آمار نرخ بیکاری تابستان امسال از زبان جهانگیری

کد خبر: 1026625

معاون اول رئیس جمهور گفت: در تابستان سال جاری نسبت به سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شغل خود را از دست داده اند که البته میزان بیکاری در بسیاری از کشورهای صنعتی بسیار بیشتر بوده است.

آمار نرخ بیکاری تابستان امسال از زبان جهانگیری

خبرگزاری مهر: به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (چهارشنبه) در جلسه‌ای که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی استاندارد برگزار شد ضمن تسلیت رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع)، اظهار داشت: امروز مردم کشور نیز به نشان استاندارد بر روی کالاها و محصولات توجه جدی دارند و این حساسیت جامعه تا حدی ارتقا پیدا کرده که مردم نه تنها به استاندارد کالا بلکه حتی به برند محصولات نیز توجه دارند.

وی با تأکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد باید حساسیت ویژه ای نسبت به استاندارد کالاهای تولیدی در کشور داشته باشد خاطرنشان کرد: کشورهای همسایه نظیر افغانستان، ترکیه، عراق و آذربایجان از مهمترین مقاصد صادراتی ایران هستند و لازم است دستگاه هایی نظیر سازمان ملی استاندارد با کشورهای هدف صادراتی ایران به تفاهم و توافقاتی برسند تا فرایند صادرات برای صادرکنندگان کشور تسهیل شود.

جهانگیری با قدردانی از رییس سازمان ملی استاندارد و دست اندرکاران این سازمان به خاطر اقدامات انجام شده در عرصه داخلی و بین المللی تصریح کرد: دستاوردها و موفقیت‌های این سازمان نشان می‌دهد که یک مدیر زن می‌تواند عملکرد و کارنامه خوبی داشته باشد و رضایت فعالان اقتصادی از سازمان ملی استاندارد نیز گویای همین حقیقت است.

معاون اول رییس جمهور همچنین با ابراز خرسندی از راهیابی مژده روشن طبری، نماینده سازمان ملی استاندارد ایران به هیئت مدیره فنی ایزو خاطرنشان کرد: اقدامات سازمان ملی استاندارد برای ارتقاء جایگاه ایران در استاندارد «حلال» موضوعی پراهمیت است و این تلاش ها باید استمرار پیدا کند تا مهر «حلال» از سوی استاندارد ایران برای سایر کشورهای مسلمان اطمینان بخش باشد.

وی در ادامه با اشاره به مسایل و مشکلات پیش روی کشور گفت: امروز از یک سو با چالش های ناشی از جنگ اقتصادی مواجه هستیم که البته با همت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان، چرخ تولید و اقتصاد کشور همچنان فعال است و متوقف نشده است.

معاون اول رییس جمهور افزود: از سوی دیگر شیوع بیماری کرونا نیز آثار زیانباری هم برای سلامت جامعه و هم برای اقتصاد کشور داشته است. برای همه ما دردآور و تکان دهنده است که روزانه شاهد درگذشت تعدادی از هموطنان خود باشیم و لازم است که هم مردم و هم مسئولین در شرایطی که بیماری کرونا با جهشی جدی روبرو شده، نسبت به دستورالعمل های بهداشتی مقیّد باشند.

جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه شیوع بیماری کرونا تأثیرات جدی بر بخش اقتصاد، تولید و خدمات کشور گذاشته است اظهار داشت: البته مدیران واحدهای تولیدی توجه جدی نسبت به سلامت کارگران خود دارند و اگر کارگری در بیرون از کارخانه به این بیماری مبتلا شد، باید از ورود او به مجموعه جلوگیری شود تا سایر کارگران دچار آسیب نشوند.

وی با قدردانی از واحدهای تولیدی نمونه که از سوی سازمان ملی استاندارد معرفی شده اند تصریح کرد: امروز استمرار چرخ تولید برای کشور بسیار پراهمیت است و یکی از اصلی ترین نیازهای استمرار تولید این است که صادرات غیرنفتی به شکلی مناسب انجام شود تا ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه تولید فراهم گردد و واحدهای تولیدی بتوانند ادامه حیات دهند.

جهانگیری از صادرکنندگان کشور به عنوان سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی یاد کرد و افزود: صادرکنندگان در این مقطع بیشترین خدمت را برای تأمین ارز مورد نیاز کشور انجام می دهند. در شرایط فعلی به دلیل تحریم های ظالمانه آمریکا محدودیت هایی در فروش نفت و درآمدهای ارزی کشور ایجاد شده و صادرکنندگان غیرنفتی بخش وسیعی از بار تأمین ارز را بر عهده گرفته اند که قطعاً این اقدام آنها در تاریخ ماندگار خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه ارز حاصل از صادرات غیرنفتی باید به چرخه اقتصاد کشور باز گردد گفت: تأمین ارز مورد نیاز یک وظیفه ملی است و صادرکنندگان باید به خاطر کشور و به خاطر ملت این بار را بر دوش بکشند. البته دولت از آنها نمی خواهد که ارز حاصل از صادرات را به صورت اسکناس به کشور وارد کنند اما این ارز باید در چرخه اقتصاد کشور وارد شود و مابه ازای آن کالا و یا مواد اولیه مورد نیاز به کشور وارد شود.

جهانگیری افزود: هر مسئول و مدیری در هر رده ای که باشد اگر بتواند مسیر فعالیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان را تسهیل کند اما قدمی در این مسیر برندارد حتماً اقدامی غیرمسئولانه انجام داده است.

وی ادامه داد: در شرایطی که صادرکنندگان و تولیدکنندگان به عنوان سربازان اصلی اقتصاد کشور می خواهند چرخ اقتصاد و تولید را در حرکت نگهدارند و باعث شکست دشمنانی شوند که هدفشان توقف تولید کشور بوده، اگر مدیری بتواند به تولیدکنندگان و صادرکنندگان کمک کند اما در این مسیر گام برندارد موجب تقویت جبهه دشمن می گردد.

جهانگیری با اشاره به برگزاری جلسات هفتگی کارگروه رفع موانع جهش تولید گفت: این کارگروه که چند هفته است فعالیت خود را آغاز کرده، به دنبال شناسایی و رفع موانع تولید کشور است که در همین راستا از تولیدکنندگان می خواهم مقررات دست و پاگیر و موانعی را که بر سر راه خود می بینند معرفی کنند تا در این کارگروه به آن رسیدگی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: البته وقتی پیشنهاد حذف یک مقررات داده می شود باید آثار آن بر سایر بخش ها نیز مد نظر قرار گیرد. به عنوان مثال ممکن است برخی واردکنندگان انتظار داشته باشند که کالای آنها بدون انتقال ارز از گمرک ترخیص شود اما بانک مرکزی به دلیل وظایف و حساسیت های خود اصرار دارد که منشأ ارز پرداختی از سوی وارد کننده مشخص باشد چرا که اگر این ارز از بازار داخل تهیه شده باشد، منجر به افزایش قیمت ارز در کشور می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه کارنامه بخش صنعت و کشاورزی با وجود بی سابقه ترین فشارها و محدودیت ها، کارنامه ای درخشان است که توانسته اند در این مقطع حساس حرکت چرخ تولید را استمرار دهند.

جهانگیری با اشاره به گزارش اخیر مرکز آمار ایران در خصوص میزان ریزش نیروی کار در تابستان امسال و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری در تابستان امسال ۹ و نیم درصد و تابستان سال گذشته ده و نیم درصد بوده است که بخشی از دلایل این کاهش این است که جمعیت فعال کشور کم شده که ممکن است به خاطر شیوع کرونا عده ای ترجیح داده اند که به دنبال شغل نباشند و همین امر باعث شده جمعیت بیکار که دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در تابستان سال گذشته بود، در تابستان امسال، به دو میلیون و ۴۷۷ هزار نفر برسد.

معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه در تابستان سال جاری نسبت به سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شغل خود را از دست داده اند خاطرنشان کرد: البته میزان بیکاری در بسیاری از کشورهای صنعتی بسیار بیشتر بوده و حتی در برخی از این کشورها به چند ده میلیون نفر رسیده است.

وی ادامه داد: از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که شغل خود را در کشور از دست داده اند، ۸۱۷ هزار نفر مربوط به بخش خدمات و ۳۴۶ هزار نفر مربوط به بخش کشاورزی است و این یعنی بر خلاف تصور اکثریت، ریزش نیروی کار در بخش صنعت بسیار کمتر از سایر بخش ها بوده و کلاً ۴۳ هزار نفر در این بخش نسبت به سال گذشته بیکار شده‌اند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه حدود ۳۳ درصد ا اشتغال کشور مربوط به بخش صنعت است تصریح کرد: اینکه میزان ریزش نیروی کار در بخش صنعت کمتر از سایر بخش ها بوده به همت و تلاش صنعتگران و جوانمردی آنها مربوط است که با وجود مشکلات و مسایل ناشی از تحریم ها و شرایط کرونایی، از نیروی کار خود صیانت کرده‌اند.

جهانگیری خاطرنشان کرد: وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز امروز صبح در جلسه هیئت دولت گزارشی ارائه و اعلام کرد بخش زیادی از کسانی که ابتدای امسال درخواست داده بودند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گیرند، این درخواست خود را لغو کرده و اعلام کرده اند که مجدداً به محل کار خود بازگشته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم جامعه با کمبود کالا مواجه نشود افزود: امروز یکی از مهم ترین دغدغه ها بالا رفتن قیمت ها و وضعیت معیشتی مردم است چرا که با کاهش قدرت خرید مردم ممکن است واحدهای تولیدی نیز دچار آسیب شوند.

در این جلسه رییس سازمان ملی استاندارد گزارشی از مهمترین فعالیت های این سازمان در بخش داخلی و بین المللی ارائه کرد و از معرفی رسمی مژده روشن طبری نماینده سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان رییس آتی کمیته کشورهای در حال توسعه خبر داد.

در این نشست همچنین تعدادی از واحدهای تولیدی نمونه به بیان دغدغه ها و مشکلات پیش روی خود در بخش تأمین مواد اولیه، ترخیص از گمرکات و تأمین ارز مورد نیاز پرداختند.

در این جلسه همچنین با حضور معاون اول رییس جمهور از واحدهای تولیدی نمونه و برگزیده با اهدای تندیس و لوح سپاس قدردانی شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد