واکنش یک نماینده به ایرادات مرکز پژوهش ها به طرح حمایت از کاربران
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: ایرادات جدیِ قانونی، اقتصادی و اجتماعی که مرکز پژوهش های مجلس به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گرفته، نشان دهنده بررسی همه جانبه این طرح و اثرات آن در کشور است
فاطمه قاسم پور نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در مطلبی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «ایرادات جدیِ قانونی، اقتصادی و اجتماعی که مرکز پژوهش های مجلس به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گرفته، نشان دهنده بررسی همه جانبه این طرح و اثرات آن در کشور است.
مخالفان این گزارش فنی و ذو ابعاد، به جای برچسب زدن بر یک مرکز پژوهشی معتبر، اگر نقد علمی به این سند پژوهشی دارند، اعلام کنند.»
بر اساس این گزارش، به نقل از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در نامه ای خطاب به رضا تقیپور، رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» به بیان نظر کارشناسی این مرکز درباره این طرح پرداخت و اعلام کرد که برای اصلاح طرح صیانت به زمان بیشتری نیاز است.
در بخشی از این نامه آمده است: «پیرو تصمیم کمیسیون مشترک بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» درخصوص ارجاع طرح مزبور به مرکز پژوهشها، بهاستحضار میرساند که این مهم بلافاصله در دستورکار مرکز قرار گرفت و پیرو این ارجاع، علاوهبر بررسیهای کارشناسی در دفاتر و گروههای تخصصی مرکز، جلسات متعدد کارشناسی و استماع نخبگانی با اشخاص حقیقی و حقوقی (۹جلسه با بیش از ۱۰۰نفر از نمایندگان کسبوکارها، صاحبنظران، اتحادیههای صنفی، نهادهای پژوهشی، نمایندگان نهادهای دولتی و حاکمیتی و اصحاب رسانه) برگزار شد. ضمن تاکید بر لزوم قانونگذاری شفاف و موثر در این زمینه، عموم صاحبنظران، ذینفعان و ذیمدخلان با تقدیر از طراحان برای مسئولیت اجتماعی و دغدغهمندی ایشان در ارتباط با آسیبهای فضای مجازی بر لزوم رسیدن به متنی بهینه برای فراهمآوردن شرایطی مطلوب در عموم ابعاد حکمرانی فضای مجازی تاکید کردند.»/ایسنا
مرکز پژوهشها برای ارائه نظر مشورتی خود درباره طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی فرصت خواست
مرکز پژوهشهای مجلس برای ارائه نظر مشورتی خود درباره طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی از کمیسیون مشترک فرصت خواست.
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: جلسه کمیسیون بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی صبح امروز با حضور کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس و نمایندگان دستگاههای اجرایی مرتبط با فضای مجازی برگزار شد.
در این جلسه نمایندگان عضو کمیسیون بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی به اقدام اخیر مرکز پژوهشهای مجلس انتقاد کردند.
* مرکز پژوهشهای مجلس برای ارائه طرح جدید خود درباره حمایت از کاربران فرصت خواست/ بررسی 20 درصد طرح باقیمانده باقی مانده است
بیژن نوباوهوطن نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره اتفاقات رخ داده در جلسه صبح کمیسیون، گفت: مرکز پژوهشهای مجلس برای ارائه طرح و پیشنهادات جدید خود درباره حمایت از کاربران در فضای مجازی از کمیسیون مشترک فرصت خواسته است.
وی افزود: همچنین کارشناسان مرکز پژوهش ها از کمیسیون فرصت خواستند تا آخرین بررسیها در رابطه با طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی داشته باشند تا بتوانند طرح پیشنهادی خود را به کمیسیون مشترک ارائه کنند.
عضو کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی اظهار داشت: تاکنون 80 درصد از طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی توسط مرکز پژوهشها مورد بررسی قرار گرفته و این مرکز تنها رسیدگی به 20 درصد باقیمانده طرح توسط این مرکز باقی مانده است.
نوباوه تصریح کرد: مرکز پژوهشهای مجلس بازوی مشورتی مجلس است و حق انتشار متن طرح ندارد و آنچه توسط این مرکز منتشر شده است، یک تخلف از قانون است و این مرکز صرفا مجاز است نظرات پیشنهادی خود را به کمیسیونها ارائه کند، نه اینکه در فضای مجازی منتشر کند.
* نظر مشورتی مرکز پژوهشها هنوز برای ارائه به کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از کاربران آماده نشده است
غلامرضا منتظری دیگر عضو کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی نیز در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت: کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس عنوان کردند که گرچه بررسیها انجام شده اما طرح هنوز برای ارائه آماده نشده و به همین منظور از کمیسیون مشترک برای ارائه طرح جدیدشان درباره حمایت از کاربران در فضای مجازی از کمیسیون مشترک فرصت خواستند.
همچنین حجت الاسلام احمد حسین فلاحی دیگر عضو کمیسیون نیز در گفت وگو با فارس تصریح کرد: فقط عنوان این طرح تغییر کرده است و این موضوع که طرح دیگری در دستور کار کمیسیون است صحت ندارد.
وی افزود: همان طرح قبلی که در تاریخ 26 تیر سال جاری به روز رسانی شد، در کمیسیون مشترک مورد رسیدگی قرار میگیرد.
این عضو کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گفت: در گذشته نیز چند بار عنوان طرح، تغییر کرده بود و مواد طرح به 21 کاهش یافته و 7 صفحه طرح در 3 صفحه خلاصه شده است.
دیدگاه تان را بنویسید