محمدرضا اخضریان: نظارت میدانی رئیس مجلس کمک بزرگی به دولت میکند/ 8 حُسن الگوی جدید نظارتی مجلس
تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به برخی انتقادها درباره نظارت میدانی رئیس مجلس تأکید کرد: همین آقایان تا چندی پیش می گفتند درباره عملکرد مسئولان نباید نیت خوانی کرد، پس این عزیزان الان هم نیت خوانی نکنند و بدون آنکه وجهه سیاسی برای این مسئله تعریف کنند، آثار مثبت کار را ببینند و حمایت کنند.
گروه سیاسی فردا : در حالیکه رئیس جمهور به علت کرونا از سفر استانی پرهیز می کند اما رئیس مجلس به خوزستان سفر کرد و از نزدیک و به طور مستقیم در جریان مشکلات و دغدغه های اقشار مختلف قرار گرفت. با وجودی که این سفر بسیار نزد مردم مثبت ارزیابی شد برخی سیاسیون به انتقاد می پردازند و این سفر را بی فایده می خوانند، چرا که معتقدند نظارت با قوه قضائیه است، نه مجلس.
محمدرضا اخضریان در گفتگو با خبرنگار «فردا» درباره برخی انتقادهای سیاسی به سفر استانی رئیس مجلس گفت: قانونگذاری و نظارت همواره دو وظیفه اصلی مجلس بوده، لذا نظارت مجلس بر امور اجرایی مطابق نص صریح قانون محسوب می شود و در هر دوره از زمان الگوی های خود را متناسب با شرایط زمانی و مکانی دارد.
وی افزود: الگوی نظارت میدانی با حضور در محل از متدهای پذیرفته شده در دنیا محسوب می شود. بر این اساس مجلس می تواند یک الگوی جدید نظارتی برای خود تعریف کند. البته در گذشته نیز نماینده یا نمایندگان هر حوزه انتخابیه مسائل و مطالبات مربوط به موکلین خود را در قالب سئوال، استیضاح، تذکر یا تحقیق دنبال می کردند. حالا ضمن استمرار همان نحوه نظارت، رئیس مجلس نیز شخصا در حال نظارت بر پروژه های و طرح های عمرانی کشور است و طبیعتا گزارش آن را به مجلس می دهد.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به خلاقیت مجلس در الگوهای نظارتی خود، یادآور شد: نظارت رئیس مجلس بر امور کمک زیادی به اصلاح فرایندهای قانونگذاری و تسهیل امور کشور خواهد کرد. اگر یک نماینده ای در حوزه انتخابیه خود موضوعی را مشاهده کند تا بخواهد آن را با سایر نمایندگان در میان بگذارد و برای حل مسئله تدبیری در سطح قانونگذاری اندیشیده شود، حداقل چندماه زمان می برد اما وقتی خود رئیس مجلس از نزدیک در جریان امور قرار بگیرد می تواند در حوزه قانونگذاری و نظارت فرایندها را تسهیل کند.
وی با اشاره کمک نظارت میدانی رئیس مجلس به دولت افزود: مسئولان اجرایی دولت در شهرهای مختلف فرصت استثنایی و خوبی پیدا می کنند تا از آمادگی مجلس برای همکاری در تسریع آبادانی کشور به نفع پیشبرد امور بهره ببرند چون امکان دارد در سال پایانی دولت برخی توجهات به خواسته و نیازهای مدیران استانی کم شود. این مسئله ضمن قوی تر کردن کارنامه دولت در پایان دوره، می تواند از حجم سئوالات و تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور بکاهد و قوی تر کند. ثالثا مردم نیز به مسئولان خود امیدوار می شوند و با کاهش مشکلات، دغدغه های شان کاهش می یابد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به برخی انتقادها درباره نظارت میدانی رئیس مجلس تأکید کرد: همین آقایان تا چندی پیش می گفتند درباره عملکرد مسئولان نباید نیت خوانی کرد، پس این عزیزان الان هم نیت خوانی نکنند و بدون آنکه وجهه سیاسی برای این مسئله تعریف کنند، آثار مثبت کار را ببینند و حمایت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید