توصیه سعید جلیلی درباره مبادلات تجاری با افغانستان
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر از ظرفیت هم مرزی با افغانستان استفاده کنیم میتوانیم بیش از صادرات به اتحادیه اروپا با افغانستان مبادلات تجاری داشته باشیم.
خبرگزاری مهر: سعید جلیلی بعد از ظهر یکشنبه در نشست صمیمی با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی در بخشهای صنعت و کشاورزی اظهار کرد: خراسان جنوبی مؤلفههای غیر قابل انکاری برای پیشرفت دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: در حوزههای مختلف تولیدی، چون صنعت، کشاورزی و معدن باید تبیین درستی از وضع موجود داشته باشیم و با ترسیم شرایط مطلوب برای رسیدن به هدف برنامه ریزی کنیم.
جلیلی ادامه داد: وقتی میگوییم در محصولی چند تن تولید داریم باید این مقوله را نیز تبیین کنیم که توان چه میزان تولید این محصول را در آینده داریم و موانع زیرساختی و نرم افزاری آن را نیز بشناسیم.
وی با اشاره به اینکه وجود دانشگاههای متعدد در خراسان جنوبی در شناسایی و رفع موانع تولید بسیار مؤثر است، افزود: باید تصویر روشنی از وضعیت آینده تولید خراسان جنوبی داشته باشیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر ضرورت مشارکت مردم در اقتصاد، گفت: کار ویژه مهم دولت این است که با تدابیر و تصمیمات خود مانع حرکت تولیدکنندگان به سمت وضع مطلوب نشود.
جلیلی اظهار کرد: اگر آحاد مردم را در موضوعات اقتصادی درگیر نکنیم نمیتوانیم در عرصه تولید به نقطه مطلوب برسیم.
وی بیان کرد: با استفاده از ظرفیتهای مهم خراسان جنوبی به ویژه در حوزه نیروی انسانی میتوان گامهای بزرگی برداشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تصمیماتی که برای یک صنف گرفته میشود نباید پشت اتاق دربسته و بدون شنیدن نظرات فعالان آن قشر اخذ شود چرا که در این صورت نخواهد توانست گره گشایی کند.
جلیلی افزود: سؤالی که باید به آن بیندیشیم این است که چگونه میتوان از نعمتهای فوق العاده برخی از شهرستانهای خراسان جنوبی، چون زغال سنگ طبس برای رشد و پیشرفت اقتصادی استفاده کرد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به صنایع تبدیلی گفت: اگر از ظرفیت هم مرزی با افغانستان استفاده کنیم میتوانیم بیش از صادرات به اتحادیه اروپا با افغانستان مبادلات تجاری داشته باشیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برخی کشورها با یک محصول خاص کل اقتصاد کشورشان را اداره میکنند در حالی که در خراسان جنوبی چندین محصول استراتژیک وجود دارد.
جلیلی اظهار کرد: جلسات هم اندیشی فعالان اقتصادی باید مستمر ادامه یابد تا در نهایت به یک روح جمعی برسند.
دیدگاه تان را بنویسید