اس 300 بدترین کابوس برای آمریکا

کد خبر: 461844

در میان نیروی هوایی ایالات متحده تنها جنگنده اف-22 و بمب افکن بی-2 هستند که قادر به انجام عملیات در محدوده سیستم پدافند هوایی اس-300 هستند.

دیپلماسی ایرانی: براساس گزارش برخی رسانه‌ها، مسکو سامانه پدافند هوایی قدرتمند اس-300 را در سوریه مستقر کرده است. با این حال گزارش‌های تایید شده‌ای از سوی مقامات نظامی در رابطه با این که چه نوع موشک‌هایی یا چه گونه نیروهایی در منطقه مستقر شده‌اند، وجود ندارد.

ژنرال ویکتور بوندارف، فرمانده نیروهی هوایی روسیه روز سه شنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه کومسومولسکایا پراودا گفت: «ما در حال بررسی تهدیدهای ممکن هستیم. ما نه تنها جت‌های جنگنده، هواپیماهای نظامی، بمب افکن، بالگرد اعزام کرده‌ایم، بلکه سیستم موشکی هم مستقر کرده‌ایم.» معلوم نیست اشاره بوندارف به تسلیحات دیگری است یا منظورش همان سامانه دفاع موشکی پانتسیر-اس 1 است که هم اکنون در سوریه مستقر شده است.
اگر ارتش روسیه نسخه‌ای از پدافندهای سری آلماز-آنتی اس-300 را در سوریه مستقر کرده باشد، عملیات هوایی ائتلاف ایالات متحده بسیار پیچیده خواهد شد. براساس کاتالوگ، آلماز-آنتی، هم اکنون دو مدل از این سیستم تسلیحاتی را تولید می‌کند، اس-300 پی ام یو 2 و اس-300 وی ام که آنتی-2500 هم گفته می‌شود.
هر دو مدل می‌توانند اهدافی را در ارتفاع بیش از 100 هزار پایی و 120 مایلی مورد هدف قرار دهند. این سیستم تسلیحاتی می‌تواند چندین هدف را با هم مورد حمله قرار دهد.
یکی از خلبانان نیروهای ویژه ایالات متحده اوایل سال جاری به من گفته بود سری اس-300 تهدیدی مرگبار برای اکثریت جنگنده‌ها و بمب افکن‌ها است. وی در این رابطه می‌گوید: «اس-300 کاملاً وضعیت بازی را برای جنگنده‌هایی همچون اف-15 و اف-16 عوض می‌کند. با وجود این سیستم هوایی شما هیچ وقت نمی‌خواهید که به آن نزدیک شوید.»
اگر روس‌ها اس-300 -یا بدتر- اس-400 که سیستم پدافند استراتژیک زمین به هوا است را در سوریه مستقر کرده باشد، این مسئله به طور جدی سوریه را تبدیل به منطقه‌ای پرواز ممنوع برای ایالات متحده و متحدینش خواهد کرد. در میان نیروی هوایی ایالات متحده تنها جنگنده اف-22 محصول شرکت لاکهید مارتین و بمب افکن بی-2 محصول شکرت نورثروپ، هستند که قادر به انجام عملیات در محدوده این سیستم پدافند هوایی هستند.
اما حتی این جنگنده‌ها هم در صورتی که با تعداد کافی‌ای از ذخایر موشکی اس-300 که به صورت یک شبکه دفاعی یکپارچه قرار داشته باشند، روبه رو شوند، به مشکل برخواهند خورد. تعداد دقیق و محل اس-300 اهمیت زیادی دارد. مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که سیستم اس-300 به صورت سیار است و در یک لحظه می‌تواند حرکت کند. یکی از مقامات ارشد نیروی هوایی که تجربه بسیار بالایی دارد، اوایل امسال به من گفته بود: «اگر آن‌ها در هر وجب از خاک کشور حضور داشته باشند، جزئیات دیگر مهم نیست و این تبدیل به یک چالش برای شما خواهد شد.»
از لحاظ تئوریک جنگنده اف-35، محصول جدید لاکهید مارتین، براساس گفته‌های پنتاگون قادر به عملیات علیه نسل جدید سیستم‌های موشکی زمین به هوای روسیه است. ژنرال هربرت کارلایسل از نیروی هوایی در جریان کنفرانس سال 2015 انجمن نیروی هوایی و فضایی گفت: «این جنگنده عملکرد بسیار خوبی در حریم‌های هوایی دارد که دیگر هواپیماها نمی‌توانند به آن نفوذ کنند. این جنگنده می‌تواند از طریق جنگ الکترونیک دشمنانش را شکست دهد و با استفاده از سنسورهایش از خودش در مقابل موشک‌های زمین به هوا محافظت کند.»
اف-35 هم اکنون در حال عملیات در نیروهای ارتش ایالات متحده است. اگر روسیه قصد داشته باشد جدیدترین اسباب بازی‌اش را به مبارزه بفرستد، آیا آمریکا هم نباید چنین اقدامی را انجام دهد؟
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت