نماینده مجلس: به دنبال فیلتر شبکههای اجتماعی نیستیم
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس طرح "حمایت از کاربران در فضای مجازی" مطرح است و به هیچ وجه این موضوع ربطی به فیلترینگ ندارد و به دنبال فیلتر کردن شبکههای اجتماعی نیستیم.
حجتالاسلام حسین میرزایی درباره طرح مجلس برای ساماندهی فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، اظهار کرد: در مجلس طرح "حمایت از کاربران در فضای مجازی" مطرح است و به هیچ وجه این موضوع ربطی به فیلترینگ ندارد و به دنبال فیلتر کردن شبکههای اجتماعی نیستیم.
وی افزود: این طرح چند هدف را دنبال میکند که سامان دادن به کسب و کارهای مجازی نخستین هدف است. برای مثال شما کتابی را تألیف کرده و حق تألیف دریافت میکنید، منتها برخی از کاربران در فضای مجازی یک اثر فاخری را تولید میکنند و برای عدهای هم دانلود میشود، اما هیچ هزینه و حق تولیدی دریافت نمیکنند. بنابراین کاربر هم هزینه تولید و هم هزینه توزیع و پخش آن را باید بپردازد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس، گفت: یکی از کارهایی که طرح "حمایت از کاربران در فضای مجازی" انجام میدهد این است که این مشکل را برای کاربران رفع میکند. از جهت دیگر این طرح مابین کسب و کارهای حقیقی و مجازی یک تعادلی را به وجود میآورد. فرض کنید فردی یک دفتر گردشگری دارد که اگر بخواهد در فضای حقیقی این کار را انجام دهد باید پروانه کسب دریافت و چند نیرو استخدام کند که هزینههای زیادی را برای او در پی دارد، اما اگر این کسب و کار را در فضای مجازی راهاندازی کند هیچ یک از هزینههای ذکر شده را ندارد.
میرزایی تصریح کرد: در مجلس به دنبال این هستیم که یک نقطه تعادل میان این موضوع به وجود بیاوریم تا ضمن اینکه کسب و کار مجازی رونق پیدا میکند از طرف دیگر کسب و کار حقیقی هم دچار مشکل و خدشه نشود.
پهنای باند پیام رسانهای خارجی و داخلی باید متناسبسازی شود
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، ادامه داد: برخی از پیامرسانهای خارجی منافع زیادی از ملت ایران میبرند، اما در هنگام ضربه زدن به مردم ما پاسخگوی هیچ کسی نیستند. برای مثال فردی با زحمت خود یک صفحه اجتماعی ایجاد کرده که دنبال کنندههای زیادی هم دارد که به دلایلی یک پیام رسان خارجی این صفحه را حذف میکند که در نتیجه تمام زحمات این فرد از بین میرود.
وی افزود: بنابراین برای حفظ حقوق کاربران در این طرح آوردهایم که باید پیام رسانهای خارجی نسبت به این اقدامات پاسخگو باشند و به همین دلیل باید نمایندگی در ایران داشته باشند که اگر چنین اقداماتی علیه کاربران ایرانی انجام دادند پاسخگو باشند. از طرف دیگر این پیام رسانهای خارجی منافع فراوانی از کشور ما میبرند پس چرا نباید مالیات بپردازند؟
میرزایی خاطرنشان کرد: در خصوص پهنای باند، اینترنت خارجی که ما مصرف میکنیم قیمتش چند برابر اینترنت داخلی است. پس باید پهنای باند پیام رسانهای خارجی و داخلی را متناسبسازی کنیم تا قیمت اینترنتی که مردم مصرف میکنند برای آنان مقرون به صرفهتر و ارزانتر شود. پس در طرح "حمایت از کاربران در فضای مجازی" این مسائل پیگیری میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: پیام رسانهایی مانند واتساپ و اینستاگرام باید در ایران نمایندگی داشته باشند تا مسئولیت اقدامات مختلفی را که انجام میدهند بپذیرند. معتقدم به دلیل سود فراوانی که از حضور در ایران نصیب آنان میشود با ایجاد دفتر نمایندگی در کشور موافقت میکنند. این طرح در کمیسیون فرهنگی مجلس در حال پیگیری است که پس از بررسی برای تصویب به صحن علنی مجلس آورده خواهد شد که به احتمال قوی تصویب هم میشود./ ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید