کاندیداها چند دقیقه وقت دفاع از خود را در مجلس دارند؟

کد خبر: 1088109

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: در طول تاریخ این گونه نبوده که مجلس به همه وزرا رای بدهد چون همه وزرا گاهی مجلس را قانع نمی کنند لذا بخشی ممکن است رای بیاورند و بخشی هم رای نیاورند.

کاندیداها چند دقیقه وقت دفاع از خود را  در مجلس دارند؟

 عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: در طول تاریخ این گونه نبوده که مجلس به همه وزرا رای بدهد چون همه وزرا گاهی مجلس را قانع نمی کنند لذا بخشی ممکن است رای بیاورند و بخشی هم رای نیاورند.

حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز، در خصوص لیست ارائه شده رئیس جمهور به مجلس گفت: لیستی که جناب آقای رئیسی دادند کارشناسان متعدد روی این افراد، دقت و بررسی لازم را انجام دادند. آنچه که بیان شد این بود که برای شناسایی انقلابی و کارآمد بودن این افراد بررسی های زیادی صورت گرفته اما در طول تاریخ هم این گونه نبوده که مجلس به همه وزرا رای بدهد چون همه وزرا گاهی مجلس را قانع نمی کنند لذا بخشی ممکن است رای بیاورند و بخشی هم رای نیاورند.

او افزود: در مجلس آراو سوابق مختلفی وجود دارد که نمی شود قضاوت کرد که آیا یک دست به همه رای می دهند و تابحال هم چنین نبوده مگر محدود چنین اتفاقی افتاده باشد که آن هم نادر است احتمالا برخی رای نخواهند آورد.

این فعال سیاسی اصولگرا در خصوص فضای جلسه رای اعتماد نیز گفت: بحث جزو لوازم مجلس است و مجلس محل تضارب آرا است جایی است که همه نظر می دهند و حرف می زنند و سلیقه دارند و باید همین باشد. از وظایف مجلس همین است که باید کاملا بررسی کند چه در کمیسیون ها و چه در صحن مجلس و لذا بررسی ها هم سروصدا و بحث دارد منتها نتایج در آرا مشخص می‌شود که اکثریت را کدام وزیر بیاورد یا نیاورد و مجلس بدون بحث نمی شود و اصلا مجلس، جای بحث است و حتما بحث خواهد شد.

بررسی وزرا در صحن علنی براساس حروف الفبا انجام می‌شود

علیرضا سلیمی، عضو هیئت رییسه مجلس، در رابطه با روند بررسی صلاحیت وزرا در صحن علنی مجلس و حضور رییس جمهور در جلسه رای اعتماد گفت: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس براساس حروف الفبا و طبق آئین نامه داخلی مجلس در ماده ۲۰۲ و ۲۰۳ و ۲۰۴ و ۲۰۵ انجام می گیرد. براساس ماده ۲۰۴ آقای رئیس جمهور در روز شنبه ابتدا برنامه دولت را قرائت خواهد کرد. پس از صحبت های آقای رئیس جمهور، مجلس برنامه ترکیب هیات وزرا را به رای می گذارد و ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف هر کدام ۵۰ دقیقه راجع به کلیات کابینه اظهارات و نظرات خود را بیان می کنند و در ادامه رئیس جمهور پس از صحبت های اولیه به سوالات مخالفان پاسخ می دهد که مجموعا دو ساعت و نیم به طول می انجامد و بعد مجلس کلیات را به رای می گذارد.

او در ادامه گفت: پس از طی این مراحل مجلس تک تک وزرای پیشنهادی را مورد بررسی قرار می دهد و به ترتیب حروف الفبا عمل خواهد شد، برای هر وزیر دو موافق و دو مخالف هر کدام ۱۵ دقیقه صحبت می کنند و پس از اظهارات موافقین و مخالفین، وزیر پیشنهادی ۳۰ دقیقه وقت دفاع دارد و سپس شمارش و رای گیری صورت می گیرد.

نماینده مردم محلات در توضیحی از روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در کمیسیون های مجلس مطرح کرد: با توجه به سازوکاری که رئیس مجلس پیش بینی کرد براساس آن همه وزرای پیشنهادی می بایست در همه کمیسیون ها حضور پیدا کنند و برنامه های خود را ارائه دهند. در طول ۲۴ ساعت برنامه زمان بندی کمیسیون ها روشن است، ۲۷۰ ساعت جلسه برای کمیسیون ها پیش بینی شده است که همه جلسات در خود مجلس است. وزرا کمیسیون به کمیسیون با نمایندگان جلسه می گذارند و گفت و گو کرده و برنامه های خود را اعلام می کنند. نمایندگان سوالاتی که در مورد برنامه و سوابق آنها دارند را مطرح می کنند و پاسخ ها را می شنوند این روش برای مجلس سابقه نداشته است.

او بیان کرد: جلسات مجلس با وزرای پیشنهادی از صبح تا شب پیوسته است و هر کمیسیونی با یک وزیری جلسه دارد و بسیار جدی است و پویایی در مجلس موج می زند و نمایندگان بصورت جدی و خیلی با نشاط پیگیر مسائل هستند و بسیار دقیق و کارشناسی کار را دنبال می کنند، چون برنامه ها وارد سامانه شده است. تقریبا همه نمایندگان با برنامه های پیشنهادی وزرا و برنامه های تفصیلی آشنا هستند این برنامه ها با اسناد بالادستی انطباق دارد و در مجلس مورد توجه واقع می شود.

عضو هیات رییسه در پایان افزود: تا پایان روز سه شنبه جلسات کمیسیون ها ادامه دارد، جلسات هیات رئیسه و روسای کمیسیون ها از ۶ صبح تا پاسی از شب ادامه دارد. لازم نیست که این جلسات بیرون از مجلس گرفته شود./خبرآنلاین

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها