افزایش ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات ایران به ازبکستان

کد خبر: 1115089

- معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: میزان صادرات ما به ازبکستان در دو ماه اخیر از ۱۲۰ میلیون دلار به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

افزایش ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات ایران به ازبکستان

مهدی صفری روز پنجشنبه در گفت و گویی، درباره دستاوردهای اقتصادی وزارت خارجه در دوره صد روزه دولت سیزدهم اظهار داشت: میزان صادرات ما به تاجیکستان در دو ماه گذشته از ۶۰ میلیون دلار به ۱۸۰ میلیون دلار رسیده است. همچنین در این مدت که از آغاز به کار معاونت دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه می‌گذرد، بیشترین تلاشمان را بر فعال کردن کریدورهای ارتباطی با کشورهای همسایه و افزایش صادرات به این کشورها به ویژه صدور خدمات مهندسی متمرکز کردیم.

وی گفت: یکی از حوزه‌های بسیار مهم، آسیای مرکزی است که روابط تجاری ما با این منطقه بسیار افت کرده و ارتباطات مان با آنان بسیار ضعیف شده بود، اما در این دو ماه رقم صادراتی ما به کشورهای این منطقه به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

صفری افزود: در تاجیکستان علاوه بر افزایش میزان صادرات از ۶۰ میلیون دلار به ۱۸۰ میلیون دلار در دو ماه اخیر، اجرای طرح ۳۵۰ میلیون دلاری نیز در دستور کار قرار دارد.

معاون وزیر امور خارجه گفت: در این مدت تلاش کردیم که کریدورهای این کشورها به بندرعباس و چابهار متصل شود و به این منظور با وزرای ترابری و تجارت این کشورها کمیسیون‌های مشترک برگزار کردیم و از این بنادر ما نیز دیدن کردند تا از آن جا برای ذخیره کردن کالاهایشان استفاده کنند.

وی افزود: مشکلات مربوط به جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان نیز مربوط به کریدور بود که رفع شد. اکنون مسیر هر دو کشور روان است و مسیر خزر نیز به عنوان جایگزین سوم روان شد همچنین صدور کالای‌های ما به ویژه صدور خدمات مهندسی به شمال از این طریق افزایش یافته است.

صفری همچنین درباره افزایش تبادل تجاری ایران و عراق گفت: دو کشور ۱۲ نقطه مرزی دارند و تلاش ما این بود که با رفع موانع در این نقاط مرزی میزان صادرات و تبادل تجاری خود را از ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهیم.

وی افزود: هدف ما این است که میزان صادرات کالاهایمان را به کشورهای منطقه در دوره چهار ساله دولت سیزدهم به دو برابر افزایش دهیم که این هدف تا دو سال و نیم آینده نیز قابل تحقق است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین