بررسی بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون های تخصصی مجلس
سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها از بررسی بودجه سال آتی و عملکرد وزارت کشور در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
خبرگزاری ایسنا: علی حدادی، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون معاونین امنیتی و پارلمانی وزارت کشور حضور یافته و عملکرد این وزارتخانه در سال جاری مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بودجه این وزارت خانه در لایحه بودجه سال آینده نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نمایندگان نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
وی در ادامه اظهار کرد: بر اساس دستور کار کمیسیون قرار بود وزیر کشور برای پاسخگویی به سوال ۱۰ تن از نمایندگان در جلسه حضور یابد اما به دلیل برگزاری جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا امکان حضور ایشان در جلسه محقق نشد.
بررسی بودجه جهاد دانشگاهی در کمیسیون آموزش مجلس
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از بررسی بودجه جهاد دانشگاهی در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد و گفت که کمیسیون از سازمان برنامه برای اصلاح بودجه جهاد دانشگاهی قول مساعد گرفته است.
احمدحسین فلاحی در گفتوگو با ایسنا، در توضیح جلسه امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات اظهار کرد: در این جلسه آقای طیبی رییس جهاد دانشگاهی به ارائه گزارشی از بخشهای مختلف جهاد دانشگاهی و اقدامات انجام شده در حوزههای علمی، مهندسی و کشاورزی و دستاوردها در عرصه دفاع مقدس پرداخت.
وی ادامه داد: طبق بررسیهای صورت گرفته بودجه جهاد دانشگاهی از سال ۸۶ تا ۹۷ رشد داشته اما با این وجود فاصله حقوقی اساتید جهاد دانشگاهی با اساتید در سایر دانشگاهها زیاد است، لذا کمیسیون آموزش از سازمان برنامه قول گرفت که این بودجه را برای پرداخت حقوق اساتید اصلاح کند تا بتوان این فاصله را تامین کرد.
فلاحی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی از مراکز استراتژیک است که باید بخشهای مختلف آن تقویت شود.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور رییس سازمان آموزش، ترویج و تحقیقات کشاورزی در جلسه کمیسیون آموزش اظهار کرد: گزارشی از اقدامات این مرکز ارائه شد نمایندگان نیز سوالاتی درباره امنیت غذایی را مطرح کردند، اینکه باید درباره آلودگی غذا و سموم مضر آن فکری شود، پاسخ این بود که بخشی از این کار برعهده مرکز بوده و سایر بخشها وظیفه وزارت جهاد کشاورزی است. رییس مرکز تحقیقات کشاورزی پیشنهاداتی درباره بودجه این مرکز به کمیسیون ارائه کرد.
فلاحی در پایان گفت که در این جلسه رییس سازمان آموزشهای فنی و حرفهای نیز ضمن ارائهی گزارشی درباره اقدامات این سازمان پیشنهاداتی در خصوص بودجه سازمان فنی و حرفهای ارائه کرد.
بررسی جزییات بودجه ۱۴۰۰ در سیستان وبلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان در نشست با مجمع نمایندگان استان ابعاد مختلف بودجه سال ۱۴۰۰ استان برای ارتقاء شاخصهای توسعه مورد بررسی قرار گرفت.
احمدعلی موهبتی در نشست با مجمع نمایندگان استان که با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در محل کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی برگزار شد؛ با اشاره به رشد ۷۲درصدی اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای، رشد بودجه کلی استان را قابل توجه برشمرد.
وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای جلب موافقت برنامه و بودجه و مسوولان دولت جهت اختصاص ردیف اعتباری خاص طی یک برنامه پنج ساله برای توسعه استان، تصریح کرد: رشد بودجه استان در قیاس با سالهای گذشته قابل قبول است ولی با این سقف از اعتبارات نمی توان امیدوار به جهش توسعهای و رساندن استان به میانگین شاخص کشوری بود.
رییس شورای برنامهریزی و توسعه استان؛ بهرهگیری از ظرفیت های موجود در جهت برنامه ریزی و هدایت بودجه در راستای اولویتهای توسعه استان، اشتغالزایی، بهبود معیشت و برخورداری عموم مردم و توسعه زیرساختهای سرمایهای استان را مورد تاکید قرار داد.
موهبتی توجه به بخش های آب، کشاورزی، صنعت و معدن، حمل و نقل و ترانزیت، مناطق ویژه اقتصادی، سرمایهگذاری برای توسعه اقتصادی دریامحور و اتمام پروژههای بزرگ در دست اجرا را از اولویتهای اجرایی استان دانست و گفت: تحقق این اهداف مستلزم همکاری و همافزایی تمام بخشهای سیاستگذاری، مدیریتی و اجرایی استان است.
در این نشست، هریک از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، بر ضرورت اهتمام جمعی بر توسعه بخشهای اجتماعی به ویژه بهداشت و درمان، آموزش و توانمندسازی، خانواده و بانوان و جوانان، فناوری و ارتباطات، مهارت آموزی برای ارتقای شاخص های برخورداری و پویایی و نشاط عمومی به عنوان مقدمه توسعه اقتصادی و اجتماعی استان تاکید کردند.
همچنین بکارگیری توان و ظرفیت استان و انعکاس مشکلات و ضرورتها برای جذب منابع و اعتبارات بیشتر از دیگر موضوعات مورد درخواست نمایندگان استان در این نشست بود که مقرر شد تلاش لازم برای بهبود اعتبارات استان از طریق کمیسیون های تخصصی مجلس صورت پذیرد.
در این نشست، مهرداد عرب اول، رییس سازمان برنامه و بودجه استان و منصور بیجار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، ضمن ارایه گزارش بودجه پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۰ استان، نقاط قوت و ضعف بودجه استان را برشمردند.
اعضای کمیسیون آموزش خواهان حذف سموم مضر کشاورزی شدند
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به بررسی بودجه مرکز تحقیقات کشاورزی در این کمیسیون گفت: اعضای کمیسیون خواهان حذف سموم مضر کشاورزی از سوی وزارت جهاد شدند.
حجتالاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح جزئیات نشست امروز (سه شنبه 25 آذر) این کمیسیون اظهار داشت: طیبی رییس جهاد دانشگاهی در این جلسه گزارشی عملکرد در حوزههای علمی، مهندسی و کشاورزی و دستاوردها داشت.
وی افزود: بودجه جهاد دانشگاهی از سال ۸۶ تا ۹۷ رشد داشته است این در حالی است که فاصله حقوقی اساتید جهاد دانشگاهی با اساتید در سایر دانشگاهها زیاد است، لذا کمیسیون آموزش از سازمان برنامه و بودجه قول گرفت که این بودجه را برای پرداخت حقوق اساتید صرف کند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به حضور رییس سازمان آموزش، ترویج و تحقیقات کشاورزی در جلسه این کمیسیون اظهار داشت: نمایندگان سوالاتی درباره امنیت غذایی مطرح کرده و اعلام کردند که باید درباره آلودگی غذا و سموم مضر فکری شود و رئیس سازمان تحقیقات وزارت جهاد اعلام کرد که بخشی از این کار برعهده آنان است بوده و سایر بخشها وظیفه وزارت جهاد کشاورزی است.
بررسی بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۰ در کمیسیون عمران
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بررسی بودجه عمرانی پیش بینی شده در لایحه بودجه ۱۴۰۰ در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
سید البرز حسینی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران مجلس، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون بودجه عمرانی پیش بینی شده در لایحه بودجه سال آینده با حضور وزیر راه و شهرسازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای وزیر در این نشست توضیحاتی را درباره کلیات بودجه و همچنین اعتبارات عمرانی به اعضای کمیسیون ارائه کردند.
وی در ادامه اظهار کرد: در لایحه بودجه حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان برای حوزه عمرانی و وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شده است. در عین حال وزارت راه برای تکمیل پروژه های عمرانی حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه لازم دارد. اگر بخواهیم اتفاق مثبتی در بخش عمرانی رخ دهد باید پایه های جدید درآمدی دیده شود. نماینده مردم خدابنده در مجلس، تصریح کرد: اعضای کمیسیون نیز نظرات و پیشنهادات خود را درباره حوزه عمرانی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ ارائه کردند و مقرر شد تا هفته آینده نمایندگان پیشنهادات خود را درباره اعتبارات حوزه عمرانی ارائه کنند.
تشکیل کارگروهی در کمیسیون اقتصادی برای بررسی عدم ترخیص به موقع کالاها
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تشکیل کارگروهی ازسوی این کمیسیون برای بررسی عدم ترخیص به موقع کالاها خبر داد.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به حضور رزم حسینی وزیر صمت در جلسه این کمیسیون گفت: در این جلسه درخواست ۴۷ نفر از نمایندگان برای اعمال ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس در موضوع عدم رعایت قوانین و مقررات در حوزه ترخیص کالاها بررسی شد. نماینده کرمان ادامه داد: درخواستکنندگان اعمال ماده ٢٣۴ از سوءمدیریت در حوزه سفارش کالا، انتقال آن به داخل کشور و ترخیص کالاها از گمرک و تاثیر منفی آن بر کالاهای اساسی انتقاد کردند. وی افزود: مجموعهای از دستگاهها در این گزارش نظارتی، مورد خطاب قرار گرفتند و گزارش وزیر صمت در حوزه تصمیمگیری وزارتخانه استماع شد که براساس این گزارش وزارتخانه متبوعش در برنامه زمانبندی دو ماه تلاش کرده که ترخیص کالاها انجام و ضوابط و مقرراتی که در این حوزه محدودیت ایجاد کرده برطرف شود. پورابراهیمی ادامه داد: در این نشست مقرر شد کارگروهی ازسوی کمیسیون اقتصادی مسئولیت بررسی عدم ترخیص به موقع کالاها را برعهده بگیرد و نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، گمرک و معاونت اقتصادی رئیسجمهور در جلسات هفته آینده این کارگروه حضور یابند و نتیجه این بررسیها به صحن کمیسیون ارجاع شود تا در هفته آتی در این باره رایگیری شود، لذا درصورتی که اعمال ماده ٢٣۴ توسط نمایندگان تایید شود گزارش آن برای بررسی به صحن علنی ارسال خواهد شد و در صورت رای مثبت نمایندگان برای بررسی به دستگاه قضایی ارسال میشود.
بررسی طرز کار سازمان حسابرسی در نشست امروز کمیسیون اصل 90
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس از رسیدگی به مسائل مرتبط با حوزه کاری سازمان حسابرسی در نشست امروز این کمیسیون خبر داد.
علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست عصر امروز (سه شنبه ۲۵ آذرماه) کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی، گفت: جلسه کمیسیون اصل ۹۰ برای بررسی طرز کار و مسائل مرتبط با سازمان حسابرسی با حضور موسی بزرگ اصل مدیر عامل سازمان حسابرسی برگزار شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: در ابتدای این جلسه مدیرعامل سازمان حسابرسی کشور گزارشی از اهداف و وظایف سازمان مندرج در اساسنامه قانونی سازمان ارائه کرد، بر اساس این گزارش مهمترین اهداف این مجموعه حسابرسی و بازرسی قانونی شرکت ها، تدوین اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی و خدمات مالی و مشاوره ای به دولت عنوان شد.
وی بیان کرد: استقلال به عنوان مهمترین مسئله حسابرسان در این جلسه بیان شد، در واقع وظایف حسابرسی مستقل بوده و اعضای هیات عالی نظارت بر حفظ این استقلال نظارت میکند، در این زمینه مقام معظم رهبری نیز دستوری داشتند و تاکید کردند که سازمان حسابرسی کل کشور پس از اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی (خصوصی سازی) بر وظایفش بماند و در ضمن این سازمان تقویت شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از مهمترین اتفاقاتی که در سال های گذشته در حوزه حسابرسی رخ داده این است که تا سال ۷۲ حسابرسی شرکت های دولتی توسط سازمان حسابرسی انجام می گرفت اما از سال ۸۰ به بعد که جامعه حسابداران شکل گرفت میزان حسابرسی سازمان از ۲ هزار شرکت در سال ۸۰ به ۶۸۰ شرکت در سال ۹۸ تقلیل پیدا کرد در واقع حسابرسی باقی شرکت ها توسط بخش خصوصی انجام شد، به نظر می رسد که این رخ داد برخلاف دستور رهبری معظم انقلاب است.
خضریان تاکید کرد: یکی از نکات قابل توجه این است که در حال حاضر حسابرسی تمام شهرداری های کشور و تمام دانشگاه های دولتی توسط حسابرسان بخش خصوصی انجام می شود، این نهادها امول عمومی کشور است و این اتفاق نشان دهنده آن خواهد بود که شفافیت مالی در این حوزه ها با چالش جدی مواجه است.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به این شرایط برای حفظ منابع مالی بیت المال و همچنین صیانت از اموال عمومی در جلسه کمیسیون اصل 90 تاکید شد باید نسبت به بررسی وضعیت موجود برای اصلاح حوزه قانونی و نظارتی کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در کمیته اقتصادی، فنی و عمرانی انجام شود و گزارش آن برای بررسی نهایی به صحن کمیسیون ارجاع می شود.
تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه در کمیسیون صنایع مجلس تصویب شد
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از موافقت این کمیسیون با تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان خبر داد.
حجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح نشست عصر امروز کمیسیون خود اظهار داشت: در جلسه روز یکشنبه کمیسیون صنایع موضوع تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان متقاضی بررسی شد و در نهایت امروز اعضای کمیسیون صنایع با تحقیق و تفحص از این شرکت موافقت کردند.
وی افزود: گزارش تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان به صحن مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: در جلسه امروز محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان وی حضور داشتند و ضمن آن بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بررسی شد.
فیروزی عنوان کرد: طبق گزارش ارائه شده، سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی ۶.۴ درصد است که این عدد در سایر کشورها به ۱۶.۵ میرسد.
وی اضافه کرد: از آنجا که بیشتر سرمایه گذاریهای انجام گرفته در وزارت ارتباطات تاکنون در حوزه زیرساختهای ارتباطی و امنیت شبکه بوده، زیرساختها آماده شده بنابراین در بودجه سال ۱۴۰۰ بیشتر اعتبارات وزارت ارتباطات به سمت ارتقا کاربردها و خدمات هدایت شده است.
مصوبه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای بخشش شرط 15درصدی پرداخت بدهی به منظور تهاتر با دولت
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در جلسه امروز بحث تهاتر مطالبات بخش خصوصی و بخش حقیقی که از دولت طلب دارند بحث و گفتوگو شد و در نهایت مصوب شد که شرط 15 درصدی پرداخت بدهی به منظور تهاتر بخشیده شود.
حجتالاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره نشست عصر امروز کمیسیون متبوعش اظهار داشت: در جلسه امروز بحث تهاتر مطالبات بخش خصوصی و بخش حقیقی که از دولت طلب دارند بحث و گفتوگو شد و در نهایت مصوب شد که شرط 15 درصدی پرداخت بدهی به منظور تهاتر بخشیده شود.
وی افزود: قبلاً بنا بود اشخاص حقوقی و حقیقی که بدهکار و از سوی دیگر طلبکار دولت هستند نخست 15درصد بدهی خود را پرداخت کنند که این تهاتر صورت بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید