چه مدت طول می‌کشد تا غذا هضم شود؟

کد خبر: 772085

عمل هضم از دهان آغاز می‌شود، زمانی که غذا جویده می‌شود و بزاق شروع به تجزیه آنزیم غذا می‌کند. بعد از گذر از مری، عضله اسفنکتر باز می‌شود تا غذا بتواند وارد معده شود. غذا از اسید معده و فشار عضلات آن به مولکول‌های کوچکتر تبدیل می‌شود.

چه مدت طول می‌کشد تا غذا هضم شود؟
سرویس سبک زندگی فردا: اینکه چه مدت طول بکشد غذا هضم بشود، به فاکتور‌های مختلفی بستگی دارد. برخی تحقیقات نشان داده اند که هضم غذا، حدود شش تا هشت ساعت طول می‌کشد. در ادامه این مطلب را به نقل از دکتر کرمانی می خوانید.
چه مدت طول می کشد تا غذایمان هضم شود؟
عمل هضم از دهان آغاز می‌شود، زمانی که غذا جویده می‌شود و بزاق شروع به تجزیه آنزیم غذا می‌کند. بعد از گذر از مری، عضله اسفنکتر باز می‌شود تا غذا بتواند وارد معده شود. غذا از اسید معده و فشار عضلات آن به مولکول‌های کوچکتر تبدیل می‌شود. بسته به آنچه می‌خورید، مشخص می‌شود غذا چه مدت در معده می‌ماند. برای مثال فیبر، چربی و پروتئین می‌توانند خالی شدن معده را به تاخیر بیندازند. با این حال کربوهیدرات‌های ساده می‌توانند خیلی سریع از معده عبور کنند. همین که غذا به مولکول‌های کوچک تقسیم می‌شود، یک عضله اسپنکتر در انتهای معده باز می‌شود و قطعات غذا وارد روده کوچک می‌شوند. وقتی غذا به روده کوچک می‌رود، در آنجا می‌تواند وارد جریان خون شود. برآمدگی‌های شبیه به انگشت موجود در روده کوچک که ویله نام دارند، مواد مغذی را در طول دیواره روده کوچک جذب می‌کنند. هرآنچه جذب نمی‌شود در ادامه به روده بزرگ فرستاده می‌شود. در اینجا آب و برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی جذب شده و هر آنچه باقی می‌ماند دفع می‌شود. کل زمانی که غذا در مسیر گوارشی می‌ماند، ۴۰ ساعت است، اما این زمان می‌تواند متغیر باشد.
چقدر طول می‌کشد تا غذا از معده خارج شود؟ وظیفه اصلی معده این است که غذا‌ها را به قطعات کوچک تجزیه کند تا بوسیله دیواره‌های روده کوچک جذب بدن شوند. بزاق دهان و جویدن غذا، می‌تواند شروع تجزیه غذا باشد، اما کار اصلی تجزیه غذا را معده انجام می‌دهد و دلیلش هم اسید موجود در آن است. چربی، فیبر و پروتئین در مقایسه با کربوهیدرات برای تجزیه شدن باید مدت زمان بیشتری در معده بمانند. استفاده از غذا‌هایی که فیبر پروتئین و چربی‌های سالم زیادی دارند، برای حفظ حالت سیری توصیه می‌شود. چون برای مدت زمان طولانی در معده می‌مانند و می‌توانند تا مدت زمان طولانی بعد از خوردن غذا سیر نگهتان دارند. خوردن غذایی که ترکیبی از این موارد را در خود دارد، بدان معنا است که برخی از اجزا غذا می‌توانند زودتر معده را ترک کنند.
چقدر طول می‌کشد تا غذا از روده کوچک عبور کند؟ حدود شش تا هشت ساعت طول می‌کشد که غذا بعد از خورده شدن، از روده کوچک عبور کند. همین که غذا تجزیه شد، عضله اسفنکتر پیلوریک شل می‌شود بنابراین غذا می‌تواند از معده به روده کوچک برود. همین که محتوای اسیدی وارد روده کوچک می‌شود، صفرا از کبد و کیسه صفرا در روده کوچک آزاد می‌شود تا حائل اسیدیته شود. حدود ۹۰ درصد مواد مغذی در روده کوچک جذب می‌شود، قطر روده کوچک چیزی حدود انگشت میانی است، اما طولش حدود شش متر و نیم است. روده کوچک به عقب و جلو کشیده می‌شود تا سطح برخورد دیواره‌ها برای جذب بیشتر با غذا افزایش یابد.
چقدر طول می‌کشد تا غذا وارد روده بزرگ شود؟ هر چیزی که جذب جریان خون نشود از روده کوچک عبور می‌کند و وارد روده بزرگ می‌شود. قطر روده بزرگ در مقایسه با روده کوچک، بسیار بزرگ‌تر است، اما طولش کمتر است. بر خلاف روده کوچک مواد مغذی زیادی در روده بزرگ جذب نمی‌شود. روده بزرگ می‌تواند آب را به بدن باز گرداند و مقداری ویتامین و مواد معدنی نیز جذب کند. با جذب شدن آب در این مرحله، مدفوع سفت‌تر می‌شود. بعد از اینکه مواد هضم نشده به مقعد می‌رسند زمان دفع فرا می‌رسد. مدت زمانی که مواد هضم نشده داخل روده بزرگ می‌مانند می‌تواند متفاوت باشد. ممکن است تا ۲۴ ساعت همانجا بمانند. روده بزرگ همچنین خانه باکتری‌های مسیر گوارشی است. باکتری‌های سودمندی که پروبیوتیک نام دارند، می‌توانند فیبری که وارد روده بزرگ می‌شود را تخمیر یا هضم کنند. تحقیقات بسیاری نشان داده اند نوع باکتری‌های موجود در روده، می‌توانند روی سلامت و عملکرد ایمنی تاثیر بگذارند.
کل زمانی که غذا در مسیر گوارشی می‌گذراند تخمین زده می‌شود کل زمان حضور غذا در مسیر گوارشی، چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه باشد. برخی تحقیقات نیز می‌گویند زمان عبور غذا از سیستم گوارشی در زنان و مردان متفاوت است. این مقدار برای مردان ۳۳ ساعت و برای خانم ها، ۴۷ ساعت تخمین زده شده است.
شاخص‌هایی که می‌توانند روی تندی یا کندی سرعت گوارش تاثیر بگذارند سرعت منتقل شدن غذا در سیستم گوارش، بر اساس مقدار فیبر می‌تواند سرعت بیشتری بگیرد. افرادی که بیشتر میوه، سبزیجات و غلات کامل می‌خورند، می‌توانند مدت زمان گوارش کمتری داشته باشند، چون فیبر می‌تواند مدت زمان خارج شدن غذا از روده بزرگ را کوتاه‌تر کند. از سوی دیگر این شرایط می‌تواند خطر یبوست را برای کسانی که برنامه غذایی شان کم فیبر یا بدنشان کم آب است، افزایش داده و مدت زمان حضور غذا در روده بزرگ را افزایش دهد. استرس از دیگر عوامل افزایش زمان هضم غذا است. عصب‌ها و رگ‌های خونی زیادی هستند که روده کوچک و بزرگ را احاطه کرده اند. اگر فرد دچار استرس اساسی و یا فشار احساسی باشد، ممکن است روی سیستم گوارشی اش نیز تاثیر منفی بگذارد. اگر از هرگونه اختلال سیستم گوارشی از جمله سندروم روده تحریک پذیر، بیماری کرون یا دیورتیکولیت رنج ببرید، ممکن است زمان هضم غذایتان به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد. آلرژی غذایی و یا یک عمل جراحی بزرگ نیز می‌توانند روی هضم غذا تاثیر بگذارند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت