ظهره وند: اقدام تروریستی اخیر نیازمند پاسخی فوری و کوبنده است

کد خبر: 1035734

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: عدم پاسخگویی کوبنده به اقدام تروریستی اخیر این آدرس غلط را به دشمنان می دهد که ایران در وضعیت استیصال قرار گرفته و اتفاقا بایدن را برای افزایش فشارها علیه کشورمان مصمم تر خواهد کرد.

ظهره وند: اقدام تروریستی اخیر نیازمند پاسخی فوری و کوبنده است

خبرگزاری تسنیم: ابوالفضل ظهره وند کارشناس مسائل بین‌الملل و سفیر سابق ایران در افغانستان ، درباره سناریوهایی که در حوزه پاسخ به عمیات تروریستی اخیر مطرح می شود، گفت: ترور شهید فخری زاده حاصل یک اقدام مشترک است و به نظر نمی رسد صرفا نتانیاهو چنین تصمیمی را گرفته باشد.

وی با تاکید بر اینکه برای تحلیل درست این عملیات تروریستی لازم است ابتدا نوع نگاه به روابط اسرائیل و آمریکا را مورد بررسی قرار دهیم، افزود: "بایدن" در جریان رقابت های انتخاباتی تاکید کرد که افتخار می‌کند که یک صهیونیست است و با صراحت می گوید که دولت او متعهد به حفظ امنیت اسرائیل است؛ وی حتی تاکید می کند که اگر اسرائیلی در منطقه وجود نداشت، او نهایت تلاش خود را برای ایجاد چنین رژیمی به کار می بست.

ظهره وند ادامه داد: از سوی دیگر ما نباید این مسئله را فراموش کنیم؛ در شرایطی که آقای ترامپ در این 4 سال به ظاهر بزرگترین خدمات را به اسرائیل و جامعه یهودیت صهیونیست انجام داده بود، اما بایدن 77 درصد آرای یهودیان آمریکا را بدست آورد.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: تفاوت بین ترامپ و بایدن این است که آقای بایدن برخلاف ترامپ نماینده سیاست های حاکمیت آمریکا اعم از جمهوری خواه و دموکرات است. چنان چه این مسئله را در جریان انتخابات اخیر آمریکا شاهد بودیم که کلیت حاکمیت آمریکا از آنجا که ترامپ را عنصری خارج از سیستم قلمداد می کرد با تمام توان در مقابل او قرار گرفت. نکته بعدی این که آقای بایدن و به طور خاص دموکرات ها، گلوبالیست هایی هستند که معتقد به شکل دهی ایالات متحده جهانی هستند که محور این ایالات متحده جهانی آمریکا است.

وی با تاکید بر اینکه ترور شهید فخری زاده محصول تصمیم ساختار سیاسی حاکم بر آمریکا به عاملیت رژیم صهونیستی و برخی کشورهای مرتجع منطقه است، خاطرنشان کرد: در تحلیل پروسه شهادت این دانشمند عالی مقام کشورمان نباید دچار ساده انگاری شویم و صرفاً این جنایت را منتسب به شخص ترامپ و نتانیاهو آنهم با هدف خراب کردن فضای مذاکره میان ایران و دولت جدید آمریکا ارزیابی کرد.

وی یادآور شد: از آخرین ترور دانشمندان هسته ای تا ترور شهید فخری زاده حدود 9 سال فاصله افتاد که این مسئله نشان می دهد دشمنان ما در این سالها بر روی این سناریو برنامه ریزی دقیقی کرده بودند و از سوی دیگر ظرفیت هایی برجام در حوزه دسترسی به بازرسان آژانس انرژی اتمی نیز ظرفیت مضاعفی در حوزه اطلاعاتی به آنها داد تا بتوانند با اشراف اطلاعاتی کامل عملیات تروریستی خود را به سرانجام برسانند.

دیپلمات باسابقه کشورمان تصریح کرد: اینکه این عملیات در فاصله جابجایی قدرت در آمریکا صورت گرفته کاملا حساب شده بوده تا پاسخگویی به آن از سوی ایران را با پیچیدگی مواجه کنند.

ظهره وند ادامه داد: اینکه گروه های غربگرا در داخل عملیات تروریستی اخیر را به عنوان تله ای از سوی ترامپ و نتانیاهو برای سنگ اندازی در مسیر مذاکرات ایران با دولت بایدن تحلیل می کنند، در خوشبینانه ترین حالت تحلیلی ساده لوحانه است. چرا که نگاهی اجمالی به سیاست های آمریکا در قبال ایران در دوره های مختلف به وضوح گویای این است که این سیاست ها همواره حول یک محور ثابت بوده است. در همین راستا است که تیم امنیتی دولت بایدن که اخیرا از سوی او معرفی شدند، در روزهای اخیر به تل آویو سفر می کنند تا درباره سیاست های آینده دولت آمریکا در قبال ایران به جمع بندی برسند.

وی گفت: از سوی دیگر به پرواز درآوردن دو هواپیمای B52 از سوی آمریکایی ها در روزهای اخیر به منظور پیاده سازی عملیات روانی علیه ایران صورت گرفت تا ایران را از هر گونه اقدام متقابل علیه رژیم صهیونیستی بازدارد.

کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: بهترین مقطع برای پاسخگویی جدی و کوبنده به اقدام جنایتکارانه رژیم صهویستی و همدستان منطقه ای او دقیقا همین روزها است. چرا که اگر ما زمان را از دست بدهیم، این آدرس غلط را به دشمنان داده ایم که ایران در وضعیت استیصال قرار داشته و بخش عمده ای از حکومت مترصد انجام معامله ای جدید با آمریکا و غرب است که این باور غلط اتفاقا دولت بایدن را برای اتخاذ سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان مصمم تر خواهد کرد.

ظهره وند همچنین با اشاره به اقدامات سیاسی ایران در پاسخ به ترور شهید فخری زاده گفت: در حوزه سیاسی لازم است که ایران گام های جدی در راستای کاهش تعهدات برجامی بردارد؛ البته باید این مسئله مورد نظر قرار گیرد که ایران در این برهه نباید از برجام خارج شود. چرا که ما در این سالها هزینه های حضور در این توافقنامه را متحمل شده ایم و لازم است با تعلیق بخش قابل توجهی از تعهدات برجامی بویژه در حوزه بازرسی ها و اجرای پروتکل الحاقی، طرف مقابل را مجاب به انجام تعهداتش کنیم. بنابراین باید تمامی تعهدات برجامی ایران به حالت تعلیق درآمده و به وضعیت پیش از امضای برجام بازگردد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد