در پي خودداري سفارت هند از صدور ويزا، مدير گروه پژوهشي «سايه» كه قرار بود به عنوان تنها سخنران از خاورميانه در جمع برجستهترين محققان كسوف جهان در كنفرانس بينالمللي خورشيد گرفتگي 2011 در دهلي نو سخنراني كند از حضور در اين كنفرانس بازماند.
حميد جديري خداشناس، مؤسس و مدير مؤسسه پژوهشي «سايه» كه از سال 1378 در زمينه رصد خورشيد گرفتگي و بررسي علمي آثار پديده كسوف بر كره زمين فعاليت دارد با اعلام اين مطلب به خبرنگار علمي ايسنا گفت: مؤسسه پژوهشي «سايه» پس از رصد خورشيد گرفتگي در هفت قاره مختلف جهان، ايده رصد اين پديده از ماوراي جو را براي نخستين بار در دنيا طرح كرده كه قرار بود در قالب سخنراني با عنوان «رصد كسوف در فضا؛ رويايي كه به واقعيت ميپيوندد» در كنفرانس بينالمللي خورشيد گرفتگي كه 25 تا 27 آذر ماه جاري در دهلي نو برگزار ميشود ارائه شود.
وي خاطرنشان كرد: علي رغم تلاش هاي گسترده تيم پشتيباني برگزار کننده کنفرانس و همچنين ارائه درخواست صدور ويزا در بازه زماني 45 روز قبل از برگزاري کنفرانس توسط اينجانب، به دليل عدم موافقت وزارت کشور هندوستان و نتيجتا عدم صدور ويزا توسط سفارت هندوستان در ايران، شخصا از حضور در کنفرانس باز ماندم، لکن با رايزني هاي انجام شده قرار شد، نماينده اي با مساعدت سفارت ايران در هندوستان به عنوان نماينده موسسه پژوهشي سايه و ايران جهت ارائه خلاصه اي از موضوع مقاله و پيام گروه به شركتكنندگان، عصر روز جمعه در محل کنفرانس حضور يابد.
جديري خداشناس تصريح كرد: دبير علمي موسسه برگزار کننده اين کنفرانس (موسسه فضا)، اين درخواست را مطرح کرده که همزمان با ارائه مقاله از طريق ويديو کنفرانس با حاضران در کنفرانس در ارتباط قرار گيرم تا امکان ارائه هر چه مطلوب تر موضوع فراهم شود.
وي در توضيح ايده خود در خصوص «رصد كسوف از فضا» گفت: بر اساس اين طرح مطالعاتي 128 ماموريت فضايي در يك دوره زماني 11 ساله (يك دوره فعاليت خورشيدي) جهت رصد كسوف در فضا و مطالعه پيامدهاي اين پديده نجومي انجام خواهد شد.
جديري خداشناس با بيان اين كه در رصد خورشيد گرفتگي از فضاي ماوراي جو، امكان بررسي دقيقتر تاج خورشيد به دليل نبود موانع جوي فراهم ميشود، تصريح كرد: هدف اساسي اين طرح، شناسايي رابطه بين هسته مركزي كره زمين، ماه و خورشيد و بررسي فعاليت امواج هيدروديناميكي مغناطيسي خورشيد است كه باعث گرم شدن سطح خورشيد و نور سپهر آن ميشود. ديتابرداري از تاج خورشيد در سايه ماه با نصب سنسورهاي مختلف و طيف نگاري از كسوف و نور فام سپهر آن دريچههاي تازه اي در جهت شناخت خورشيد و نيروهاي منظومهيي و به دست آوردن دورههاي منظم اين فعاليتها باز ميكند.
مدير موسسه پژوهشي «سايه» با اذعان به اين كه اجراي اين طرح با امكانات فعلي دشواريهاي زيادي دارد، خاطرنشان كرد: اين طرح با نگاه به پيشرفتهاي صنعت فضايي در چند دهه آينده و توسعه سفرهاي فضايي طراحي شده و قطعا در كمتر از 50 سال آينده اجراي چنين طرحهايي به سهولت قابل انجام خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید