دولتمردان دست از لجبازی با منافع ملی بردارند

کد خبر: 861032

عضو کمیسیون بودجه مجلس نهم گفت: دولتمردان دست از لجبازی با منافع ملی و مصالح کشور بردارند و راه را برای حضور مدیران جهادی باز کنند.

دولتمردان دست از لجبازی با منافع ملی بردارند

خبرگزاری فارس:موسی الرضا ثروتی نماینده مجلس نهم، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری برای حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: وضعیت اقتصادی کشور در شرایطی قرار دارد که تعدادی از اقتصاددانان با نامه به رئیس جمهور و ارائه راهکار‌هایی خواهان همکاری و تغییر در شرایط موجود شدند؛ مقام معظم رهبری نیز در تازه‌ترین بیانات خود با تاکید براینکه پاره‌ای از کوتاهی‌ها توسط دولت صورت گرفته خواهان بهبود وضعیت اقتصادی کشور شدند، از این رو انتظار می‌رود سران سه قوه به عنوان اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با استفاده از کارشناسان اقتصاد و نمایندگان اقتصادی مجلس با ارائه راهکار‌ها و توجه به اجرای عملیاتی آن‌ها سهم قابل توجهی در حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند.

وی راهکار‌های اقتصادی قالیباف را در جهت سامان بخشی به نقدینگی و ایجاد آرامش عمومی در مردم عنوان کرده خاطر نشان کرد: در مجموع راهکار‌های داده شده باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد؛ یکی از جدیدترین راهکار‌ها که توسط آقای قالیباف ارائه شده با هدف سامان‌بخشی به نقدینگی و کاهش رکود تورمی و فائق آمدن بر مشکلات بازار ارز به دولت و سران قوا پیشنهاد شده است. بی شک دولت باید دیدگاه‌های مدیران جهادی و مدیرانی که مشاورین اقتصادی خبره‌ای دارند را مورد توجه قرار دهد و بخش‌هایی که قابلیت عملیاتی شدن را دارند و اراده‌ای برای حل مشکلات جامعه در پشت آن نهادینه شده را در دستور کار قرار دهند. هر چند نباید این نکته را فراموش کنیم که مهمترین موضوع اراده رئیس جمهور برای حل مشکلات کشوراست، مگر آقای سیف قبل از عزل شدن راهکار‌هایی به رئیس جمهور پیشنهاد نکرد؟ آیا آقای روحانی راهکار‌های اقتصاددانانی که بار‌ها درباره سیاست‌های غلط اقتصادی به ایشان توضیحاتی داده بودند را پذیرفت که این بار دلخوش به شنیدن یا دیدن راهکار‌های آقای قالیباف باشیم؟

ثروتی با انتقاد از عملکرد تک‌روانه رئیس جمهور و بی‌اعتنایی به حل مشکلات مردم کرد: متاسفانه تک روی رئیس‌جمهور و عدم توجه به سایر پیشنهادات منجر به افزایش قیمت چند برابری قیمت ارز شد که وضعیت خسارت باری را به جامعه تحمیل کرد. در حالی که انتظار می‌رفت رئیس جمهور بابت مشکلات اقتصادی از مردم پوزش بطلبد، اما ایشان همواره نشان داده توجهی به طرح‌های حمایتی از عموم مردم را ندارد. طرح معیشت مردم در افزایش گرانی و تورم از جمله طرح‌هایی است که باید عملیاتی شود تا بخشی از مردم آسیب‌پذیر را تحت حمایت قرار دهد. این طرح ماهانه نیازمند یک میلیارد دلار است تا با طراحی سیستمی همه خانواده‌ها با قیمت مناسب امکان تامین کالای ضروری خویش را داشته باشند. در حالی که دولت موافق اجرای چنین طرحی البته در حد زبان و بیان است، اما دریغ از ذره‌ای همت برای اجرای آن.

وی خاطر نشان شد: متاسفانه نه تنها اهتمامی به انجام مسئولیت خود در برابر مردم ندارد بلکه سایر نهاد‌ها و قوا نیز مانند مجلس با کم کاری؛ عدم اجرای صحیح قانون و نظارت مطلوب دست دولت را برای انجام فعالیت‌های که امنیت اقتصادی را تهدید می‌کند بازگذاشته اند. اصلاً دولت اهل برنامه و اجرا نیست. بنده معتقدم در کنار دستگیری معاون ارزی بانک مرکزی، مدیر کل حراست بانک مرکزی و رئیس سابق بانک مرکزی نیز باید پاسخگو باشند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم با بیان اینکه دولت توجهی به راهکار‌های جهادی ندارد، گفت: متاسفانه دستگاه‌های دولتی قائل به انجام وظیفه درست خود نیستند در چنین صورتی مشخص است که توجهی به راهکار‌های عملیاتی مدیرانی، چون آقای قالیباف نخواهند داشت. بی شک زمانی راهکار‌های مدیران انقلابی اجرا می‌شود که دولت خود را موظف به تمکین از قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد کند که چندین سال از تصویب آن می‌گذرد، اما اجرا نمی‌شود. تا زمانی که موضوعی به نام شفافیت اطلاعات مورد توجه دولت نیست مسلما نمی‌توان انتظار داشت که راهکار‌های انقلابی شفافیت زا مورد توجه و در دستور کار دولت قرار بگیرد.

وی افزود: با آنکه آقای روحانی بر موضوع حقوق شهروندی بسیار تاکید داشتند، اما ایشان اولین فردی هستند که حقوق شهروندی را زیر پا گذاشته اند چرا که اهمیتی به موضوع مهم شفافیت اطلاعاتی نمی‌دهند. متاسفانه قوانین زیادی تصویب شده و راهکار‌های بسیاری توصیه شده، اما تا زمانی که مسوول اجرای آن یعنی آقای رئیس جمهور تمایلی به اجرای آن نداشته باشد کاری از پیش نمی‌رود و در مورد نامه و راهکار‌های عملیاتی قالیباف نیز نمی‌توان امید به اجرای آن توسط این دولت دشت. یقینا آنگونه که مقام معظم رهبری فرمودند: عدم تدبیردر مسائل ارزی کشور منجر به ایجاد چنین بحرانی شده، پس تا زمانی که دولت تمایلی به استفاده از راهکار‌های مدبرانه ندارد وضعیت این چنین یا بدتر از این نیز خواهد شد.

نماینده مجلس نهم با بیان اینکه در این دولت توجهی به موضوع شایسته سالاری نمی‌شود، گفت: با آنکه مقام معظم رهبری و همه دوستداران نظام بر موضوع شایسته سالاری تاکید فراوانی دارند، اما شایسته سالاری هیچ گاه رعایت نشده و نمی‌شود. با آنکه شعار دولت آقای روحانی طرفدار اعتدال بودن است، اما عملا دراین دولت اعتدالی دیده نمی‌شود، بنحوی که به گفته خود دوستان اصلاح طلب، دولت رحم اجاره‌ای است. بنده معتقدم سیاسی بازی اصلاح طلبان از حد و اندازه گذشته بنابراین امکان شانتاژ و فریب دادن مردم دیگر وجود ندارد. آنگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند فقدان مدیریت و شایسته سالاری بلای جان کشور شده در حالی که آقای روحانی در چهار سال پیش تقصیرات را به گردن دولت قبل و الان به آمریکا ارتباط می‌دهد! یعنی ایشان قائل به عدم انجام کار و بی تدبیری دولت نیستند و همه در مسائل و بحران‌های امروز جامعه مقصرند غیر از خود دولت!

وی بی توجهی دولت به راهکار‌های جهادی را عامل تداوم بحران‌ها خوانده خاطر نشان شد: تا مادامی که دولت شعار دهد و از توجه به راهکار‌های علمی و انقلابی دور شود و از عمل فاصله بگیرد این وضعیت تداوم خواهد داشت.

ثروتی گفت: پایین نگاه داشتن قیمت ارز پیش از انتخابات به دلیل رای آوری بیشتر و اینکه دولت قادر به نظارت بر پتروشیمی‌ها و فروش محصولات با قیمت ارز آزاد نیست و ارزی که وارد بازار ثانویه نمی‌شود همه و همه بیانگر عدم توان کنترل دولت بر بازار‌ها و عدم فهم وآگاهی درباره مسائل اقتصادی است. دولت بیشتر تمایل به گفتار درمانی دارد تا عملگرایی بنابراین نباید انتظار داشته باشیم دولت عزم خود را در اجرای راهکار‌های قالیباف کند چرا که دولت آقای روحانی اعتقادی به شایسته سالاری و کار تخصصی ندارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم با بیان اینکه دولتمردان دست از لجبازی با منافع ملی و مصالح کشور بردارند و راه را برای حضور مدیران جهادی باز کنند اظهار داشت: چه کسی از وزیر صنعت درباره بلایی که بر سر طرح شبنم یا حذف بارکد‌ها زد سوالی پرسید؟ اینکه دولت می‌گوید مردم آدرس انبار‌های احتکار مواد غذایی را بدهند به منزله مدیریت درست دولت است؟ آیا دولت خود فاقد نظارت و شناسایی است که اینک دست به دامن مردم شده است؟ چندین میلیارد دلار ارزی دولتی کجا رفت و به چه کسی داده شد که دولت اینک از مردم استمداد طلبیده است؟ هنگامی که دولت فاقد آگاهی و توانمندی است آیا می‌توان گفت که چنین دولتی جامعه را به سمت فنا و نابودی نمی‌کشاند؟ را به کی داده؟ وارد کننده به کی داد به چه قیمت داد در کجا عرضه کرد؟ بنده معتقدم آقای رئیس جمهور تنها فرد صد سال اخیر ایران است که مشکلات فراوانی را در اقتصاد کشور ایجاد کرد، مشکلات ما داخلی است و با مدیریت جهادی و انقلابی قابل حل است، بنابراین به رئیس جمهور و دولت توصیه می‌شود که دست از لجاجت بردارند چرا که اینک زمان گوش دادن و دل سپردن به راهکار‌های جهادی است. مسلما اگر رئیس جمهور همچنان منتظر آشتی با کدخدا و برقراری ارتباط با اروپا باشد وضعیت اقتصادی با بحران‌های شدیدی رو به رو می‌شود از این رو توصیه می‌شود راهکار‌های جهادی کوتاه مدت و میان مدت مورد توجه قرار داده شود تا در بلند مدت شاهد رونق اقتصادی و فعال شدن عرصه کسب و کار باشیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت