ماجرای جعلی بودن مدرک سینا کمالخانی‌ها

کد خبر: 991149

در ماجرای مدرک سینا کمالخالی مساله اصلی بازگشت دوباره اپیدمی موسسات آموزشی غیر مجاز است که نشان می‌دهد دامنه فعالیت این موسسات خیلی فراتر از ماجرای جعلی بودن مدرک سینا کمالخانی‌ها است.

ماجرای جعلی بودن مدرک سینا کمالخانی‌ها
خبرگزاری تسنیم: اگرچه بی‌اعتبار از آب در آمدن مدرک تحصیلی سینا کمالخانی منتخب تفرش برای مجلس یازدهم به خودی خود بسیار حایز اهمیت و نیازمند رسیدگی و واکاوی هرچه بیشتر ماجراست، چه آنکه کم‌ترین خسارتش هزینه‌هایی است که برای فرآیند انتخابات در تفرش صرف شده است و حالا باید کار به انتخاباتی دیگر بکشد. هرچند ناراحتی به حق مردم تفرش از چنین اتفاقی مسئله بسیار مهمتری است که باید به آن توجه شود.

با این حال مسئله مهمتر، اخطاری است که بار دیگر به واسطه‌ این ماجرا درباره حضور و رشد موسسات آموزش عالی غیرقانونی و فاقد وجاهت و اعتبار به جامعه و مسئولان صادر می‌شود.

بنابر اطلاع، ماجرای آقای سینا کمالخانی این است که او در موسسه ای به نام مرکز آموزش‌های الکترونیکی تفتان درس خوانده است. موسسه‌ای که جزو موسسات مورد تایید وزارت علوم نیست اما در مدرکی که برای او صادر شده پیشوند "مرکز آموزش‌های الکترونیکی"، احتمال زیاد به عمد،‌ حذف شده است تا اینگونه وانمود شود که وی مدرک کارشناسی ارشد خود را از موسسه‌ آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان اخذ کرده است.

اگر به سایت‌های مربوط به وزارت علوم رجوع شود،‌ مثلاً در دامنه‌ی http://grad.saorg.ir/ که متعلق به اداره کل دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان وزارت علوم است و در این که در عنوان صفحه "فهرست دانشگاه ها وموسسه های آموزش عالی مورد تائید وزارت" درج شده است(عکس یک)، نامی از موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان هم دیده نمی‌شود. البته گویا آخرین به روزرسانی این صفحه مربوط به سال 94 بوده با این حال در یک جستجوی اینترنتی جزو اولین صفحاتی است که برای مخاطب نمایش داده می‌شود.

ماجرای جعلی بودن مدرک سینا کمالخانی‌ها

عکس شماره یک با این حال اگر به دامنه اصلی وزارت علوم یعنی msrt.ir مراجعه کنید(عکس 2) و در بخش موسسات آموزش عالی غیردولتی جستجو بزنید،‌ نام و آدرس موسسه‌ای با عنوان "تفتان" برای شما نمایش داده می‌شود. یعنی وزارت علوم موسسه آموزش عالی غیردولتی تفتان را به رسمیت می‌شناسد.

ماجرای جعلی بودن مدرک سینا کمالخانی‌ها عکس شماره 2

اما همچنانکه اشاره شد آقای کمالخانی در واقع در موسسه‌ای با عنوان "مرکز آموزش‌های الکترونیکی تفتان" تحصیل کرده است که آدرس و شماره تلفنی که در سایت آن وجود دارد با آدرس و شماره تلفن موسسه ای که در وزارت علوم تایید شده با یکدیگر کاملاً متفاوت است اما موسسه مذکور مدرکش را آنچنانکه عنوان شد با عنوان کلی‌تر تفتان صادر کرده است!

جالب تر و البته ناراحت‌کننده‌تر اینکه اگر این موسسه غیرمجاز باشد که ظاهراً همینطور است،‌یا دست‌کم هیچ نشانی از معتبر بودن آن نیست، با مراجعه به صفحات(عکس شماره 3) آن متوجه می‌شویم که ادعا کرده است تاکنون 4756 دانش‌آموخته داشته و 3199 دانشجو هم در حال حاضر دارد. جدای از شوخی بانمکی که در این بخش وجود دارد و آن رضایت‌مندی 100 درصدی!! از خدمات و آموزش‌های این مرکز آموزش عالی است، اما واقعیت تلخ این است که اگر چنین ادعایی صحت داشته باشد یعنی نزدیک به 8000 نفر درگیر تحصیل در این مرکز شده باشند، چرا نباید نظارت بیشتری روی این مجموعه ها وجود نداشته باشد؟ ماجرای جعلی بودن مدرک سینا کمالخانی‌ها عکس شماره 3

البته طبیعی است که هر دانشجویی باید قاعدتاً پیش از ثبت‌نام در این مراکز از سایت وزارت علوم در این باره استعلام کند، اما به نظر می رسد غیر از دانشجویان،‌نظارت های مسئولانه‌تری از جانب وزارت علوم هم لازم است.

این ماجرا یادآور برخی موارد مشابه در سالهای قبل است. از جمله در ماجرای مراکزی که با نام‌های مشابه کمبریج و هاوایی و ... در ایران موسساتی تاسیس و مدرک فروشی و مدرک پاشی می‌کردند.

طی روزهای آینده بخش‌های دیگری از وجود این موسسات و مشکلاتی که به وجود آورده‌اند را منتشر خواهد کرد.

مدرک نامعتبر سینا کمالخانی‌‌| سوال بزرگ از وزارت کشور و وزارت علوم حالا یک سوال منطقی و ابهام بزرگ درباره عملکرد وزارت علوم و وزارت کشور در رابطه با بررسی مدرک آقای کمالخانی در مرحله استعلام‌ها وجود دارد.

حالا دیگر مشخص شده است که سینا کمالخانی که پیش ازاین به عنوان منتخب تفرش برای مجلس یازدهم از او نام برده می‌شد،‌ مدرکش جعلی بوده و لذا شورای نگهبان از ورود او به مجلس بر اساس قانون جلوگیری خواهد کرد.

این موضوع را عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اعلام کرده است که با شرایط فعلی ورود کمالخانی به مجلس منتفی است. به گفته آقای کدخدایی نظر رسمی شورای نگهبان در این باره هفته آینده اعلام خواهد شد.

همچنین آقای خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم هم در گفت‌وگو با تسنیم تایید کرده است که اظهارات آقای کدخدایی مبنی بر قابل قبول نبودن مدرک کارشناسی ارشد آقای سینا کمالخانی درست است و وزارت علوم هم بر همین رأی است.

بر اساس اخبار موجود سینا کمالخانی مدعی است که کارشناسی ارشد خود را از موسسه‌ای با عنوان مرکز آموزش‌های الکترونیکی تفتان ارائه کرده است حال آنکه این موسسه اساساً جزو موسسات مورد تایید آموزشی در کشور نیست. و جالب‌تر اینکه مدرکی که برای سینا کمالخانی صادر شده با حذف "پیشوند مرکز آموزش‌های الکترونیکی" به نوعی وانمود شده است که او از موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کرده است.

مرکز آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان جزو مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی است که در سایت وزارت علوم نام آن جزو موسسات مورد تایید وزارت علوم درج شده است اما صدور مدرک مرکز آموزش‌های الکترونیکی تفتان به نام مرکز آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان همان جعل مدرکی است که اتفاق افتاده است.

اما صرف نظر از ماجرای جعل مدرک و خطر بسیار بزرگ بازگشت اپیدمی موسسات آموزشی غیرمجاز و مدارک جعلی و بی‌اعتباری که به افراد داده می‌شود، حالا یک سوال منطقی و ابهام بزرگ درباره عملکرد وزارت علوم و وزارت کشور در رابطه با بررسی مدرک آقای کمالخانی در مرحله استعلام‌ها وجود دارد.

اینکه وزارت علوم این روزها رسماً تایید می‌کند که غیرمعتبر بودن مدرک آقای کمالخانی درست است،‌ این سوال منطقی را پیش می‌کشد که آیا وزارت کشور در مرحله اول احراز صلاحیت‌ها که مهمترین مرحله برای احراز صلاحیت‌های اولیه است از وزارت علوم در این باره استعلام کرده است یا خیر؟ اگر استعلام نکرده باشد در همین بدو ماجرا وزارت کشور متهم به اهمال در کار خود است.

اما اگر وزارت کشور از وزارت علوم استعلام کرده باشد،‌ این سوال پیش کشیده می‌شود که وزارت علوم در جواب استعلام چه گفته است؟ اگر آن روز مدرک کمالخانی را تایید کرده و امروز بی اعتبار بودن آن را تایید میکند وزارت علوم متهم به اهمال است اما اگر همان روز هم مدرک کمالخانی را تایید نکرده باشد که برخی شنیده‌های غیررسمی چنین موضوعی را احتمال می‌دهد، این سوال و چالش برای وزارت کشور پررنگ تر از قبل است که چرا در همان مرحله و پیش از انتخابات وزارت کشور و هیئت های اجرایی که باید این استعلام های اولیه را انجام بدهند به این پاسخ وزارت علوم بی اعتنایی کرده‌‌اند؟

این چالش و سوال مهمی برای وزارت علوم و وزارت کشور است. خبرنگار خبرگزاری تسنیم ساعتها تلاش کرد با مسولان وزارت علوم و وزارت کشور در این باره گفتگو کرده و علت چنین اهمالی را پرس و جو شود. متاسفانه هم مقامات وزارت علوم و هم وزارت کشور از گفتگو خودداری کرده و به این موضوع پاسخی ندادند. نام مقاماتی که تماس گرفته شده و پاسخ‌های آنها در عدم پذیرش اعلام نظر رسمی‌شان نزد خبرگزاری تسنیم موجود است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد