۲۰ خاصیت باورنکردنی کاهو برای سلامت بدن
کاهو دارای ماده آرام بخش «لاکتوکاریوم» است که به خواب راحت کمک می کند، لذا به اشخاصی که دچار کم خوابی هستند توصیه شده قبل از خواب چند برگ یا آب آن را مصرف کنند. کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می برد و به درمان کبد چرب کمک می کند.
سرویس سبک زندگی فردا: کاهو یکی از سبریجات برگ سبز است که هزاران سال پیش توسط مصری ها کشت شد، مصری ها از دانه های کاهو برای تولید روغن و از برگ های این سبزی مفید به عنوان غذا استفاده می کردند. امروزه کاهو را به صورت کاهو خام در سالاد و کاهو پخته در سوپ و انواع غذاها استفاده می کنند.
طبع کاهو سرد و تر است و مصلح کاهو سکنجبین، زیره، نعناع و کرفس می باشند. کاهو برگی، کاهو پیچ، کاهو موج دار یا کاهو سردسیری، کاهو کله روغنی، کاهو چینی و کاهو ساقهای از انواع مختلف کاهو در طبیعت هستند.
کاهو حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، امگا۳، مواد معدنی و ویتامین ها مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و ویتامین های B-6، C، A، E و ویتامین K میباشد.
مزایای کاهو برای سلامتی
پیشگیری از سرطان درمان بی خوابی درمان اضطراب و افسردگی درمان دیابت پوست و مو
خواص کاهو برای پوست و مو
۱. زیبایی پوست
ویتامین A موجود در کاهو پوست باعث افزایش گردش خون در پوست صورت می شود، همچنین فیبر کاهو نیز به طور طبیعی پوست صورت را درخشان تر می کند.
۲. ضد آفتاب طبیعی
ویتامین C موجود در کاهو به عنوان ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و از پوست در برابر اشعه UV خورشید محافظت می کند.
۳. درمان آفتاب سوختگی
کمپرس و ضماد کاهو پخته برای درمان آفتاب سوختگی مفید است.
۴. درمان آکنه و جوش صورت
ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین B موجو در کاهو برای پیشگیری و درمان جوش صورت مفید هستند.
ماسک کاهو برای پوست چرب و جوش صورت
هر روز صبح صورت خود را با آب کاهو بشویید تا چربی پوست را کنترل کند و پوست شما را نرم و درخشان سازد.
۵. تقویت موی سر
ویتامین K موجود در کاهو باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود و می تواند از ریزش مو جلوگیری کند.
ماسک آب کاهو برای مو
قبل از حمام رفتن مقداری آب کاهو را بر روی موها و پوست سر ماساژ دهید و سپس با آب و شامپو بشویید.
۶. کاهو دارای کالری کم و بدون چربی است، می توان هنگام گرسنگی آن را بدون ترس از افزایش وزن یا مشکلات جسمانی تناول نمود، کاهو دارای مقدار زیادی الیاف و سلولوز است که احساس سیری به انسان می دهد، بنابراین از بهترین خوراکی ها برای کنترل وزن در بلند مدت است.
۷. کاهو حاوی ویتامین و املاح مهمی مانند ویتامین کا، اسید فولیک، منگنز، پتاسیم، ویتامین "ج" ، کلسیم و ویتامین "آ" است.
۸. کاهو قند خون را افزایش نمی دهد و بیماران دیابتی می توانند آن را بدون نگرانی مصرف کنند به ویژه که باعث افزایش وزن نمی شود.
۹. حتی اگر هر روز کاهو مصرف شود به خاطر طعم خوبش، انسان از آن زده نمی شود، همچنین باعث کاهش فشار خود می شود.
۱۰. کاهو باعث تسهیل هم غذا و جلوگیری از افزایش کلسترول خون می شود.
۱۱. کاهو به خاطر دارا بودن «کاروتن»، مانع اکسید شدن کلسترول و گرفتگی رگ شده و قلب را تقویت می کند.
۱۲. کاهو دارای مقدار زیادی امگا۳ و امگا۶ است که به ویژه امگا۳ مانع التهاب شده و به فعالیت مغز و دیگر اعضای بدن کمک می کند.
۱۳. بیست درصد کالری کاهو حاوی پروتئین است به همین دلیل خوردن آن مقدار زیادی از نیاز بدن به این ماده را تامین می کند.
۱۴. کاهو دارای ماده آرام بخش «لاکتوکاریوم» است که به خواب راحت کمک می کند، لذا به اشخاصی که دچار کم خوابی هستند توصیه شده قبل از خواب چند برگ یا آب آن را مصرف کنند.
۱۵. کاهو املاحی دارد که باعث دفع سموم بدن می شود، خواص قلیایی آن مانع افزایش اسید خون شده و تاثیر مثبتی بر سلامتی انسان دارد.
۱۶. کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می برد و به درمان کبد چرب کمک می کند.
۱۷. کاهو حاوی مقادیر بالایی فولات است که برای سلامتی زن حامله مفید است و از نقایص مادر زادی در جنین پیشگیری می کند.
۱۸. مطالعات نشان داده است که کاهو دارای آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزاد را که عامل انواع سرطان و تومور هستند از بین می برد.
۱۹. کاهو حاوی مقادیر بالایی آهن و فولات است که هر دو برای درمان کم خونی مفید هستند، همچنین کاهو برای تامین ویتامین B۱۲ در افراد گیاهخوار و خام گیاهخوار مفید می باشد.
۲۰. کاهو یکی از سبریجاتی است که در کنار تمرینات بدنسازی به رشد عضله کمک می کند، پروتئین موجود در کاهو برای عضله سازی سالم در بدنسازان و ورزشکاران موثر می باشد.
زیاد خوردن كاهو هم میتواند مضر باشد؟
به هر حال، خوردن هر چیزی حد و اندازهای دارد. زیادهروی در خوردن هیچ خوراكی مفیدی توصیه نمیشود.
آیا كاهو خوردن منع مصرف هم دارد؟
در حد و اندازههای خوراكی، نه! اما اگر شخصی آخر شب خسته باشد و مقدار زیادی كاهو بخورد و بخواهد رانندگی هم بكند، احتمال خطر بالا میرود.
روی برخی كاهوها لکهایی دیده میشود كه اصطلاحا به آن زنگزدگی میگویند. این لکها را كه بیشتر روی آوند كاهو دیده میشوند، باید دور ریخت؟
گاهی انگلهایی به سبزیجات حمله میكنند و سبب بروز بیماریهای گیاهی میشوند. برخی از این انگلها برای ما انسانها بیضررند اما برخی میتوانند مشكلساز شوند. بهتر است لكها یا هر تغییر وضعیتی كه در سبزیجات دیده میشود را جدا كرد و دور انداخت و مابقی قسمتها را خورد.
كاهوی تلخ را هم میتوان مصرف كرد؟
یكی از تفاوتهای بین كاهوها تلخ بودن بعضیهاست. مادهای در كاهو وجود دارد كه وقتی درصد آن بالا میرود، سبب تلخ شدن كاهو میشود و وقتی درصد آن پایینتر باشد، تلخی كاهو مشخص نمیشود. این ماده در تمامی كاهوها وجود دارد و مضر نیست. اتفاقا همین ماده تلخ تا حدی برای تقویت معده نیز خوب است و سبب ترشح آنزیم بیشتر و هضم بهتر غذا میشود. پس یادتان باشد كه كاهوهای تلخ خاصیت هضمكنندگی و تقویت كنندگی بیشتری برای عملكرد معده دارند.
بهترین روش شستوشوی كاهو چگونه است؟
كاهو اصولا برگهای صافی دارد؛ اما نه خیلی صاف. شستوشوی سبزیجات برگصاف، از آنجا كه به راحتی گلولای از روی آنها پاك میشود، مشكل نیست. اما شستوشوی سبزیجات پیچدار و ناصاف، باید دقیق انجام شود. ابتدا باید قسمتهای آسیبدیده كاهو را دور بریزیم و برگها را جدا كنیم. بعد باید برگهای جداشده كاهو را در آب كمی بخیسانیم تا گلولای آنها خارج شود. بعد از شستن گل و لای، در مرحله بعد، مواد ضدعفونیكننده را در آب میریزیم و كاهو را در آن میشوییم.
منبع: سلامت شبکه العالم کوکا
دیدگاه تان را بنویسید