خبر به روایت «فردا»

برنامه‌های جنجالی با سوژه فقر و نداری/ بودجه 1401/ حذف دالان زنگزور

کد خبر: 1113395

روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

برنامه‌های جنجالی با سوژه فقر و نداری/ بودجه 1401/ حذف دالان زنگزور

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

 

«کیهان» جلسه مشترک دیروز مجلس و دولت را در صفحه یک خود ندیده اما عکس یک را به گپ و گفت رئیس جمهور با بیماران و خانواده‌های بیماران «اس ام آی» که دیروز مقابل مجلس تجمع کرده بودند اختصاص داده و اتفاقا عکسی بی‌کیفیت را هم انتخاب کرده است! در یکی از تیترهای میانی خود نیز حرف‌های دیروز قالیباف در جلسه با دولتی‌ها را آورده است. البته آن بخشی که تعریف از دولت بود و رئیس مجلس گفته بود «دولت در مدیریت کرونا کاری کارستان انجام داد». 

این روزنامه اصولگرا در تیتر یک امروز خود نیز سامانه هوشمند توزیع کالا را گام اول برای حذف دلال بازی دانسته است. 

یکی دیگر از گزارش‌های قابل توجه کیهان در شماره امروز، آن است که از آمادگی شرکت های ایرانی برای راه‌اندازی کارخانه‌های سوریه خبر می‌دهد. در این گزارش آمده است: «، سید‌رضا فاطمی امین که به همراه هیئتی اقتصادی به سوریه سفر کرده است،  پس از بازدید از تعدادی از کارخانه‌های شهرک صنعتی «عدرا» در حومه دمشق‌‌ هدف از سفر خود به سوریه را توسعه روابط اقتصادی دو کشور و بررسی امکانات حمایتی برای پویایی مجدد صنعت سوریه به ویژه نساجی و بازیابی موقعیت این صنایع که بر اثر جنگ تروریست‌ها علیه سوریه از دست رفته است، بیان کرد. وی تأکید کرد: شرکت‌های ایرانی برای راه‌اندازی مجدد کارخانه‌های متوقف شده در سوریه و ایجاد صنایع مشترک، آمادگی دارند.»

کیهان 11 آذر

«شرق» که افول زودهنگام کلاپ هاوس در ایران را باور نکرده و هنوز سعی دارد از آن به عنوان ابزار و محیطی برای بحث و بررسی استفاده کند، این بار در صفحه خود از سرگیری مذاکرات برجامی را مورد توجه قرار داده است. حاصل این گفت‌وها نیز امروز تحت عنوان «چالش تضمین و آینده تحریم» منتشر شده است. آنطور که «شرق» نوشته «تضمین؛ کلیدواژه بحث کارشناسان میهمان «شرق» در برنامه کلاب‌هاوس سه‌شنبه‌شب این هفته شد. بحثی که بنا بود درباره برجام باشد، ناخودآگاه تبدیل به بحث درباره چالشی شد که بر سر راه مذاکرات است، یعنی تضمین و سؤالات مربوط به آن. دیاکو حسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ بیژن احمدی، کارشناس سیاست خارجی و مدیر اجرائی مؤسسه صلح و دیپلماسی؛ عباس اصلانی، خبرنگار بین‌الملل و پژوهشگر مرکز پژوهش‌های راهبردی خاورمیانه؛ محمد قره‌باغ، خبرنگار حوزه ایران در خبرگزاری کیودوی ژاپن که از محل مذاکرات در وین در نشست شرکت کرد و ساسان کریمی، دانش‌آموخته علوم سیاسی و کارشناس مسائل بین‌الملل، آمنه موسوی، زینب اسماعیلی و میلاد علوی، خبرنگاران «شرق» بودند تا درباره وضعیت گفت‌وگوهای احیای برجام در وین و چشم‌انداز آنها به گفت‌وگو و تحلیل بنشینند.»

گفتنی است این روزنامه اصلاح‌طلب نامه هشدارآمیز احمد توکلی درباره تبعات حذف ارز 4200 تومانی را هم عکس یک کرده است.

شرق 11 آذر

«جوان» در عکس یک خود از عرضه اینترنتی 5 کالای اساسی به قیمت مصوب استقبال کرده و نوشته است: «از مزایای این طرح این است که کالا بدون پرداخت هزینه پستی با نرخ دولتی به در منازل ارسال می‌شود و به این ترتیب دست دلالان از بازار کالا‌های اساسی قطع می‌شود. آنچه اهمیت دارد این است که مرغ، تخم‌مرغ، شکر و حتی روغن همچنان دونرخی است و فاصله بین نرخ دولتی و آزاد آن کاهشی نداشته است. همچنین برخی از اقلام مانند میوه که در سامانه بازار گام روزانه بارگذاری می‌شود گران‌تر از میادین میوه و تره‌بار و حتی مغازه‌های میوه‌فروشی سطح شهر است.»

این روزنامه اصولگرا در تیتر یک امروز نیز از «شتاب تولید مسکن با ادغام ۲ طرح ملی» خبر داده و نوشته: «با هدف پیشرفت سریع پروژه‌های مسکن، دو طرح «مسکن ملی» و «نهضت ملی مسکن» در هم ادغام شدند تا همه ثبت‌نام‌شدگان از مزایای یکسان برخوردار باشند. در مجموع در این دو طرح که با هم ادغام شدند، بیش از ۳/۶ میلیون نفر در سامانه ثبت‌نام و متقاضیان حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به حساب بانک مسکن واریز کردند. آغاز ثبت‌نام در «طرح نهضت ملی مسکن» با ایجاد امیدواری برای کاهش زمان انتظار برای خانه‌دار شدن و هدایت تقاضای سرگردان به سمت یک طرح با کیفیت و ارزان، بازار مسکن را در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با ثبات نرخ و البته کاهش قیمت‌ها در برخی مناطق تهران مواجه کرد. همزمان با شروع ثبت‌نام در طرح نهضت ملی که نوید ساخت و عرضه ۴ میلیون واحد مسکونی را تا ۱۴۰۴ می‌دهد، بازار مسکن آرام گرفته و رشد قیمت‌ها در نیمه دوم سال متوقف شده‌است. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت مسکن در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تحت‌تأثیر اجرای طرح نهضت ملی مسکن با ریزش قیمت در برخی مناطق و ثبات قیمت در برخی مناطق دیگر مواجه شده‌است. این در حالی است که بازار مسکن در شش ماه نخست سال از تقاضا‌های سرگردان رنج می‌برد و جمعیت زیادی که نتوانسته بودند در طرح‌های قبلی مسکنی ثبت‌نام کنند به عنوان متقاضی مصرفی خانه در صف انتظار مانده بودند.»

جوان 11 آذر

«آفتاب یزد» ارجاع طرح صیانت از فضای مجازی به مرکز پژوهش های مجلس را «عقب‌نشینی شیرین مجلسی‌ها» خوانده و در گزارشی که تیتر یک شده، آورده است: «وز سه شنبه خبر رسید با رای اعضای کمیسیون مشترک صیانت (حمایت از کاربران در فضای مجازی)، این طرح به مرکز پژوهش‌های مجلس برگشت خورده تا مواد آن براساس نظرات کارشناسان و صاحب‌نظران اصلاح شود. گویا در جریان جلسه کمیسیون طرح صیانت اعلام شده که وزیر ارتباطات در نامه‌ای خواستار اصلاح برخی مواد طرح شده است.شنیده‌ها حاکی از این است که این فرآیند با پیگیری محمد باقر قالیباف رئیس مجلس انجام شده و در پیش‌نویس پیشنهادات دولت نیز مباحث مربوط به اینستاگرام و پلتفرم‌های پرمخاطب تغییرات جدی دارد.»

این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارشی دیگری نیز به یک ویدئو که برشی از یک برنامه تلویزیونی بود و در فضای مجازی کلی حاشیه به پا کرد، واکنش نشان داده است. همان ویدئویی که نشان می‌داد مجری و مهمانان برنامه هدفی غیر از عادی سازی پوشیدن لباس های کهنه و مندرس در جامعه ندارند. آفتاب یزد در این باره نوشته است: «فقر و نداری مردم، انگار سوژه مناسبی برای صدا و سیمایی‌ها شده است که به خود این اجازه را می‌دهند زخم زبان بزنند ومردم را با حرف‌هایشان برنجانند. یک بار یک بازیگر، بی‌دست و پا خطابشان می‌کند و بار دیگر فرد دیگری می‌گوید هزینه‌ها چون گران است رژیم بگیرید حالا هم که به مردم آموزش می‌دهند لباس‌های کهنه‌شان را وصله پینه کنند تا دوباره مورد استفاده قرار بگیرد. ماجرا از این قرار است که در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه سه سیما پخش شده است، مادرها را دور هم جمع کرده‌اند تا درباره شیوه پوشاندن لباس‌های مندرس و پاره به فرزندان حرف بزنند. در واقع می‌خواهند بگویند حالا که گرانی و تورم است و قدرت خرید مردم کاهش یافته کم بخورید و کم بپوشید. اما باعث و بانی این شرایط، همین مسئولانی هستند که دغدغه‌شان مردم نبودند و با مدیریت غلط، گرانی و در پی آن فقرو نداری را برای مردم به ارمغان آوردند. حالا که نمی‌توانید مرهم باشید و درد مردم را دوا کنید لااقل نیش نزنید و با حرف‌های بیهوده آزرده خاطرشان نکنید.»

آفتاب یزد 11 آذر

«ایران» برای عکس یک امروز حضور رئیسی در جمع خانواده‌های بیماران اس ام آی که دیروز مقابل مجلس جمع شده بودند را انتخاب کرده و با تیتر «پای درد دل خانواده‌های بیماران SMA» نوشته : «پس‌ از گذشت چهار روز از تجمع خانواده‌های بیماران SMA در مقابل مجلس شورای اسلامی، صبح دیروز آیت‌الله رئیسی پس‌ از پایان نشست مشترک هیأت دولت و نمایندگان مجلس به‌ صورت سر زده در جمع خانواده‌های این افراد حضور یافت. دکتر رئیسی پس‌ از خروج از ساختمان مجلس با مشاهده خانواده‌ها و بیماران در جمع آنها حضور یافت. در این دیدار والدین بیماران SMA با هیجان و خوشحالی خود را به رئیس‌جمهور رسانده و درخواست‌ها و مطالبات‌شان در زمینه تأمین دارو و مشکلات درمانی فرزندانشان را مطرح کردند.

آیت‌الله رئیسی ضمن ابراز همدردی با این خانواده‌ها، اطمینان داد که دولت برای برطرف کردن مشکلات دارو و درمان کشور بویژه بیماران خاص مانند بیماران SMA تمام توان خود را به‌کار خواهد گرفت. پس‌ از سخنان کوتاه رئیس‌جمهور، تجمع‌کنندگان با تکبیر و صلوات خوشحالی خود را از حضور و دستور رئیس‌جمهور اعلام کردند.»

این روزنامه دولتی در گزارش دیگری که تیتر یک شده، با طرح این سوال که «دولت سیزدهم چگونه بودجه 1400 را بدون تورم و کسری تدوین کرده است؟» و تحت عنوان «بودجه عبور از تحریم» نوشته است: « نگاه خوشبینانه به قیمت نفت و لغو تحریم‌ها در تدوین بودجه سال‌جاری نتیجه‌اش کسری بودجه 300 تا 600 هزار میلیاردتومانی در سال‌جاری بود و حالا دولت سیزدهم با نگاهی واقع بینانه و با فرض تداوم تحریم‌ها بودجه 1401 را بسته است.»

ایران 11 آذر

«آرمان ملی» گفت‌و گویی با میرقاسم مومنی، تحلیلگر ارشد مسائل قفقاز حول محور حذف دالان زنگزور؛ موضوعی که بعد از آخرین دیدار رئیسی با همتایان آذربایجانی و ترکیه‌ای خود در حاشیه نشست سازمان همکاری های اکو سر زبان افتاد. میرقاسم مومنی در این باره می‌گوید: «مساله‌ای که حائز اهمیت است این مورد است که جاده زنگزور در موازات مرزهای ایران احداث می‌شود و امنیت آن را نیز نیروهای روسیه تامین می‌کنند. با این تعریف و با این توافق بالاخره روسیه با ایران هم مرز شد و یک تغییر بزرگ در ژئوپولتیک منطقه به‌وجود آمد. این یک فاجعه ژئوپلتیک برای ایران است و عملا سر ایران را در نشست سوچی بریده‌اند. عملا ارمنستان بر این منطقه دیگر حاکم نخواهد بود و عملا ایران را از معادلات قفقاز حذف می‌کنند. این جاده به موازات رود ارس و در مجاورت مرز ایران تاسیس می‌شود که این یک اتفاق بسیار نامطلوب برای ایران است. این نقشه ای که برای قفقاز کشیدند عملا منجر به این می شود که نیروهای روسیه در مرز با ایران مستقر می شوند. این توافق که در سوچی رخ داده‌است به این معناست که ارمنستان خاک خود را واگذار کرده است. با این وجود ایران دیگر برای انجام مبادلات مرزی با ارمنستان باید از روسیه و ترکیه اجازه بگیرد و این اتفاق به هیچ وجه خوشایند نیست.»

آرمان ملی 11 آذر

 


 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها