مهر: حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان پیامی به نشست تخصصی سوادآموزی مشارکت محور در پرتو اراده ملی و حمایت دولتی که صبح امروز در مجتمع آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی برگزار شد، ارسال کرد. در این پیام آمده است: حمد و ثنای پروردگار یکتا و نخستین معلم را سزاست که به انسانها آنچه را که نمیدانستند آموخت قادر متعالی که معرفت را مقدمه عبودیت قرار داد و از سر لطف پیامبران و هادیان را مأمور نوشاندن زلال معنویت و عقلانیت به بشریت نمود تا هرآنچه را که برای پیشرت معنوی و مادی نیاز دارد بیاموزد. درخشنده که در فرهنگ دینی ما رسولان وحی از میان مردم پرکشیدهاند تا نشانههای الهی کتاب و حکمت را توأمان بیاموزند و پرورش و سپس آموزش را قرین هم سازند. مفهوم آموزش و یا سواد، البته در گذر زمان ابعاد گسترده تری یافته و به تدریج با تحولات پرشتاب زندگی، فناوری های نوین و سیر فزاینده دگرگونی ها از یک مقوله بیشتر فردی به یک ضرورت جمعی و همگانی تبدیل شده است. سواد در دنیای امروز علاوه بر معنای روح بخش، حیاتی و متعالی، فرصتی برای پیوستن موثر به زندگی جمعی، بهره گیری گسترده تر از ظرفیت های انسانی و خروج از استیصال و هرگونه ناامیدی است.
سواد، تنها مهارت خواندن و نوشتن نیست، بلکه ضرورتی جدی در کسب مهارت برای زیستن در مدار معنویت، عزت و استقلال، با اخلاق و مشارکت جویانه است. رئیس جمهور در این پیام بیان کرده است : معمار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) با درک داهیانه از ضرورت های زندگی کمال گرا و سعادتمند، همزمان با توجه به نهادسازی در مقوله تربیت، نهاد رسمی را نیز برای پاسخگویی به نیاز اساسی جامعه، یعنی سوادآموزی پایه، گذاردند که حاصل آن ارتقاء نرخ باسوادی افراد زیر ۵۰ سال از ۴۸.۸ درصد در سال ۱۳۵۵ به میزان ۹۲.۵ درصد در سال ۱۳۹۰ است. نتیجه ای که نشان می دهد تا رسیدن به نقطه مطلوب همچنان نیازمند حرکت هستیم. روحانی در این پیام تاکید کرده است : تحقق این ضرورت مهم که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار داشته است، به مدد عزم ملی و مشارکت گسترده اجتماعی و نیز نقش آفرینی همه دستگاه ها و نهادهایی که در پیشرفت کشور سهیم اند، میسر است. وزارت آموزش و پرورش و سازمان نهضت سوادآموزی باید با نگه داشت و پرورش انگیزه های مشارکت جویانه همچنان بذر یادگیری را در جای جای این سرزمین بیافشانند. در پایان این پیام آمده است: دولت تدبیر و امید
با نگاه به تحول تدریجی در مفهوم سواد، به توسعه فرصت هایی می اندیشد که همه آحاد جامعه بتوانند به سطحی توانمندساز از مهارت های پایه برای تعامل قوی و موثر در زندگی دست یابند و در برابر دگرگونی های پرشتاب نقش آفرین شده و آرمان های انقلابی و اهداف بالای ملی را محقق سازند. موفقیت این مسیر عزت آفرین مستلزم مشارکت گسترده مردم فرهیخته ایران است که حمایت جدی و مستمر دولت را به همراه خواهد داشت. توفیق همه دست اندرکاران عرصه سوادآموزی را در سراسر ایران زمین از خدای بزرگ مسألت دارم. برای رسیدن به نقطه مطلوب سوادآموزی هنوز نیازمند حرکت هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید