خبرگزاری تسنیم: سیامک رهپیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در گفتوگویی درباره روند بررسی صلاحیت داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: اسامی تأیید صلاحیتشدگان ساعت 4 بامداد امروز به وزارت کشور ارسال شده است.
وی افزود: پیشتر 40 درصد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیئتهای نظارت استانها تأیید صلاحیت شده بودند که با بررسیهای شورای نگهبان 15 درصد دیگر (1500 نفر) به احراز صلاحیت شدهها افزوده شدند.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: با تأیید صلاحیت هزار و 500 داوطلب دیگر، تعداد داوطلبان تأیید صلاحیت شده مجلس شورای اسلامی به 6هزار و 300 نفر افزایش یافت.
رهپیک افزود: با افزایش تعداد داوطلبان تأیید صلاحیت شده، رقابت برای هر کرسی مجلس از بین 16 داوطلب به بیش از 20 داوطلب افزایش یافت.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات با بیان اینکه تعداد کل داوطلبان مجلس نهم اعم از تأیید، رد و عدم احراز شده، 5هزار و 300 نفر بود، گفت: فقط تعداد داوطلبان تأیید صلاحیت شده مجلس دهم از کل داوطلبان مجلس نهم بیشتر است.
رهپیک اظهار داشت: تعداد داوطلبان تأیید صلاحیت شده در هیئت نظارت بر انتخابات 40 درصد بود که این رقم در شورای نگهبان به 55 درصد افزایش یافت.
وی افزود: در هیچ دورهای از انتخابات مجلس این تعداد داوطلب تأیید صلاحیت شده نداشتیم، البته بخشی از این افزایش ناشی از افزایش داوطلبان مجلس و بخشی هم ناشی از افزایش تعداد تأیید صلاحیتشدهها است.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در بخشی دیگر از سخنانش، گفت: وضعیت داوطلبان مجلس اعم از تأیید و یا ردصلاحیت شده در هر حوزه انتخابیه و استانی بهصورت تفکیکی در آخرین ساعات شب گذشته در اختیار وزارت کشور قرار گرفت.
رهپیک به روند اعتراض داوطلبانی که از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدهاند اشاره کرد و افزود: این افراد دو گروه هستند؛ گروه نخست کسانی هستند که توسط هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تأیید صلاحیت شده بودند اما از سوی شورای نگهبان رد شدند و گروه دیگر کسانی هستند که صلاحیت آنها از سوی هیئت مرکزی نظارت هم رد شده بودند.
وی ادامه داد: گروه نخست که به آنها «رد ابتدایی» هم گفته میشود، میتوانند براساس اطلاعیه صادر شده ظرف سه روز شکایت خود را اعلام کنند و شورای نگهبان هم بهمدت یک هفته این شکایات را بررسی میکند.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: گروه دوم از آنجایی که از سوی هیئت مرکزی نظارت رد صلاحیت شده و شکایت هم کردند و به شکایت آنها رسیدگی نیز شده است، مجاز به شکایت مجدد نیستند.
رهپیک درباره آخرین وضعیت داوطلبان مجلس خبرگان رهبری گفت: هماکنون در حال بررسی و تجدیدنظر پرونده داوطلبان مجلس خبرگان رهبری قرار داریم و نتیجه بررسی صلاحیتها، 21 بهمن مشخص میشود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دستگاههای اجرایی، نظارتی، گروهها، احزاب و شخصیتها در چارچوب قانون فعالیت کنند و اعلام مواضع و اقدامات آنها با رعایت قانون باشد تا انتخاباتی با آرامش، امنیت و با مشارکت بالا داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید