روایت یونسی از تاثیر شایعات بر تصمیمگیری مسئولان
مشاور رئیس جمهور در امور مذاهب و اقلیتها گفت: امروز یک شایعه در کشور به قدری تاثیر گذار شده که میتواند مسئولان را وادار به انجام یک اقدام کند.
خبرگزاری تسنیم: نشست کارشناسی "بررسی بحرانهای پیشروی ایران و نقش حاکمیت، نهادهای مدنی و مردم در عبور از آن" که به همت حزب ندای ایرانیان عصر امروز (دوشنبه) برگزار در سالن همایش پیام برگزار شد.
علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتهای دینی و مذهبی در این نشست با اشاره به لزوم استمرار چنین نشستهایی در کشور گفت: جامعه ما آسیب پذیر شده و با کمترین محرک برآشفته میشود.
وی افزود: ما از ابتدای انقلاب با مشکلات و چالشهای زیادی از جمله جنگ را پیش رو داشتیم، ولی در سالهای اخیر اتفاقاتی در کشور افتاده که جامعه را تهدیدپذیرتر از همیشه کرده است.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتهای دینی و مذهبی با بیان اینکه جامعه تصمیمگیر و تصمیمساز کشور نیز متاسفانه گرفتار وضعیت کنونی شده است، خاطر نشان کرد: اینکه چرا دچار این وضعیت شدهایم دلایل زیادی وجود دارد، جامعه از این نظر آسیبپذیر شده که بخشی از مردم با کمترین تحریکی به آشفتگی میرسد که یکی از دلایل این آشفتگی ناامنی فکری مردم است. در بررسیهایی که بنده انجام دادهام بیاعتمادی عمیق ریشهدار و تاریخی میان دولتها و ملت در ایران وجود داشته است.
وی ادامه داد: این بیاعتمادی تاریخی میان مردم و مسئولان کشور موضوع جدیدی نیست، ولی در سالهای اخیر افزایش یافته است. بزرگ شدن و کوچک شدن ایران و لشگر کشی و تجاوزاتی که در گذشته به ایران صورت گرفته یک بیاعتمادی ریشهداری را شکل داده که گریز از آن آسان نیست.
یونسی با اشاره به تاثیرگذاری شایعات در کشور گفت: امروز با یک شایعه میتوان مسئولان را وادار کرد که یک تصمیم را بگیرد یا نگیرند. در این شرایط جامعه به سرعت در به التهاب میافتد و مدیران این جامعه نیز نمیتوانند خارج از این پارادایم تصمیمگیری کنند چراکه آنها نیز برآیند چنین جامعهای هستند. به طور مثال تصمیم پنج کشور ساحلی دریای خزر برای تعیین بخشی از رژیم حقوقی این دریای خزر بود که تا این مسئله در رسانهها مطرح میشود عدهای میگویند مردم چه نشستهاید که مسئولان مملکت کشور را فروختند و آنچنان جوی راه میافتد که مسئولان کشور ناگزیر گرفتار این وضعیت میشوند.
وی ادامه داد: علت این پیش داوریها این است که مردم ما در گذشته زندگی میکنند و، چون در گذشته به طور خاص در زمان قاجار، ایران به دلیل شکست از روسیه تزاری بخشی از کشور را از دست داد این حادثه هنوز در ذهن ایرانیان باقیمانده است.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتهای دینی و مذهبی گفت: در زمان مشروطه نیز اتفاقاتی افتاد که این باور در ذهن مردم ایران شکل گرفت که تمامی بدبختی آنها یا تقصیر روسیه است یا انگلستان و مدیران ما نیز آلت دست این استعمارگران هستند. این دیدگاه به نوعی توهم توطئه است که حتی در اذهان گروهی که ادعا میکنند اعتقادی به این بحثها ندارند وجود دارد.
وی با اشاره به آسیبهای استفاده نادرست از فضای مجازی فضای مجازی هم که امروز ارتباطات گستردهای را در اختیار مردم گذاشته موجب شده تا شایعات به راحتی در کشور منتشر شود و وقتی این شایعات به توهمات گذشته پیوند میخورد موجب این میشود که مسئولان کشور به خیانت متهم شدند.
یونسی با اشاره به تجمع برخی روحانیون در قم گفت: چرا هر حادثه عادی که در کشور اتفاق میافتد به سرعت نظام مورد اتهام قرار میگیرد. جامعه روشن فکری و احزاب باید تلاش کنند و خود را از این پیش داوریها خلاص کنند و جامعه را به سمت واقعیتهای حاضر سوق دهند. مردم باید احساس کنند که دولت در تلاش است تا رفاه عمومی را برای مردم فراهم کند.
دیدگاه تان را بنویسید