واکنش آمریکا به ورود ناوگروه ایران به اقیانوس اطلس

کد خبر: 1072699

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ورود ناوهای نظامی ایران به اقیانوس اطلس گفت: اگر هدف ارسال سلاح به عوامل نیابتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه باشد، آمریکا آماده است واکنش نشان دهد.

واکنش آمریکا به ورود ناوگروه ایران به اقیانوس اطلس

 ایسنا: ند پرایس در نشست خبری روزانه خود و در پاسخ به پرسشی درباره ورود ناوگروه ایرانی به اقیانوس اطلس و حرکت به سوی قاره آمریکا این زمینه گفت: ما آماده‌ایم از اختیارات قابل استفاده خود، از جمله تحریم‌ها، علیه هر عاملی که ایران را قادر می‌سازد به تامین سلاح برای عوامل خشن و نیابتی‌اش ادامه دهد استفاده کنیم.

وی افزود: در حالی که ما با شرکا و متحدانمان در چارچوب گروه ۵+۱ کار می‌کنیم تا برنامه هسته‌ای را بار دیگر محدود کنیم، به اعمال فشار بر ایران، در صورتی که تلاش کند هرگونه سلاحی را به شرکای خشن و عوامل نیابتی‌اش ارسال کند، ادامه می‌دهیم.

ند پرایس در این باره که آیا نشانه‌ای وجود دارد که ایران سعی در انجام این کار داشته باشد گفت: در مورد آنچه قرار است رخ دهد گمانه‌زنی نمی‌کنم؛ اما اگر تلاشی برای ارسال سلاح یا نقض تعهدات بین‌المللی باشد، ما برای پاسخ دادن آماده خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش اخیرا درباره این ناوگروه گفته بود: حضور در آب های بین المللی حق مسلم نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران می دانیم و این مسیر را با اقتدار ادامه می‌دهیم.

وی افزود: هم اکنون هفتاد و هفتمین ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران برای نخستین بار و به منظور نشان دادن توانمندی های نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریانوردی در اقیانوس اطلس حضور دارد.

رئیس ستاد ارتش خاطر نشان کرد: این ناوگروه در تاریخ ۲۰ اردیبهشت امسال از بندرعباس حرکت کرده و بعد از طی مسیر طولانی و عبور از دماغه امید نیک و دور زدن آفریقا و با طی شش هزار مایل دریایی یعنی نزدیک به ۱۲ هزار کیلومتر پس از سی روز دریانوردی هم اکنون در اقیانوس اطلس حضور دارد و مسیر خود را برای اجرای طولانی‌ترین ماموریت دریایی به سمت اقیانوس اطلس شمالی ادامه می‌دهد.

دریادار سیاری با تاکید بر اینکه حضور ناوگروه‌های نیروی دریایی ارتش در آبهای آزاد مطابق قوانین بین المللی دریایی انجام می‌شود، افزود: ناوبندر مکران که به عنوان یک پایگاه دریایی متحرک در نیروی دریایی ارتش محسوب می شود توانسته است به همراه ناوشکن بومی سهند برای اولین بار و بدون پهلوگیری در بنادر دیگر کشورها وارد اقیانوس اطلس شود و این حضور مقتدرانه حاکی از توانمندی دریایی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها