ایسنا: دکتر امیرمحمود حریرچی، افزود: در ایران احزاب شکلگرفته نداریم بلکه مجامعی وجود دارند که با هم روی موضوعاتی به توافق میرسند و هنگام برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی لیستهایی را به عنوان کاندیداهای تایید صلاحیت شده منتشر میکنند و مردم به این لیستها رای میدهند بنابراین کمتر شاهد رای دادن به نامزدهای مستقل در انتخابات هستیم.
این جامعه شناس در ادامه گفت: برای ورود به لیستهای انتخاباتی نیز مشکلاتی وجود دارد. معمولا میزان کارشناس بودن افراد و اطلاع آنان از مسایل مردم، دلیل اصلی ورود آنان به لیستهای انتخاباتی نیست و بیشتر افرادی مدنظر قرار میگیرند که در عرصه سیاسی و محفلهای جناحی حضور دارند.
وی تاکید کرد: لازم است مردم بدانند که چرا به فرد خاصی رای میدهند این در حالیست که به مردم فرصت شناخت کاندیداها داده نمیشود و اطلاعات دقیقی درباره علل رای دادن و انتظاراتشان از نمایندگان ندارند.
حریرچی در پایان خاطرنشان کرد: ابتدا باید به مردم در زمینه مشارکت سیاسی آموزش و به آنان فرصت مشارکت داده شود. کاندیداهای مستقل از جمله جوانان نیز امکان ارائه برنامههای خود را داشته باشند. در این شرایط رای دهندگان و رای گیرندگان در یک فضای باز میتوانند عمل کنند و مشارکت مردم افزایش مییابد.
دیدگاه تان را بنویسید