اعتراف دیرهنگام اسحاق جهانگیری: از برجام نفع نبردیم

کد خبر: 1036080

معاون اول رئیس‌جمهور اعتراف کرد ایران از برجام منفعت قابل توجهی نبرده است.

اعتراف دیرهنگام اسحاق جهانگیری: از برجام نفع نبردیم

وطن امروز: اسحاق جهانگیری روز گذشته در اظهاراتی در نوزدهمین اجلاس شورای نخست‌وزیران کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های درباره رویکرد دولت ایران به برجام گفت: برجام که به عنوان یکی از دستاورد‌های مهم دیپلماسی بین‌المللی دهه اخیر است، به رغم رویکرد برجام‌ستیزانه و خروج غیرقانونی دولت ترامپ و اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشور ما و بی‌عملی کشور‌های اروپایی عضو، به واسطه سیاست صلح‌طلبانه و صبر راهبردی ایران و با حمایت اعضای جامعه بین‌المللی، از جمله اعضای سازمان همکاری شانگ‌های و البته با مقاومت ملت بزرگ ایران تاکنون پایدار مانده است. هر چند ایران منفعت قابل توجهی از اجرای آن نبرده است، اما همچنان برای تقویت رویکرد چند‌جانبه‌گرایی، درصدد بازگشت توازن و تعادل در انجام تعهدات طرفین به این توافق بین‌المللی است.

اسحاق جهانگیری در حالی تاکید کرده ایران از اجرای برجام منفعت قابل توجهی کسب نکرده است که توافق هسته‌ای موسوم به برجام، تنها پروژه دولت روحانی طی ۷ سال گذشته بوده است. دولت روحانی از سال ۹۲ تاکنون تمام توان خود را برای دستیابی به توافق و همچنین اجرای برجام صرف کرد، اما پس از ۷ سال و در حالی که امید دولتی‌ها برای آنچه احیای برجام می‌خوانند با روی کار آمدن بایدن زنده شده است، معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرده برجام منفعت قابل توجهی برای ایران نداشته است. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر و پس از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، مقامات دولتی از جمله روحانی و ظریف تلاش دارند با تفکیک ریاست‌جمهوری اوبامای دموکرات و ترامپ جمهوری‌خواه، عدم موفقیت برجام را به روی کار آمدن ترامپ مربوط و اجرای برجام در ۱۷ ماه ریاست‌جمهوری اوباما را موفقیت خود عنوان کنند.

در همین راستا حسن روحانی ۵ آذر گفته بود: سیاست ایران تعهد در برابر تعهد، اقدام در برابر اقدام و کاهش تنش در برابر کاهش تنش است. از دولت آتی آمریکا انتظار داریم سیاست‌های نادرست دولت قبلی را جبران کند. اگر چنین اراده‌ای در حاکمان آینده آمریکا وجود داشته باشد، ایران و آمریکا می‌توانند به شرایط ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ بازگردند؛ این می‌تواند حل مساله باشد و شرایط را تغییر دهد.

وی سپس به زمان اجرای برجام اشاره کرد و اظهار داشت: سال‌های ۹۴ تا ۹۶ و قبل از شروع جنگ اقتصادی را می‌توان با شرایط اقتصادی ایران در ۴۱ سال قبل مقایسه کرد. در این ۳ سال در بسیاری از شاخص‌های مهم اقتصادی شاهد پیشرفت ملموس هستیم.

محمدجواد ظریف نیز در گفتگو با یکی از سایت‌های وابسته به دولت با طرح این ادعا که زمان اوباما و ترامپ شرایط برای ایران متفاوت بوده است، در اظهاراتی عجیب گفت: ما که ماهیت آمریکا را تغییر نداده‌ایم، اما خداوکیلی شما خودتان الان مقایسه کنید؛ آیا دوران اوباما بهتر بود یا دوران ترامپ؟ آیا در دوران اوباما قبل از برجام فشار بیشتری بر تهران وارد می‌کرد یا بعد از برجام؟ آیا اگر برجام نبود ترامپ همین مقدار و سطح از فشار را می‌توانست وارد کند یا بیشتر؟ این‌ها مسائلی است که باید مورد مقایسه قرار گیرد.

با این حال آنچه در زندگی مردم ملموس و مشخص بوده است، اینکه شرایط اقتصادی چه در زمان اجرای برجام در دوره اوباما و چه در زمان ترامپ خوب نبوده است. مقامات دولتی مانند رئیس وقت بانک مرکزی و... نیز در همان دوره اوباما تاکید می‌کردند دستاورد برجام تقریبا هیچ بوده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها