فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

۲ برنامه دشمن علیه ارزش‌های دفاع‌مقدس؛ فتنه تحریف و فراموشی

کد خبر: 1021177

هر سال از 31 شهریور، به مدت یک هفته، به عنوان «هفته دفاع‌مقدس» نامیده می‌شود که امسال نیز با شروع این ایام، وارد چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس خواهیم شد. هر چند که برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس از سوم خرداد آغاز شده و تا پایان سال ادامه دارد.

۲ برنامه دشمن علیه ارزش‌های دفاع‌مقدس؛ فتنه تحریف و فراموشی

وطن امروز: آخرین روز از تابستان سال 1359 بود که ارتش بعث عراق، با حمایت مالی و تسلیحاتی نزدیک به 36 کشور جهان، از زمین، دریا و هوا، تجاوز خود را به جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد؛ در مقابل نیز همه اقشار ملت ایران، فارغ از هر گونه جناح‌بندی سیاسی، اختلاف‌نظرهای مذهبی و...، به جبهه‌های نبرد شتافته و صحنه‌های دیگری از حماسه‌ها، ازخودگذشتی‌ها و جوانمردی‌ها را در تاریخ این مرز و بوم ثبت کردند. این در حالی بود که آن روزها، تحریم‌های ظالمانه دشمن از یک طرف و انواع و اقسام سلاح‌های پیشرفته‌ای که از سوی کشورهای شرقی و غربی، به ارتش صدام ارسال می‌شد، از طرف دیگر، صحنه جنگی نابرابر را برای ما رقم‌ زده بود اما با این وجود، پس از 8 سال مقاومت ملت ایران، حتی یک سانتیمتر هم از خاک کشورمان جدا نشد.

هر سال از 31 شهریور، به مدت یک هفته، به عنوان «هفته دفاع‌مقدس» نامیده می‌شود که امسال نیز با شروع این ایام، وارد چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس خواهیم شد. هر چند که برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس از سوم خرداد آغاز شده و تا پایان سال ادامه دارد.
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، به عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه ستاد کل نیروهای مسلح، وظیفه سیاست‌گذاری، هدایت، هماهنگی برای ترویج دفاع‌مقدس و ورود به مسائل بزرگی نظیر برگزاری برنامه‌های گرامیداشت هفته دفاع‌مقدس یا ساخت موزه‌‌های دفاع‌مقدس را برعهده دارد. همچنین این بنیاد 2 وظیفه مهم را نیز برعهده دارد؛ اول اینکه نگذارد دفاع‌مقدس فراموش شود و دوم اینکه نگذارد دفاع‌مقدس تحریف شده و مفاهیم و ارزش‌های آن وارونه شده و به انحراف کشیده شود.
سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» از سال 1391 رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس است. در آستانه چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس، با وی به گفت‌وگو نشسته‌ایم. سردار کارگر در گفت‌وگو با «وطن امروز»، اظهار داشت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس 68 پروژه کلان را در دستور کار دارد که همه اطلاعات دفاع‌مقدس در آن تعریف شده است و در واقع ما این 68 پروژه کلان را «جعبه سیاه دفاع‌مقدس» می‌دانیم. وی همچنین افزود: قرار است تا پایان سال، بیش از ۹۵ درصد از مدارک دفاع‌مقدس، منتشر شده و در دسترس مردم، پژوهشگران و نخبگان قرار بگیرد، که با انتشار این مدارک و همچنین پشتیبانی و نظارت، خیلی از مشکلات درباره تحریف و فراموشی دفاع‌مقدس حل خواهد شد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس همچنین معتقد است که جوانان امروز، از جوانان دوران انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس بهتر هستند، چراکه در برابر این همه هجمه و جنگ نرمی که علیه آنها به راه افتاده است، موفق بوده‌اند؛ این موضوع در جبهه مقاومت و مدافعان حرم هم نشان داده شده است. متن گفت‌وگوی «وطن امروز» با سردار کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس در ادامه می‌آید.
***
* سردار! این روزها در ایام گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس قرار داریم؛ به عنوان مقدمه بحث بفرمایید چه برنامه‌هایی برای گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس در نظر گرفته شده است و شاخص‌ترین این برنامه‌ها کدام است؟
در راستای گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس، ۵۰۵ ستاد گرامیداشت در سراسر کشور تشکیل شده که ۱۸ ستاد در نیرو‌های مسلح، ۲۸ ستاد در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرکزی، ۳۱ ستاد استانی، ۴۰۰ ستاد شهرستانی و ۲۸ کمیته تخصصی در ستاد مرکزی قرار دارد. البته برنامه‌های گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس، تنها در هفته دفاع‌مقدس برگزار نمی‌شود، بلکه این برنامه‌ها طی 42 هفته، از سوم خرداد آغاز شده و تا 29 اسفند ادامه خواهد شد.
یکی از مهم‌ترین برنامه‌های شاخص چهلمین سالگرد آغاز دفاع‌مقدس، تجلیل از یک میلیون پیشکسوت دفاع‌مقدس و مقاومت است که در روز 31 شهریور، به جای مراسم رژه نیروهای مسلح برگزار خواهد شد؛ در جریان این مراسم، پیشکسوتان دفاع‌مقدس و مقاومت، به استماع سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، از طریق ارتباط ویدئویی خواهند نشست.
همچنین در دوم مهر، افتتاح همزمان 8 موزه دفاع‌مقدس در 8 استان کشور توسط رئیس مجلس شورای اسلامی را داریم؛ در این روز نیز نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع‌مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس افتتاح می‌شود. از سوی دیگر، اجرای ۶۸ پروژه کلان در زمینه دفاع‌مقدس را در دستور کار قرار داریم؛ پروژه‌های کلانی که ما آنها را «جعبه سیاه دفاع‌مقدس» می‌دانیم؛ در این راستا، ۵۴ پروژه تکمیل شده و در هفته دفاع‌مقدس رونمایی خواهد شد.
* اگر چه اهداف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، از عنوان این سازمان مشخص است اما قصد داریم از زبان شما با کارویژه‌ها و رسالت‌های این بنیاد به صورت صریح‌تر و مشخص‌تر آگاه شویم.
وظیفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، سیاستگذاری، هدایت، هماهنگی و ورود به مسائل بزرگی نظیر برگزاری برنامه‌های گرامیداشت هفته دفاع‌مقدس یا ساخت موزه‌های دفاع‌مقدس است، البته اینکه دستگاه‌های زیادی نیز در زمینه ترویج دفاع‌مقدس کار می‌کنند، خوب است اما باید مراقب باشیم تا تکرار صورت نگیرد، بلکه هم‌افزایی وجود داشته باشد.
همچنین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس 2 وظیفه مهم دیگر را نیز برعهده دارد؛ اول اینکه نباید بگذارد دفاع‌مقدس فراموش شود، دوم اینکه نباید بگذارد دفاع‌مقدس تحریف شده و به انحراف کشیده شود.
بویژه آنکه پروژه عملیات روانی و تبلیغاتی دشمن علیه دفاع‌مقدس فراموشی، تحریف و به انحراف کشیدن آن است.
* دستگاه‌های مسؤول در زمینه ترویج دفاع‌مقدس، تا چه مقدار با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس همکاری می‌کنند؟
من در این 8 سال که در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس هستم، ندیده‌ام که مسؤولی چه در حوزه‎های دولتی و چه در حوزه‎های خصوصی، در زمینه دفاع‌مقدس، با ما همکاری نکرده باشد.
* جلوگیری از «فراموشی» و «تحریف» دفاع‌مقدس را ۲ وظیفه مهم بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس عنوان کردید؛ بفرمایید تاکنون چه اقداماتی در این باره انجام داده‌اید؟
ما ۲ آیین‌نامه را در این راستا به تصویب رسانده‌ایم؛ اول، آیین‌نامه نظارت بر آثار ادبی و تاریخی و دوم، آیین‌نامه نظارت بر محصولات هنری، البته مفهوم این ۲ آیین‌نامه، این نیست که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس قصد دارد تا از ترویج فرهنگ دفاع‌مقدس جلوگیری کند اما این ترویج باید درست باشد و براساس یک استاندارد خاصی صورت بگیرد.
همچنین تا پایان سال، بیش از ۹۵ درصد از مدارک دفاع‌مقدس، منتشر شده و در دسترس مردم، پژوهشگران و نخبگان قرار می‌گیرد که با انتشار این مدارک و همچنین پشتیبانی و نظارت، خیلی از مشکلات درباره تحریف و فراموشی دفاع‌مقدس حل خواهد شد.
* گفتید قرار است دوم مهرماه 8 موزه دفاع‌مقدس در 8 استان کشور افتتاح شود؛ این موزه‌ها در کدام استان‌ها قرار دارد؟
بله! روز دوم مهر 8 موزه دفاع‌مقدس در 8 استان ایلام، اردبیل، البرز، قم، مرکزی، چهارمحال‌و‌بختیاری، خوزستان (شهر آبادان) و خراسان رضوی، با حضور «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی، به صورت همزمان افتتاح خواهد شد که با احتساب موزه‌هایی که پیش از این افتتاح شده است، تعداد موزه‌های دفاع‌مقدس در استان‌ها به 23 عدد می‌رسد و به یاری خداوند متعال، تا سال ۱۴۰۴ همه استان‌های کشور، موزه دفاع‌مقدس خواهند داشت.
* از نظر شما، تاکنون چه مقدار در ترویج فرهنگ دفاع‌مقدس در میان نسل جوان موفق بوده‌ایم؟
پیش از هر چیز، باید بگویم که جوانان امروز ما، از جوانان دوران انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس بهترند، چرا که در ایستادگی برابر این همه هجمه‌های فرهنگی و...، موفق بوده‌اند؛ جوانان این موضوع را در جبهه مقاومت هم بخوبی به اثبات رسانده‌اند، بنابراین اگر ما این جوانان را درک کنیم و الگو‌های دفاع‌مقدس را با زبان خودشان، به آنها منتقل کنیم، ممکن است آنها از همان الگو‌های دفاع‌مقدس هم بهتر شوند.
حالا برویم سراغ پاسخ به سوال‌تان؛ براساس آمار پیش از شیوع کرونا، 7 میلیون نفر از مناطق راهیان نور بازدید کرده‌اند که بیش از ۷۰ درصد آنها، جوانان بین ۱۵ تا ۳۰ سال بوده‌اند؛ این یعنی موفقیت، البته ما هنوز ۵۰ درصد راضی هستیم و ۵۰ درصد کار، هنوز مانده و ابعاد مختلف دفاع‌مقدس، هنوز به صورت کامل، برای نسل جوان واکاوی نشده است. یک بار وقتی در خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی بودیم، ایشان فرمودند که شما ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال دیگر می‌توانید روی موضوع دفاع‌مقدس کار کنید و این کار امکان ندارد مگر با شکافتن ذره‌ذره دفاع‌مقدس.
* با همه نقاط مثبت و کارهایی که هنوز مانده است، چه روشی را برای ترویج دفاع‌مقدس در نسل‌های آینده موثر می‌دانید؟
اگر می‌خواهیم دفاع‌مقدس را برای نسل جوان عرضه کنیم، این کار را باید با زبان امروز انجام دهیم، بنابراین باید حقیقت دفاع‌مقدس را برای مردم بگوییم و هیچ تحریفی در آن صورت نگیرد اما اگر همین هم به ‌صورت هنر در‌نیاید، جوانان ما نمی‎توانند آن را درک کنند، لذا ابتدا باید رسانه آنها ایجاد شود که چگونه دفاع‌مقدس وارد موزه‌ها، فیلم‌ها، تئاترها، موسیقی‌ها و... شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت