تصمیم درباره پرداخت ما‌به‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی به مردم

کد خبر: 1044810

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ به تشریح مصوبات صبح امروز این کمیسیون پرداخت.

تصمیم درباره پرداخت ما‌به‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی به مردم

باشگاه خبرنگاران: رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه در نشست خبری صبح امروزاظهار کرد: در جلسه غیر علنی صبح امروز مجلس درباره نرخ ارز در بودجه بحث و بررسی صورت گرفت و سوال این بود که چرا باید ارز تک نرخی در بودجه قید شود. برخی نمایندگان این مبحث را مطرح کردند که ۱۰۶ هزار میلیارد تومان ما به التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی چطور به دست مردم برسد. ما تا آخر هفته در این زمینه تصمیم می‌گیریم که این ما به التفاوت به شکل بن کارت، یارانه نقدی، یا یارانه دارویی و سلامت باشد.

زارع با اشاره به آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: به وزارت جهاد کشاورزی و شرکت‌های وابسته اجازه دادیم تا مبلغ ۲۷ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی از طریق بانک کشاورزی برای طرح‌های مهم کشاورزی از جمله مهار آب‌های مرزی، سامانه‌های گرمسیری و سردسیری، آبخیرداری، مهار ریزگردها، تولید واکسن دامی، بذر و نهاده‌های کشاورزی، آب و فاضلاب و آسفالت راه‌های روستایی و آب‌های نوین منتشر کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفی ادامه داد: ۹۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای آبرسانی به روستا‌ها و حوزه‌های عشایری در نظر گرفته شد. در مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق مشترکان برق روستایی و عشایری و برق چاه‌های کشاورزی از عوارض موضوع ماده ۵ صنعت برق معاف شدند.

زارع تصریح کرد: کارفرمایان واحد‌های تولیدی، صنعتی، معدنی، خدماتی و اصناف که از بهمن ۹۸ کارکنان خود را حفظ کرده و یا افزایش داده اند از تمام جرایم بیمه تامین اجتماعی معاف شدند. همچنین آن‌ها که کارکنان خود را تعدیل کردند در صورت بازگشت به کار آن‌ها از تمام جرایم تامین اجتماعی معاف می‌شوند.

وی بیان کرد: در مصوبه‌ای دیگر مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات برای برق رسانی چاه‌های کشاورزی و همچنین ۲ هزار میلیارد تومان جهت بهسازی روستا‌ها و تهیه و اجرای طرح‌های هادی روستایی به دولت اجازه دادیم که از محل سرجمع بودجه توازن منطقه‌ای در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار دهد.

سخنگوی تلفیق عنوان کرد: در مصوبه‌ای دیگر در اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور برای ایجاد زیر ساخت برای پیمان کاران و کارگزاران تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان به دولت اجازه دادیم زیر ساخت‌ها را برای همسان سازی واگذاری، صدور موافقت نامه و فاکتورینگ فراهم کند.

زارع تصریح کرد: عوارض انشعاب برق در کلانشهر‌ها به سه دسته تفکیک شد که دسته سوم از پرداخت عوارض انشعاب معاف شدند و مقرر شد دسته اول و دوم براساس متوسط قیمت زمین عوارض انشعاب برق را بپردازند که وجه حاصله در برق رسانی به مناطق محروم و روستایی و عشایری هزینه خواهد شد.

وی متذکر شد: بعد از آن ۱۰ روز فرصت ارائه پیشنهادات نمایندگان است احتمالا بودجه از نیمه دوم بهمن در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها