بیانیه اجلاس جهانی اینترنت علیه آمریکا
شرکتکنندگان در اجلاس شبکه جهانی در برزیل جاسوسیهای دولت آمریکا از شهروندان و سران کشورها را محکوم کرده و خواستار ارائه راهکارهایی برای حفظ حریم خصوصی افراد در محیط اینترنت شدند.
این اجلاس دو روزه که از روز چهارشنبه هفته قبل با شرکت مقامات دولتی، دانشگاهیان و کارشناسان 90 کشور مختلف در شهر «سائوپائولو» در برزیل آغاز شده بود، روز پنجشنبه پایان یافت.
رسانههای بینالمللی از جمله سایت تحلیلی «نتورک ورلد» گزارش دادهاند این نشست دو روزه تا اندازه زیادی تحت تأثیر افشاگریهای ادوارد اسنودن، تحلیلگر سابق سازمان سیا از جاسوسیهای آژانس امنیت ملی آمریکا از شهروندان و سران کشورهای مختلف، از جمله «دیلما روسف»، رئیس جمهور برزیل، قرار گرفته است.
این افشاگر 30 ساله سال گذشته از اسنادی پرده برداشت که نشان میدهند سازمان امنیت ملی آمریکا اطلاعات اینترنتی مربوط به شهروندان کشورهای مختلف را جمعآوری میکند. اسنودن همچنین اسناد منتشر کرد که نشان میدهند سازمان امنیت ملی آمریکا به مسیر انتقال دادههای گوگل و یاهو رخنه میکرده است.
شرکتهای گوگل و یاهو، میزبان حجم عمدهای از اطلاعات کاربران اینترنتی هستند و ارتباطات فراوانی از طریق امکانات این دو شرکت بزرگ، تبادل میشود.
«نینا نواکناما»، هماهنگکننده منطقهای بنیاد تار جهانگستر در آفریقا در سخنانی در مراسم افتتاحیه این نشست سخنان روسف در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر سال گذشته را یادآوری کرد که گفته بود: «در صورتی که حق حریم خصوصی افراد رعایت نشود، آزادی بیان به معنای واقعی کلمه و دموکراسی کارآمد وجود نخواهند داشت.»
بیانیه نهایی این نشست همچنین خواستار به کارگیری «برنامهها، روشها و قوانینی در ارتباط با جاسوسی از ارتباطات، شنود آنها و جمعآوری اطلاعات شخصی به منظور حفظ حریم خصوصی اشخاص شد.»
مطابق آنچه شبکه خبری العربیه گزارش داده کشورهای چین، روسیه و برخی کشورهای دیگر در این اجلاس ایده واگذاری مدیریت هسته مرکزی اینترنت به «اتحادیه مخابرات بینالمللی» که از نهادهای سازمان ملل است را مطرح کردهاند که با مخالفت دولت آمریکا روبرو شده است.
در بیانیه نهایی این اجلاس تأکید شده است: «جاسوسیهای جمعی و خودسرانه اعتماد به اینترنت را تضعیف میکنند.»
دیدگاه تان را بنویسید