این سکته ۱۰ سال زودتر به سراغتان میآید
ارابه مرگ بر اثر سکته مغزی آنقدر تند میراند که علاوه بر کسب نشان دومین عامل مرگومیر در کشور، سن سکته مغزی را هم ۱۰ سال پایینتر آورده است.
«سالانه ۵۵۰ هزار ایرانی دچار انواعی از سکتههای مغزی میشوند که به طور معمول ۱۵ درصد این آمار منجر به مرگ میشود» این را آمار منتشر شده وزارت بهداشت درباره دومین عامل مرگومیر ایرانیان میگوید.
در این راستا دبیر انجمن سکته مغزی ایران احسان شریفیپور امروز در شانزدهمین کنگره سکته مغزی ایران میگوید که «سن بروز سکته مغزی در ایران، حدود ۱۰ سال از متوسط جهانی کمتر است.»
با این وجود متوسط سن سکته مغزی در دنیا حدود ۷۵ تا ۸۰ سال و متوسط سن بروز سکته در کشور حدود ۶۵ تا ۷۰ سال است.
پیش از این نیز در گزارش انستیتوی سنجش و ارزشیابی سلامت آمریکا در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۶) در بازه زمانی سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶، سکته مغزی از رتبه سوم به دوم علل مرگومیر ایرانیها صعود کرده بود.
سکته مغزی شامل علائمی از جمله فلج صورت، فلج دست، اختلال صحبت، اختلال دید و سرگیجه شدید است و بعد از ۵۰ سالگی، سکته مغزی بهازای هر دهه ۲ برابر افزایش مییابد.
در این اثنا سکته مغزی، دومین تا پنجمین علتی است که سبب مرگومیر مردم کشورهای مختلف میشود و جزو علل اصلی ناتوانی بهحساب میآید. به طور مثال مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده درباره افزایش ۷ درصدی سکته مغزی در میان آمریکاییهای ۴۵ تا ۶۴ خبر داده بود که سپس این آمار تا سال ۲۰۲۱ نیز ۱۲ درصد دیگر بیشتر شده است.
پزشک متخصص غلامحسین خدایی میگوید که «بیماریهای قلبی؛ دومین عامل مرگومیر پس از سوانح رانندگی در کشور است».
اما از سویی دیگر پزشک متخصص فرزاد اشرافی میگوید که در این چند سال اخیر «سکته مغزی؛ دومین علت مرگومیر در ایران محسوب میشود.»
فلوشیپ سکته مغزی لیلا افشار هزارخانی با تأکید بر اینکه سکته مغزی در اثر فشارخون، قند خون، سیگار، بیتحرکی و رژیم غذایی نامناسب به وجود میآید، درباره راههای کاهش سکته مغزی بیان میدارد که «رژیم غذایی سالم، کنترل عوامل خطر مثل دیابت، شانس بروز سکته را خیلی کم میکند» و یا حداقل آن را به تأخیر میاندازد، همچنین در کنار سونوگرافیهای عروق برای افراد مستعد به حمله مغزی، سبک زندگی نیز باید اصلاح شود. .فارس
دیدگاه تان را بنویسید