سرویس سیاسی فردا: روزنامه اعتماد در بخشی از گزارش خود درباره حضور لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ نوشت:
از دفتر مرکزی خبر سازمان صدا و سیما تا راس ساختمان هرمی شکل بهارستان راهی ٤٠ ساله در عرصه سیاسی ایران طی کرده و حالا در آستانه چهل و یکمین سال سیاست ورزی اش قصد رونمایی از حزبی تازه دارد. علی لاریجانی قرار است با حزب «رهروان» نقش آفرینی کند.
آیا لاريجانی برای ریاستجمهوری با اصلاحطلبان مذاکره كرده؟ اینجا بخوانید
روز گذشته بهروز نعمتی این موضوع را رسانهای کرد. آنها اساسنامه این حزب را نوشته اند و شاکله اصلی آن را اعضای ستاد اصولگرایان معتدل که ریاستش بر عهده خود نعمتی بود، تشکیل میدهد. هر چند هنوز معلوم نیست با قانون جدید احزاب حزب نوساخته لاریجانی خواهد توانست دست کم ٣٠٠ عضو در حداقل ١٠ استان کشور داشته باشد و مجوز فعالیت دریافت کند یا نه. اما این اتفاق در نفس خود اتفاق مهمی است. چه آنکه لاریجانی اگرچه در دوره حیات سیاسی اش هیچگاه مخالف تحزب نبوده، اما هیچ وقت هم حاضر نشده بود برچسب یک حزب رسمی بر پیشانی اش بخورد. حالا چه ضرورتی او را به راه اندازی یک حزب سیاسی واداشته است؟ حمایت تاکتیکی اصلاحطلبان از لاریجانی البته سبب نشد تا او روی خوش به اصلاحطلبان نشان دهد. علی لاریجانی بعد از ورودش به مجلس با یاران وفادار و حامیانش، فراکسیون مستقلین را تشکیل داد و در کنار دولت حسن روحانی و در مقابل فراکسیون امید و اصلاحطلبان قرار گرفت.
علی لاریجانی با دو فراکسیون مستقلین و اصولگرایان ولایی که هر دو بر سر ریاست او بر مجلس با یکدیگر توافق دارند حالا دو بازوی مهم برای مدیریت رویدادهای سیاسی صحن دارد. یک بازوی حمایتی از دولت با نام فراکسیون مستقلین که چهرهای شناختهشده آن کاظم جلالی و بهروز نعمتی هستند و یک بازوی فشار بر دولت به نام فراکسیون اصولگرایان که چهرههای شناختهشده آن نظیر حاجیبابایی، زاهدی، عباسی و مصری از وزرای سابق احمدینژاد هستند و البته خودش که در راس هر دو فراکسیون قرار دارد و در بزنگاههای مختلف آن را مدیریت میکند. لاریجانی حالا با این پیشینه میخواهد سرمایه ۱۰سالهاش که در این سالها چه به عنوان فراکسیون اصولگرایان یا با عنوان فراکسیون رهروان ولایت یا حالا با نام فراکسیون مستقلین و اصولگرایان ولایی نگذاشتهاند ریاست مجلس از کفش بیرون برود را در قالب یک حزب رسمی سر و شکل بدهد. او میخواهد با این سرمایه در انتخابات ۱۴۰۰ اصولگرای میانه رویی باشد که پرچم اعتدال را از دست روحانی میگیرد و این، یعنی دورهای دیگر از رویارویی اصلاحطلبان و علی لاریجانی در راه است.
دیدگاه تان را بنویسید