تحلیل متفاوت فواد ایزدی از انتخابات آمریکا
کارشناس ارشد مسائل آمریکا درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: با پیروزی ترامپ روند افول آمریکا تسریع میشود و پیروزی بایدن هم به معنای شکست و مرگ سیاست فشار حداکثری علیه ایران است و بیانگر جواب دادن مقاومت است.
خبرگزاری تسنیم: نشست تخصصی «وحدت اسلامی، رمز اقتدار و راه غلبه بر استکبار جهانی» با محوریت هفته وحدت و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی با حضور شخصیتها و صاحبنظران داخلی و خارجی در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در این نشست تخصصی «فواد ایزدی» استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل آمریکا و بین الملل، با اشاره به افول آمریکا گفت: در حوزههای مختلف رییسجمهور این کشور دچار چالش جدی شده است و به عقیده کارشناسان سابق سیآیای که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد رژیم آمریکا در مرحله افول و فروپاشی قرار دارد.
فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل آمریکا و بین الملل، با بیان اینکه امسال 13 آبان هم روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و هم روز انتخابات در کشور شاخص استکباری دنیا، آمریکاست، اظهار کرد: از سالهای گذشته مفهومی با عنوان افول آمریکا در کشور مطرح شده است و حتی خود آمریکاییها زیاد در این موضوع کار کردهاند. در رابطه با افول آمریکا نیز اجماعی در داخل ایالات متحده وجود دارد و اغلب کارشناسان و صاحب نظران آمریکایی معتقدند ریاست جمهوری ترامپ روند افول این کشور را تسریع کرده و وضعیت آمریکا به لحاظ اقتصادی، سیاسی و قدرت نرم با چالش جدی مواجه شده است.
وی یادآور شد: حتی در برخی رسانههای آمریکایی مفهوم فروپاشی مطرح شده که قبلاً بیان نمیشد و برخی کارشناسان باسابقه سیا در گفت وگو با واشنگتن پست بیان کردهاند که شاخصهای فروپاشی در آمریکا وجود دارد. حال سؤال این است آیا اقدامات ایران در مبارزه با استکبار تأثیری در وضعیت فعلی آمریکا گذاشته یا نه؟ که پاسخ قطعاً مثبت است. برخی اساتید و متخصصان آمریکایی بیان میدارند که بعد از جنگ سرد، جهان دو قطبی به جهان تکقطبی تبدیل و وضعیت مطلوبی در جهان برای آمریکا شکل گرفت، اما چرا این وضعیت مطلوب در دهه نود به جایی رسید که امروز صحبت از افول و حتی فروپاشی آمریکا میشود؟
کارشناس ارشد مسائل آمریکا در پاسخ به پرسش فوق تصریح کرد: دو دلیل اصلی در پاسخ به این سؤال داده میشود؛ جنگ عراق و بحران اقتصادی سالهای 2008 و 2009 که بانکهای زیادی در آمریکا به خاطر رسیدن قیمت نفت به بالاتر از صد دلار ورشکست شدند، اما دلیل اصلی شکست در عراق و این وضعیت اقتصادی سیاستهای ایران بود.
ایزدی افزود: تلاشهای عزیزانی مانند سردار سلیمانی باعث شد آمریکا به اهدافش در عراق و غرب آسیا نرسد و از طرفی نقش مؤثر ایران و کشورهای همسوی ایران در اوپک در افزایش قیمت نفت ضربه بزرگی به اقتصاد آمریکا در آن سالها وارد کرد. این دو دلیل موجب نارضایتی عمومی مردم آمریکا شد و این نارضایتی پس از دوره بوش پسر منجر به انتخاب اوباما با شعار ضد جنگ شد و این روند نقد جنگ حتی در دوره ترامپ ادامه یافت و سه شعار اصلی ترامپ مبارزه با جریان پول وال استریت در سیستم سیاسی آمریکا، مخالفت با جنگهای بیپایان و برجسته کردن نفوذ منفی بانکها بود. در واقع ترامپ عوامل افول آمریکا را بیان میکند و میخواهد این کشور را به رتبه اول جهان برگرداند، اما چهار سال ریاست جمهوری ترامپ روند افول آمریکا را سرعت داده است. در انتخابات امسال هم اگر ترامپ دوباره رأی بیاورد، این روند افول باز هم تسریع میشود، زیرا سیاستهای ترامپ جامعه این کشور را به شدت دو قطبی کرده است.
وی با بیان اینکه سؤال مهم جامعه ما این است که کدام یک از دو گزینه ترامپ یا بایدن برای ایران بهتر است؟ اظهار کرد: به نظرم چه ترامپ و چه بایدن پیروز شوند، هر دو نتیجه مقاومت جمهوری اسلامی در مقابل استکبار است. با پیروزی ترامپ روند افول آمریکا تسریع میشود و پیروزی بایدن هم به معنای شکست و مرگ سیاست فشار حداکثری علیه ایران است و بیانگر جواب دادن مقاومت است؛ بایدن مجبور است این سیاست را کنار گذاشته و طرح جدیدی بیاورد، لذا شکست سیاست فشار حداکثری موفقیتی برای ایران است. بر این مبنا پیروزی هر یک از این دو باعث خوشحالی ماست.
این کارشناس ارشد مسائل آمریکا ادامه داد: مسئله توهین رئیسجمهور فرانسه به پیامبر اکرم(ص) نیز درسی برای ماست. ذهنیتی در کشور وجود دارد که تصور میکند اگر با غربیها گفتوگو و مذاکره کند، مشکلات حل میشود، اما واقعیت این است که دشمنی غربیها با اسلام عمیقتر از آن چیزی است که در کشورمان تصور میشود. وقتی رئیسجمهوری اصرار بر اهانت به پیامبر(ص) میکند، نشانه شکست تفکری است که در این کشورها ترویج میشود و درجه نفرت این مقامات را نسبت به اسلام و مسلمانان نشان میدهد. بعید است آقای مکرون نداند حمایت از کاریکاتورهای توهینآمیز به پیامبر(ص) چه تبعات منفی دارد. این رفتارها به نفرت آنها از اسلام و رشد اسلامگرایی در فرانسه و غرب برمیگردد و این درس را به ما میدهد تا بدانیم داستان اسلام و غرب به این راحتی قابل حل نیست.
دیدگاه تان را بنویسید