مزیت بایدن یا ترامپ برای ایران از دید فواد ایزدی
یک کارشناس مسائل بینالملل گفت: صحبت از مذاکره و صلح در شرایط فعلی کمک میکند به جریانی در آمریکا که ادعا میکند سیاست فشار حداکثری موثر بوده است.
خبرگزاری ایسنا: فواد ایزدی در نشست تخصصی با عنوان "وحدت اسلامی رمز اقتدار و راه غلبه بر استکبار" جهانی" با یادآوری همزمانی روز ۱۳ آبان با برگزاری انتخابات آمریکا با تاکید بر اینکه بسیاری در درون آمریکا بر افول و فروپاشی این کشور اذعان دارند گفت: درباره افول آمریکا اجماع است و اغلب کارشناس داخلی در این کشور معتقدند اقدامات ترامپ در ۴ سال گذشته این روند را سرعت داده است.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته در برخی رسانههای مشهور و در سخنان شخصیتهای پیشین و فعلی، مفاهیمی درباره "فروپاشی" آمریکا شنیده ایم که قابل توجه است. کارشناسان بازنشسته سازمان سیا در مصاحبهای اعلام کرد که آمریکا شاخصهای فروپاشی را در خود دارد.
وی گفت: یکی از دلایل افول آمریکا، شکست این کشور در عراق بود و البته سیاست خارجی اش هم در این شکست و روند افول موثر است. همچنین بحران اقتصادی ۲۰۰۸ که برای یک سال قیمت نفت به ۱۵۰ دلار هم رسید، ضربه سنگینی را به بدنه و حیثیت آمریکا وارد کرد.
ایزدی با طرح این سوال که جبهه مقاومت اسلامی و ایران در افول آمریکا نقش داشته است؟ اظهار کرد: بله. دلیل اصلی که آمریکا به اهدافش در عراق و غرب آسیا نرسیده است این دو عامل هستند.
این استاد دانشگاه با اشاره به سه شعار اصلی ترامپ در دور اول انتخابات که توانست کلینتون را شکست دهد؛ مبارزه با جریان پول وال استریت، پایان دادن به جنگهای بی پایان آمریکا و مخالفت با نوع بانکداری در آمریکا که مشکلات زیادی را برای مردم این کشور ایجاد کرد، افزود: با این وجود ترامپ نتوانست نظر مردم آمریکا را تامین کند و معتقدم اگر در این دوره نیز انتخاب شود باز هم روند افول آمریکا را بیشتر تسریع میکند.
وی درباره مزیت بایدن یا ترامپ برای ایران گفت: معتقدم چه ترامپ چه بایدن هر دو نتیجه مقاومت ایران در مقابل جریان استکبار هستند.
وی با اشاره به اظهارات امانوئل مکرون درباره اسلام و پیامبر اکرم ص گفت: زمانی که اصرار به تعرض به پیامبر اسلام دارید، نشان از نفرت مسئولان کشورهای اروپا به اسلام و مسلمانان دارد. آنها نسبت به رشد اسلام در کشورهایشان دغدغه دارند و این اظهارات حاکی از عصبانیت آنهاست.
وی درباره نگاه بایدن و دموکراتها به برجام اظهار کرد: تفاوت چندانی در نگاه آنها با ترامپ نمیبینم. نقد دموکراتها به ترامپ این است که برجام برای فشار به ایران خوب بود، اما او این اهرم فشار را از دست آمریکا خارج کرد. خیلی از دموکراتها معتقدند ترامپ با ایران دعوا کرد و ایران هم از این فضا استفاده کرد نه اینکه ایران را مدیریت و کنترل کند. صحبت از مذاکره و صلح در این شرایط کمک میکند به جریانی در آمریکا که ادعا میکند سیاست حداکثری موثر بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید