رئیسی: پروژه «شهر علم و فناوری» مشهد اجرا میشود
تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: برای شهر علم و فناوری بیش از یک سال با کارگروههای علمی کار شده، گاهی بیش از ۲۰ دانشمند تراز اول کشور در جلسات آن صحبت کردهاند و کاری است که بیش از یکسال برای آن با گروههای مختلف علمی مطالعه شده و پشتوانه علمی محکمی دارد.
خبرگزاری فارس: حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی شهر علم و فناوری «عالم آل محمد» در منطقه سیدی مشهد، اظهار داشت: خدمت به این آستان، خدمت به موضوعاتی است که مورد رضای خداوند و خدمت به مهمانان بوده، خدمت بهدانشی محسوب میشود که امام رضا (ع) پرچمدار آن است.
وی با بیان اینکه امام رضا (ع) علم و دانش را برای هدایت انسان در همه قرون و اعصار میدانند، افزود: علمی که پرچمدار آن حضرت رضا (ع) است برای هدایت انسان معاصر ارزشمندترین هدیهای بوده که خدا به انسان مرحمت کرده است.
تولیت آستان قدس رضوی تشریح کرد: همه پژوهشگران، محققان و دانشپژوهان در دانشگاهها و مراکز تحقیقی و پژوهشی مفتخر به این هستند که در شهری مزین بهنام عالم آل محمد پژوهش میکنند.
رئیسی با اشاره به اینکه خیلیها تصور میکنند از علم و دانش بهرهمند هستند، اما حقیقت علم در خانه امام رضا (ع) است، اظهار کرد: علم نوری است که خداوند در دل هر که بخواهد قرار میدهد، بسیاری در کره زمین ادعای دانشمندی دارند، اما هر دانشی که گره از زندگی بشر باز کند و درهای بسته را به روی او بگشاید، انسان را به خدا نزدیکتر کرده و با حقیقت بندگی و انسانیت آشنا کندو به انسان معرفت دهد، علم حقیقی است.
تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: نمیتوان نسبت به ابزار دستساخته امروز که در اختیار بشر قرار دارد بیتوجه بود، اما هیچ ابزاری بهاین سرعت زندگی بشر را تحت تاثیر قرار نداده، این فضای ماشینی کردن همه موضوعات به سرعت همه لایههای زندگی انسان امروز را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی ادامه داد: نمیتوان نسبت به این علم بیتوجه بود، هم از آن استفاده میکنیم و هم نباید کاری کنیم که همه آن در اختیار دیگران باشد، باید در برنامه نوشتن در این اتوبان شریک بود که گامهای خوبی برداشته شده است.
رئیسی بیان کرد: امروز با استفاده از این ابزار و آنچه که امام رضا (ع) وعده دادند، مردم حتما دنبال آن حرکت میکنند و جایگاهی باید این زیبایی علم را برای مردم روشن کند؛ بنابراین حوزه، مراکز دانشگاهی و پژوهشی باید این موضوع را برای مردم روشن کنند که شهروندان نیازمند شناخت و نوآوری با آخرین روشهایی که در علم و دانش وجود دارد، هستند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه امروز مشهد جلوههای مختلفی دارد، اضافه کرد: از مهمترین جلوههای آن، حضور مهمانان در این شهر است و همه مردم مشهد میزبان هستند، این میزبانی فقط در تغذیه و خورد و خوراک نیست، بلکه تغذیه فکری از مهمترین هدایای این سفر باید باشد.
وی یادآور شد: همه مردم مشهد، شهردار، استاندار و نیروهای علمی و فرهنگی به دنبال این هستند که چه کنند تا به این ۳۰ میلیون مهمان خوش بگذرد و سفرشان خاطرهانگیز باشد، بخش مهمی از آن تغذیه فکری و سوغاتی است که باید برای تمام عالم ببرند.
رئیسی گفت: بسیاری از دانشمندان و علما از سراسر عالم به اینجا میآیند، اما در مشهد چه قرار است اتفاق بیفتد؟ مسؤولان و دستاندرکاران مشهد بهویژه کسانی که در آستان قدس رضوی خدمتگذار هستند، میدانند که مشهد جایگاه پذیرایی از مهمانان است که علاوه بر تغذیه مادی، تغذیه فکری و معنوی هم باید صورت گیرد.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: مشهد با این حوزه کهن، دانشگاهها و علما میتواند در محضر عالم آل محمد تبدیل به جایگاه مرجعیت علمی شود و امید است با امکانات آستان قدس که متعلق به امام رضا (ع) بوده، در راستای اهداف علمی ایشان گامهایی برداشته شود.
وی تشریح کرد: برای شهر علم و فناوری بیش از یک سال با کارگروههای علمی کار شده، گاهی بیش از ۲۰ دانشمند تراز اول کشور در جلسات آن صحبت کردهاند و کاری است که بیش از یکسال برای آن با گروههای مختلف علمی مطالعه شده و پشتوانه علمی محکمی دارد.
رئیسی خاطرنشان کرد: در خصوص اقدامات قبلی شهرهای علم و نوآوری در شهرهای مختلف دنیا نیز مطالعه شده، بنابراین این کار دارای پشتوانه مطالعاتی محکم بوده و از جذابیت علمی و عزم عملی برای شکلگیری برخوردار است.
دیدگاه تان را بنویسید