها 26 اردیبهشت

صبح نو/ سرنوشت یک جنگ

«صبح نو» مناظره‌ای بین روح‌الله مدبر و احمدی زیدآبادی درباره جنگ اوکراین برگزار کرده که امروز با تیتر «سرنوشت یک جنگ» منتشر و عکس یک شده است. زیدآبادی در این مناظره می‌گوید: «اگر جنگ طولانی شود، روسیه ممکن است دست به اقداماتی بزند که جنگ جهانی سوم شروع شود». مدبری هم معتقد است که «متحدان آمریکا اجازه طولانی شدن تحریم‌ها را نمی‌دهند. اروپایی‌ها در حزوه نفت و گاز با روسیه مماشات کردند و پیرو آمریکا حرکت نکردند». مدبر می‌گوید: «بعضی روزنامه‌های داخلی ما از زلنسکی به عنوان یک قهرمان پوشالی دفاع می‌کنند». زیدآبادی اما فکر می‌کند: «غربی‌ها تمایل نداشتند که زلنسکی ایستادگی کند».». زیدآبادی همچنین می‌گوید: «روس‌ها دنبال یک پیروزی هستند که بتوانند با روی سفید، صحنه را ترک کنند». مدبر اما باور دارد که «اقتصاد روسیه اقتصادی نیست که با سیاست‌های تحریمی فروبپاشد زیرا یک درهم‌تنیدگی با بخش عمده‌ای از کشورهای دیگر دارد».

روزنامه ها 26 اردیبهشت

 

 


 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها