کلانتری: علوم اجتماعی غربی فاقد قدرت تحلیلِ تشییع سردار سلیمانی است
یک عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه حضور مردم در تشییع پیکر سردار سلیمانی نشانهای از عدم غفلت مردم ایران بود، گفت: معتقدم حاج قاسم سلیمانی یک سردار تراز ایران و اسلام در میان ایرانیان بود.
خبرگزاری تسنیم: عبدالحسین کلانتری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست علمی تحلیل و بررسی تشیع تاریخی سردار سلیمانی که عصر امروز(یکشنبه، 13 بهمن) در مؤسسه صدرا تهران برگزار شد، در سخنانی به بازتولید هویت معمایی جامعه ایران در تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: با واقعیتی چند بُعدی مواجهیم که نمیتوان آن را بهطور کامل تحلیل کرد.
وی افزود: اگر دقت کنیم، میبینیم در رسانهها فقط تمایل به گزارشهای تصویری از رویداد تشییع پیکر شهید سلیمانی وجود داشته و به صورت مکتوب، عمدتا تنها به وجوه اعجابانگیز این تشییع اشاره شده است، رسانههای خارجی نیز همگی بر وجوه اعجابانگیز آن تأکید کرده و گویا کلام و واژهها توان تحلیل و صورتبندی واقعه را نداشتهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بخشی از کم سخن گفتنها از مراسم تشییع پیکر شهید سلیمانی ناشی از انحصارات رسانهای غربیها و بخشی نیز ناشی از عِناد محسوب میشود، گفت: بخش بزرگی از لبفروبستنها ناشی از فقدان تحلیل است که بنده این فقدان تحلیل را نشانی از عظمت واقعه و ناتوانی واژهها در توصیف این امر ماورایی میدانم.
کلانتری تصریح کرد: پس از فوت مرحوم پاشایی که خواننده مشهوری هم بود، دهها تحلیل اجتماعی حول تشییع پیکر او شکل گرفت، اما در حال حاضر تمایلی به این تحلیل نیست، بنده میخواهم بگویم تفسیر این واقعه باید داخل فرهنگ اسلام و ایران صورت بگیرد، زیرا علوم اجتماعی غربی فاقد توان لازم برای تحلیل چنین رویدادهایی است.
وی تأکید کرد: جهان مفاهیم تجددزده ما از توان تحلیل این حادثه عاجز است، نباید خودمان را گول بزنیم، باید بپذیریم که سامانه معنایی ما توان تحلیل این فرد و تشییع او را ندارد، گاهی تحلیلهای مضحک ارائه میشود و به مسائلی همچون ساندیس و شورانگیز بودن جامعه ایران در قبال عزا اشاره میشود که واقعاً مضحک و مبتذل است.
کلانتری با بیان اینکه سعی عملی و نظری تمدن غربی از سالهای اخیر بر این بوده که هرگونه نشانه مرگ را از زندگی حذف کند و ما را به روزمرگی عادت دهد، اظهار داشت: در داخل نیز بعضی نشانههای شهادت را به مثابه یک خشونت نمادین از زندگی شهری حذف کردند، اما حضور مردم در تشییع پیکر سردار سلیمانی نشانهای از عدم غفلت مردم بود و این حضور صرفا ابعاد شرعی نداشت و حضوری سیاسی و انقلابی نیز بود، این تشییع نشان داد که مردم چه اندازه به مفهوم شهید و شهادت دلبستگی دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان یکی از ویژگیهای فردی شهید سلیمانی را بینظیر بودن شخصیتی آن شهید عنوان کرد و گفت: شهید سلیمانی رحم، شدت، رقت و صلابت را با هم آمیخته بود، معتقدم حاج قاسم سلیمانی یک سردار تراز ایران و اسلام و تجلی کوچکی از قمر بنیهاشم(ع) و اباعبداللهالحسین(ع) در میان ایرانیان بود.
دیدگاه تان را بنویسید