پیشنهادهای قالیباف به رؤسای مجالس جهان
رئیس مجلس شورای اسلامی تقویت چندجانبه گرایی و تعهد مسئولان را ضرورت جامعه بین المللی برای بازسازی آسیبهای همه گیری کرونا عنوان کرد.
خبرگزاری ایسنا: محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در روز نخست پنجمین کنفرانس جهانی رؤسای مجالس که از طریق ویدیو کنفرانس طی روزهای ۲۹ و ۳۰ مردادماه برگزار میشود، به نکاتی درباره شیوع ویروس کرونا اشاره کرد.
بنا بر این گزارش پنجمین کنفرانس رؤسای مجالس کشورهای جهان که هر ۵ سال یکبار با همکاری سازمان ملل و اتحادیه بین المجالس برگزار میشود، امسال از طریق ویدیو کنفرانس به میزبانی کشور اتریش در حال برگزاری است و در سال ۲۰۲۱ به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
موضوعاتی که در این کنفرانس با حضور ۱۳۰ کشور، شامل ۹۷ رئیس، ۸ نایب رئیس و مابقی اعضای پارلمانها مطرح میشود عموما مربوط به سازمان ملل و با موضوعات توسعه پایدار، تغییر اقلیمی، همه گیری کرونا، مشکلات مهاجران، توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت جوانان در سیاستگذاریها است که نتایج آن در نهایت به عملکرد سازمان ملل کمک میکند. متن اظهارات رئیس مجلس در این نشست به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم از ابتکار عمل سرکار خانم بارون رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی در برگزاری اولین وبینار (IPU) که با هدف ایفای نقش راهبردی در پارلمانها برای بازسازی اوضاع اقتصادی و اجتماعی دوران پسا کرونا به شکل مجازی انجام میشود، تشکر میکنم.
جمهوری اسلامی ایران همانند سایر کشورها در حال مبارزه با ویروس کرونا میباشد، اما خوشبختانه به دلیل برخورداری از نظام کارآمد و قوی سلامت و علیرغم تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی آمریکا، توفیقات زیادی در این موضوع داشته اند.
اینجانب معتقدم که اتحادیه از هم اینک باید برای بازسازی جهان پسا کرونا برنامه ریزی و اقدام جدی به عمل آورد، از جمله اینکه اول در سطح ملی، منطقهای و بین المللی رایزنیهای مستمر و هدفمند صورت پذیرد و دوم پیشنهاد میکنم با بهره گیری از ظرفیت اتحادیه، کمیته ویژهای برای اولویت بندی و برنامه ریزی راهبردی در این خصوص تشکیل شود و نقشه راهی را برای دنیای پسا کرونا ترسیم و به رؤسای پارلمانها ارائه نماید.
مجلس شورای اسلامی ایران آمادگی مشارکت فعال در این کمیته مجازی را دارد و سوم در هرگونه برنامه ریزی ضروری است حمایت موثر پارلمانهای ملی در تخصیص بودجه و سایر اقدامات حمایتی فراتر از تقویت اهداف دولتها و در برگیرنده موسسات غیردولتی، رسانه ها، سازمانهای مردم نهاد، بخش خصوصی و اقشار آسیب پذیر جوامع باشد.
چهارم با بهره گیری از تجربه مدیریتی سخت دوران کرونا ویروس، مجالس جهان باید از طریق ساز وکارهای نوین مالی و تقنینی، ریل گذاری جدیدی را ایجاد نمایند؛ به ویژه در قبال کشورهایی که با اقدام غیرقانونی اعمال تحریمهای یک جانبه رو به رو هستند.
بی تردید، تقویت چندجانبه گرایی و تعهد مسئولانه ضرورت جامعه بین المللی برای بازسازی آسیبهای همه گیری کرونا میباشد.
در پایان عمیقترین مراتب همدردی و همبستگی ملت ایران را با خانوادههای قربانیان ویروس کووید ۱۹ در سراسر جهان اعلام میدارم.
سپاسگزارم.
دیدگاه تان را بنویسید