در سیزدهمین سفر استانی رئیسجمهور چه گذشت؟
رئیس جمهور در سیزدهمین سفر استانی خود به قم، ضمن انتقاد از بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی در سالهای گذشته و همچنین هجمههای صورت گرفته علیه دولت سیزدهم، بر هماهنگی تیم اقتصادی دولت تاکید کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در سیزدهمین سفر استانی خود، صبح امروز ( پنجشنبه 9 دی ) به استان قم سفر کرد.
* زیارت حرم حضرت معصومه (س)
رئیس جمهور در ابتدای سفر خود به استان قم با حضور در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها مورد استقبال مسئولان استانی قرار گرفت و دقایقی به زیارت حرم حضرت معصومه (س) و اقامه نماز پرداخت.
رئیسی همچنین با حضور بر سر مزار علمای مدفون در این مضجع شریف فاتحه ای قرائت کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور، معاون اجرایی و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آیت الله رئیسی را در این سفر همراهی کردند.
* امروز روز بصیرت و میثاق با ولایت است
آیت الله رئیسی در بدو ورود در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در جمع خبرنگاران گفت: سلام خداوند و اولیا خدا بر مردم با بصیرت و بصیرت آفرین قم؛ شهر جهاد و اجتهاد، ایثار و شهادت و بصیرت و بصیرت آفرینی.
رئیس جمهور با گرامیداشت روز ۹ دی گفت: امروز روز بصیرت و میثاق با ولایت است. قم نماد بصیرت است و حوزه علمیه این شهر و طلاب آن در قبل از انقلاب و سالهای پس از آن همواره در مبارزه با ستم و ظلم و حمایت از انقلاب پیشتاز بوده اند.
رئیسی خاطرنشان کرد: شهر قم به عنوان خاستگاه انقلاب و مرکز نشر معارف نزد همگان شاخص است.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات استان قم تصریح کرد: من از زحماتی که برای این استان کشیده شده تشکر میکنم اما مشکلاتی در این شهر است که مردم قم را رنج میدهد.
آیت الله رئیسی اظهار داشت: قبل از اینکه به این استان سفر کنم تیمی از دولت به قم آمدند و مشکلات را بررسی و از دیدگاه مراجع، علما و مسئولین استانی بهره بردند.
رئیس جمهور افزود: مشکلاتی مثل فرودگاه قم در این شهر وجود دارد که با برنامه طراحی شده باید به سامان و نتیجه قطعی برسد. قم با ۱۷ استان در ارتباط است و باید به این استان توجه خاص شود.
رئیسی تاکید کرد: امیدوارم با همت جوانان و مسئولین استانی مشکلات این استان حل شود.
* حضور رئیس جمهور در گلزار شهدای قم
آیت الله رئیسی، در ادامه این سفر در گلزار شهدای علی ابن جعفر(ع) در شهر مقدس قم حضور یافت.
رئیس جمهور ضمن قرائت فاتحه یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را گرامی داشت و برای آنان علو درجات مسئلت کرد.
وی همچنین با حضور بر مزار شهیدان مهدی و مجید زینالدین، فاتحهای قرائت کرد.
آیتالله رئیسی همچنین با قرائت فاتحه بر مزار شهدای مدافع حرم، نام و یاد ایشان را گرامی داشت.
* تیم اقتصادی دولت در عمل و اجرا هماهنگ است
رئیسی در ادامه برنامههای سفر به قم در نشستی با فعالان فرهنگی و اجتماعی این استان گفت: سازوکاری را طراحی میکنیم که بتوان از طریق آن از نظرات و تجربیات اهالی فرهنگ و جهادگران عرصههای اجتماعی استفاده کرد.
رئیس جمهور افزود: ماموریت دولت، ایجاد تحول با محوریت اجرای عدالت در جامعه است و مسیر تحول با استفاده از ظرفیتهای کشور به خوبی طی خواهد شد.
رئیسی با تاکید بر اینکه در جایی که اخلاص، برنامه و حضور مردم باشد، کارها به خوبی انجام خواهد شد، اظهار داشت: در چهار دهه گذشته، اقدامات مهمی برای پیشرفت کشور انجام شده اما عقب ماندگیهایی هم وجود دارد که باید جبران شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه کار سلیقهای دوام ندارد، اظهار داشت: برای عبور از کار سلیقهای باید توجه جدی به نقش حوزههای علمیه به خصوص حوزه علمیه قم شود؛ زیرا نگاه حوزههای علمیه به مسائل، نگاه واقعی و جهانی است و نگاه عالمان و فقیهان حوزه علمیه میتواند نسخههای ارزشمندی برای دولت ایجاد کند.
رئیسی با اشاره به برخی نظرات مطرح شده درباره بانکداری اسلامی، زنان و خانواده و آسیبهای اجتماعی گفت: بسیاری از این نظرات ارزشمند هستند که باید با کمک مردم، اجرایی و عملیاتی شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره حضور دو دههای بیش از چهار میلیون افغانستانی در کشور گفت: برای حل مشکل اتباع غیرایرانی در کشور، باید کار متمرکزی صورت گیرد.
وی مسائل زنان و خانواده را جزو اولویتهای دولت دانست و گفت: آسیبهای اجتماعی دغدغهای است که باید با کمک حوزههای علمیه راهکارهایی برای حل آنها ارائه شود، زیرا فقه ما غنی است و برای مسائل روز پاسخ دارد و ما دفتر دولت در حوزه علمیه قم را فعال خواهیم کرد.
رئیس جمهور با اشاره به برخی ضعفها در ادارات و وزارتخانه تصریح کرد: در دولت سیزدهم سند تحول دولت را آماده کردیم که لایحه بودجه ۱۴۰۱ مبتنی بر این سند تحول تدوین شده است.
رئیسی درباره هماهنگی تیم اقتصادی دولت هم گفت: ممکن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد اما تیم اقتصادی دولت در عمل و اجرای تصمیمات اقتصادی، هماهنگ عمل میکند.
رئیس جمهور با اشاره به هجمههای صورت گرفته به دولت سیزدهم گفت: متاسفانه نقاط قوت این دولت را با عملیات روانی، نقاط ضعف جلوه میدهند و برای مثال در حالی که این دولت به دور از فامیلبازی تشکیل شده اما تلاش میکنند طور دیگری آن را به مردم معرفی کنند. یا در موضوع کاهش نرخ رشد تورم که در آمار ماههای اخیر دیده میشود، سعی میکنند این نقطه قوت را در اذهان، نقطه منفی معرفی کنند.
رئیسی اعتماد مردم را پشتوانه مهم دولت توصیف کرد و گفت: دشمنان میخواهند ادراکی ایجاد کنند که امکان حل مشکلات کشور وجود ندارد اما حتما میتوان مشکلات را حل کرد.
* اگر به اقتصاد مقاومتی توجه میشد، مشکلات امروز را نداشتیم
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر خود با اساتید، طلاب و فرهیختگان حوزوی دیدار و گفت وگو کرد.
وی تقارن این سفر با روز ۹ دی روز بصیرت را مبارک دانست و گفت: حوزه علمیه قم که همواره پیشتاز امیدآفرینی بوده، جایگاه رفیعی در حمایت و هدایت ارزشهای انقلاب اسلامی دارد.
رئیس جمهور با اشاره به نقش و برکات علمای بزرگ حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: معتقدیم فقه ما از غنایی برخوردار است که میتواند پاسخگوی نیازهای بشری باشد و امروز برای دنیا روشن شده است که دین حقیقی میتواند پاسخگوی نیازهای همه شئون بشر باشد.
آیتالله رئیسی با طرح این پرسش که چرا پس از ۴۰ سال هنوز کاستیهایی در کشور وجود دارد؟ گفت: پاسخ این پرسش را باید در عملکرد خودمان جستجو کنیم؛ زیرا آنجا که کار با اعتقاد و تلاش دنبال شد به مقصد رسیدیم اما آنجایی که باورها سست شد، مشکلات ایجاد شد.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، عمل نکردن به مبانی و بیتوجهی به ظرفیتهای داخلی را عامل عقبگرد برشمرد و اظهار داشت: اگر به اقتصاد مقاومتی توجه میشد، مشکلات امروز را نداشتیم.
رئیسی گفت: محدودیتی برای کسب دانش و تجربه از هیچ کجای دنیا وجود ندارد، اما در نسخهپیچی برای حل مشکلات کشور باید با احتیاط حرکت کنیم زیرا نسخهها باید بومیسازی شود و برای پیشرفت باشد، نه وابستگی کشور.
رئیس جمهور تاکید کرد: راه پیشرفت کشور را علیرغم همه تهدیدها و تحریمها، با یقین ادامه میدهیم و جمهوری اسلامی ایران با اتکا به ظرفیتهای نسل جوان هرگز متوقف نمیشود.
وی با نهی همگان از ایجاد یأس در جامعه و با بیان اینکه هر چه امور پیش میرود گشایش هم بیشتر میشود، افزود: همه تحریمها برای متوقف کردن و کند کردن پیشرفت در کشور است اما باید با امید و حرکت، عقب ماندگیها را جبران کرد.
رئیسی راهحل فائق آمدن بر مشکلات را تحول علم پایه توصیف کرد و گفت: فضای کار و تلاش برای تحول اساسی در کشور وجود دارد و در این راه اتاق فکر حوزههای علمیه میتواند به دولت کمک کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت در حال تدوین برنامه هفتم توسعه است، اظهار داشت: نقش حوزه در تدوین این برنامه محوری خواهد بود.
رئیسی همچنین با اشاره به پیشرفت نامتوازن کشور و توزیع ناعادلانه برخی امکانات در استانها گفت: به جای نظام چانهزنی و پیگیریهای فردی و اقلیمی، باید یک نگاه متوازن به اقتصاد ملی و عدالت اجتماعی در سراسر کشور داشته باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت ارتباط نزدیک حوزههای علمیه با دولت تصریح کرد: دشمنان حرکت و پیشرفت ملت ایران را نمیخواهند اما باید از فرصتها نهایت استفاده را ببریم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.
* سرمایهگذاران با تضمین اصل و سود سرمایه، طرحهای نیمهتمام را به سرانجام برسانند
رئیسی در ادامه سفر خود در دیدار با علما، خانواده شهدا، ایثارگران و جمعی از قشرهای مردم قم با گرامیداشت سالروز حماسه ۹ دی و روز بصیرت و میثاق با ولایت، گفت: روز ۹ دی یکی از ایامالله است و حضور مردم در صحنه، امنیت، اقتدار، عزت و پایان دادن به فتنهها را رقم زد.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید از زمانشناسی مردم قدردانی کرد که با حضور بهموقع توطئههای دشمنان را نقش برآب کردند، افزود: باید بابت داشتن چنین مردم زمانشناس و دشمنشناس سپاسگزار خداوند بود.
رئیسی همچنین با گرامیداشت یاد و نام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، او را جلوه یک انسان با بصیرت و روشنگر توصیف کرد که حقیقتا مجاهد فی سبیلالله بود و خداوند هم او را بلندآوازه کرد.
آیتالله رئیسی همچنین ضمن گرامیداشت یاد شهدای استان قم گفت: تقدیم ۶ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز با توجه به جمعیت این استان، جای افتخار دارد و نشان از صدق مردم قم در راه انقلاب است.
وی با تاکید بر اینکه امروز قم نماد بصیرتآفرینی برای منطقه و جهان است، تصریح کرد: همه قم را پایتخت تشیع، نماد جهاد و اجتهاد، ایثار و شهادت و حضور در صحنه میدانند و این، مسئولیت سنگینی بر دوش دولت میگذارد که وظایف خود را در قبال قم به خوبی انجام دهد.
رئیس جمهور با تاکید بر پیگیری حل مشکلات استان قم، به مسئله تولید در این استان اشاره کرد و گفت: باید با ثبات در بازار، تولیدکنندگان احساس امنیت و آرامش کنند زیرا اگر بازار برای تولیدکننده قابل پیشبینی نباشد، تولید آسیب جدی میبیند.
رئیسی با تاکید بر ضرورت منضبط بودن بانکها، اهمیت پرداخت تسهیلات و افزایش مهلت بازپرداخت به تولیدکنندگان تصریح کرد: دریافت سود بیش از آنچه در شورای پول و اعتبار مقرر شده مجاز نیست و هر بانکی سود بیشتر دریافت کرده حتما باید به مردم بازگرداند.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به درخواستها برای ایجاد پارک علم و فناوری در استان قم، از استاندار خواست هر چه سریعتر چنین پارکی در قم ایجاد شود.
آیت الله رئیسی درباره مشکل کمبود نهادههای دامی در کشور نیز گفت: اینکه گفته میشود نهادههای دامی باید در کشور تولید شود، درست است و دولت هم سمت و سوی مدیریت در عرصه کشاورزی را تامین نهادههای دامی در داخل تعریف کرده است که البته زمانبر است و به تدریج شدنی است.
رئیسی با اشاره به کثرت طرحهای نیمهتمام در کشور و اولویت دولت به سرانجام رساندن پروژههای نیمهتمام از سرمایهگذاران اقتصادی خواست با تضمین اصل و سود سرمایه، پروژههای نیمهتمام را به سرانجام برسانند.
رئیس جمهور یکی از مسائل مهم کشو را مردمیسازی حکمرانی در دولت برشمرد و گفت: مشارکت مردم میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
آیتالله رئیسی با اشاره به سفر اخیر خود به یزد و دیدار با خیرین گفت: پس از جلسه با خیرین یزدی، مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای رفع برخی مشکلات جمعآوری شد که نتیجه همراهی مردم با دولت است.
رئیس جمهور رفع آسیبهای اجتماعی را یکی از دغدغههای رهبر انقلاب دانست و در این باره گفت: یکی از علل آسیبهای اجتماعی، مشکلات اقتصادی است که همه باید برای رفع آن پای کار بیایند.
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه امروز مسئله ما ملی است و اگر بخواهیم حزبی، گروهی و بخشی نگاه کنیم کارها سامان نمییابد،گفت: به محض اینکه انتخابات تمام شد، در جمع اعضای ستاد و کسانی که در انتخابات حضور داشتند گفتم ما دیگر ستاد نداریم، بلکه میخواهیم دولت تشکیل بدهیم و حالا هم میگویم هر کس چه در ستاد ما بود و چه نبود و چه به ما رای داد یا نداد، دولت متعلق به اوست و به دولت کمک کنند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ظرفیتها و امکانات در کشور کم نیست، تصریح کرد: با افزایش بهرهوری میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد واگر ما در کشور هزینهها را کم کنیم و درآمدها را افزایش دهیم، رشد اقتصادی ایجاد میشود.
وی با اشاره به مسئله حاشیهنشینی در استان قم این سوال را مطرح کرد که چرا با وجود گاز، آب، برق، جاده و خانه بهداشت در روستاها، روستایی به حاشیه شهرها میآید؟
رئیسی گفت: روستائیان در پاسخ میگویند روستا برای ما صرفه اقتصادی ندارد؛ و راهحل هم این است که خرید محصول کشاورزی تضمین شود و دولت تسهیلات بیشتری به بخش کشاورزی ارائه دهد.
آیتالله رئیسی در خاتمه ضمن عذرخواهی از مردم قم به دلیل اینکه نتوانسته بود در اجتماعات مردمی حضور یابد، گفت: امیدوارم پس از شکست کرونا در وقت مقتضی بتوانم در اجتماعات عظیم مردمی حضور یابم.
* مصوبات سفرهای استانی باید به مرحله اجرا برسد
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر خود در شورای اداری استان قم هم حضور یافت و طی سخانی اظهار کرد: توفیقی برای بنده و همکارانم است که در خدمت مدیران قم هستیم و در این فرصت از آیتالله سعیدی، استاندار و دیگر مدیران و مسئولان تشکر میکنم.
وی اضافه کرد: در سفرهای استانی برای بررسی وضعیت استانها، گروههای مختلفی را اعزام میکنیم و مصوباتی داریم که با حضور معاونهای رئیس جمهور و وزرا تصویب میشود و کار را به صورتی عملیاتی دنبال میکنیم که دارای ضمانت اجرا باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مرد میدان مدیران استان هستند، عنوان کرد: پشتیبانی از سوی مرکز انجام میشود اما میداندار مدیران استانی هستند و ما در این جلسه یک کار کمی را دنبال میکنیم و به یک همگرایی، همکاری و هماهنگی و همدلی باید برسیم تا به نتیجه برسیم که این نتیجه در زندگی مردم تاثیر خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه گزارش فعالیتها در استانها باید موجب تغییر زندگی مردم و افزایش رضایت آنها شود، خاطرنشان کرد: مردم بهخوبی میفهمند و شرایط را درک میکنند، مسئولان باید نسبت به کارها گزارش دهند اگر به نتیجه رسید که خوب است اما اگر به نتیجه نرسید باید علل آن را ناظر، مجری و بهرهبردار بداند و این موضوع بسیار مهم است.
رئیسی با تاکید بر اینکه در مسیر پیشرفت پروژهها باید پیگیری انجام شود، تصریح کرد: کاری که ما در قم به دنبال آن هستیم یک کار جهادی است که باید بشود و نه در آن راهی ندارد چراکه اگر رخ ندهد موجب ناامیدی مردم، کاهش نشاط اجتماعی، مشارکت نکردن مردم در حل مسائل و کماعتمادی مردم و کاهش سرمایه اجتماعی میشود هر چند مردم هم هیچگاه از انقلاب سرد نشده و نخواهند شد اما از ما ناامید میشوند.
وی رسیدن به نتیجه را نیازمند اقدام و عمل دانست و عنوان کرد: باید با همکاری همه مدیران و فعالیت مضاعف با محوریت کار جهادی به دنبال رسیدن به نتیجه باشیم.
رئیسی تصریح کرد: دشمن در کمین نظام اسلامی است و نمیخواهد مردم ما را بانشاط ببیند از طرفی راه هم هموار نیست چراکه موانع و مسائلی بر سرراه وجود دارد اما جمع مدیران توانایی لازم را برای رفع موانع را دارند و رسیدن به نتیجه یک موضوع آرمانی دست نیافتنی نیست.
وی ادامه داد: همه مدیران باید خود را در چهار ساحت پاسخگو بدانند اول در محضر خداوند متعال که معتقد هستیم همه کارهای ما در محضر اوست، دوم به شهروندان و ارباب رجوع و در نهایت به مدیران و ناظران اداری باید پاسخگو باشیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه قم ۶ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز داده است، عنوان کرد: همانطور که رهبری فرمودند خدمت به قم خدمت به جهان اسلام است چراکه این قشر نه فقط نزد ایرانیها بلکه نزد جهان اسلام جایگاهی ویژه دارد به همین علت باید نسبت به این شهر نگاهی ویژه داشته باشیم و نفس اینکه بگوییم اینجا ویژه است فایده ندارد و باید برای این شهر کارها به صورت ویژه انجام شود.
وی با بیان اینکه رهبری دارای گفتمانی هستند، گفت: ما باید در عمل این گفتمان را مورد توجه قرار دهیم اینکه ما میخواهیم با ولایت باشیم فقط در زبان کافی نیست بلکه ما باید در عمل تبعیت از ولایت خود را به اثبات برسانیم.
رئیسی با تاکید بر اینکه آیتالله مصباح یزدی در حوزه علم و اندیشهورزی و شهید قاسم سلیمانی در حوزه میدانداری جهاد و شهادت تبعیت از ولایت را به خوبی به نمایش گذاشتند، عنوان کرد: ما باید یک اقدامی در مجموعه قم که منشأ و حامی انقلاب اسلامی است از حوزه و قم و مجموعه این استان صیانت شود.
وی با اشاره به اینکه صیانت و مصونسازی قم باید به دست صاحبان خرد و اندیشه انجام شود، گفت: مدیران مجموعهها در این راستا نقش مهمی دارند که باید به دنبال ایفای آن باشند، مجموعهای که به دنبال خردورزی برای ایران و جهان اسلام است نیازمند صیانت است؛ بسیاری هم به دنبال آسیب رساندن به قم هستند و برخی میخواهند در حوزههای فکری و فرهنگی قم ایجاد انحرافات کنند به همین علت بزرگان و مسئولان همه مؤظف به صیانت از قم هستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسائل فرهنگی اولین مسئله قم است، عنوان کرد: باید کارگروههای فرهنگی فعال و پشتیبانیهای لازم انجام شود تا مجموعهای نسبت به مسائل فرهنگی قم کارهای لازم را دنبال کند.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی در قم کماش هم زیاد است، ادامه داد: اگر برخی از کاستیهای اجتماعی در قم پیشگیری و درمان نشود به جرم قابل کیفر و پیگیری و برخوردهای قضایی تبدیل میشود و اگر در خانوادهای آسیب پیدا شود به سایر خانوادهها هم میرسد.
رئیسی با اشاره به اینکه استان قم حرم اهلبیت(ع)، شاه راه ارتباطی کشور و دارای ظرفیتهای مذهبی بسیار است، گفت: کارگروه زیارت استان قم باید با حضور افراد مسئول کار گردشگری مذهبی را دنبال کند.
وی بیکاری را یکی از آسیبهای مهم موجود در قم دانست و عنوان کرد: امروز کارخانههای نیمه تعطیل و مشکلدار داریم که باید آنها را فعال کنیم هر چند اگر هم نیاز باشد کارخانههای جدید ایجاد میکنیم اما تعطیلی کارخانههای نیمه تمام میتواند مشکل را رفع کند.
رئیسی از خامفروشی در پتروشیمی و معادن بهعنوان یک نقطه ضعف یاد کرد و گفت: کارگروه رفع مشکلات صنایع استان قم باید با محوریت وزارت صمت، بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و استانداری قم تشکیل شود.
وی با بیان اینکه فرودگاه یک مشکل برای مردم قم شده است، عنوان کرد: استاندار باید پیگیری کند تا زودتر این پروژه به نتیجه برسد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه پروژه نیمه تمام جلوی چشم مردم موجب ناراحتی مردم است، گفت: باید از مشارکت مردم در این پروژهها استفاده شود هر چند هم سود و سرمایه آنها نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ اگر بخواهیم پروژههای نیمه تمام را در کشور شناسایی و رفع کنیم باید ۵۰ سال پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد اما ما باید به دنبال اولویتها باشیم که در این راستا در مورد مونوریل باید به دنبال کارگروهی باشیم تا بتوانیم با استفاده از سرمایهگذار پروژه را به نتیجه برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: موضوع شهر شدن پردیسان نیازمند بررسی در وزارت کشور است و در این راستا باید توجه شود.
رئیسی با بیان اینکه موضوع بافت فرسوده در قم یک مشکل است، عنوان کرد: اگر یک خانه کلنگی میراث فرهنگی نیست باید آن را آزاد کنیم و بگذاریم به مسکنهای جدید اختصاص یابد اما اگر هم خانهای میراثی است باید برای حفظ آن تلاش کنیم اما این موضوع باید در کمترین زمان دنبال شود.
وی ادامه داد: توسعه صنعتی کار درستی است اما قانون اساسی صراحت دارد که هر توسعه نباید خدشه بر محیط زیست وارد کند؛ کارخانهها باید وضع پسماندها را مشخص کنند که در این حوزه یک طرحی در سطح کشور درحال دنبال شدن است.
رئیسی گفت: اینکه گفته شده است که مؤسسات هزار هکتار زمین را بدون استفاده در اختیار دارند باید بررسی شود اینکه زمینی را حبس کنند برای آینده درست نیست؛ حفظ حرمت همه مؤسسات برای همه ما لازم است اما اینکه مؤسسهای این زمینها را برای آینده حبس کند قابل قبول نیست.
وی از مشکل ریزگردهای قم یاد کرد و افزود: از امروز باید به فکر وضعیت دریاچه نمک و نقاط بحرانی استان قم باشیم تا در آینده با مشکل روبرو نباشیم و در این راستا باید بررسیهای بیشتر انجام شود هر چند نسبت به دریاچه نمک نگرانی جدی وجود دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه استان قم محل اتصال ۱۷ استان کشور است، عنوان کرد: راه و شهرسازی با همکاری راهور باید رفع نقاط حادثهخیز استان را بهعنوان یک اولویت دنبال کند.
وی خاطرنشان کرد: اعتماد مردم را به دولت و دستاندرکاران افزایش دهیم و این اعتماد مهمترین مؤلفه امنیت ملی است و اگر خدایی نکرده در حوزهای کمکاری شود کماعتمادی به امنیت ملی آسیب میرساند و دشمن به دنبال این است که ادراکی بسازد که مردم و مسئولان باهم منسجم نیستند و توانایی رفع مشکلات را ندارند.
رئیسی با بیان اینکه دشمن به دنبال این است که ایران به ما نمیتوانیم برسد، عنوان کرد: ما در جریان کرونا با واکسیناسیون گسترده ثابت کردیم که میتوانیم یا در رزمایش مؤمنانه باز به همه قدرت انسجام خود را نشان دادیم.
وی با تاکید بر اینکه اعتماد و نظارت با هم در تضاد نیست، عنوان کرد: کارآمدترین نظام کنترلی خودکنترلی است به همین علت میگویند از انسانهای مؤمن استفاده کنید اما باز هم نباید از نظارت غافل شویم.
وی با بیان اینکه مردم فساد، رشوه و روابط ناسالم اداری را در نظام اسلامی نمیپذیرند، گفت: این مردم از دولت سیزدهم هیچگاه این موارد را نخواهند پذیرفت و همه ما باید ناظر باشیم تا از این موارد رخ ندهد.
* دیدار با خانواده شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم
رئیس جمهور در ادامه سفر خود به قم با خانواده شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم دیدار و گفت وگو کرد.
* بازدید از منطقه اسماعیل آباد و حضور در میان مردم
بازدید از منطقه اسماعیل آباد و حضور در میان اهالی محله شهر قائم قم هم از برنامه های دیگر رئیس جمهور در سیزدهمین سفر استانی بود.
رئیسی در دیدار با مردم این منطقه از نزدیک با مردم گفت وگو کرد و در جریان مشکلات آنها قرار گرفت.
* حضور در منزل یکی از شهدای حرم
رئیس جمهور همچنین در منزل شهید سیدمهدی حسینی از شهدای حرم هم حضور یافت.
رئیسی در این دیدار گفت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از برنامههایی که هیچوقت در سفر به مشهد مقدس تعطیل نمی کرد، دیدار با خانواده های شهدای مدافع حرم و خانوادههای فاطمیون بود.
وی ادامه داد: سردار سلیمانی بر تجلیل و تکریم از مقام شهدا تاکید بسیاری داشت و شهدای مدافع حرم را شهدای ویژه ای می دانست که دارای دو ویژگی خاص شهادت و مظلومیت می باشند.
دیدگاه تان را بنویسید