۱۱ درمان خانگی برای رفع یبوست

کد خبر: 749210

نعناع و زنجبیل هر دو به عنوان درمان‌های خانگی برای حل کردن مشکلات گوارشی تأیید شده است. نعناع حاوی منتول است که خاصیت ضد اسپاسم دارد که درنتیجه‌ی آن عضلات دستگاه گوارشی آرام می‌شوند. زنجبیل گیاهی است که طبع گرم داشته و منجر به افزایش دمای درونی بدن می‌شود.

۱۱ درمان خانگی برای رفع یبوست

سرویس سبک زندگی فردا: اگر شما هم به یبوست شدید گرفتار شدید برایتان ۱۱ راهکار خانگی برای درمان یبوست شدید آورده‌ایم. مواد خوراکی ارزان و قابل دسترس! در ادامه این مطلب را به نقل از سایت نبض ما می‌خوانیم.

۱۱ درمان خانگی برای رفع یبوست

۱. درمان یبوست شدید با دانه‌ی کنجد

چربی موجود در دانه‌ی کنجد همانند مرطوب کننده‌ی روده عمل می‌کند که در صورت خشک بودن مدفوع بسیار کمک کننده است. این دانه‌ها را می‌توانید به سرلاک و یا سالاد اضافه کرده و یا آسیاب آن را بر روی غذا به عنوان چاشنی بپاشید. این روش مورد علاقه‌ی آمیش‌ها (یک فرقه مسیحی) و پزشکان چینی بوده است.

۲. درمان یبوست با ملاس (شیره قند)

یک قاشق غذاخوری شیره‌ی ملاس (شیره‌ی شکر) قبل از خواب برای درمان یبوست شدید کمک کننده است بطوریکه نتیجه‌ی آن را به هنگام صبح خواهید دید. ملاس را ۳ بار می‌جوشند تا غلیظ شود، بنابراین سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است، به خصوص منیزیم به تنهایی برای درمان یبوست بسیار کمک کننده است.

۳. درمان یبوست شدید با فیبر

فیبر همانند یک تمیز کننده‌ی لوله، غذا و پسماند باقی مانده از آن را در سیستم گوارشی پاک سازی کرده و مرطوب کننده‌ی سیستم گوارشی است. این روش مقدار مدفوع شما را افزایش می‌دهد، و عضلات دستگاه گوارش را تقویت کرده تا دفع راحت تری داشته باشند. مقدار استاندارد مصرف فیبر بین ۲۰ تا ۳۵ گرم روزانه است. مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند عبارتند از: سرلاک سبوس دار، لوبیا، عدس، بلغور جو دوسر، بادام، جو، بیشتر سبزیجات، و میوه‌های تازه و خشک. اگر شما دچار یبوست شده اید و در عین حال فیبر زیادی مصرف کرده‌اید، باید نسبت به حالت معمول آب بیشتری مصرف کنید تا مدفوع شما نرم و به راحتی قابل دفع باشد.

۴. چای نعناع یا چای زنجبیل

نعناع و زنجبیل هر دو به عنوان درمان‌های خانگی برای حل کردن مشکلات گوارشی تأیید شده است. نعناع حاوی منتول است که خاصیت ضد اسپاسم دارد که درنتیجه‌ی آن عضلات دستگاه گوارشی آرام می‌شوند. زنجبیل گیاهی است که طبع گرم داشته و منجر به افزایش دمای درونی بدن می‌شود.

گیاه شناسان بر این باور هستند که این گیاه موجب افزایش کارایی دستگاه گوارش کند است. در چای، آب داغ تحریک کننده‌ی دستگاه گوارش بوده و به درمان یبوست کمک کننده است. چای گل قاصدک همچنین ملینی ملایم و سم زداست.

۵. چربی‌های سالم

روغن زیتون، روغن دانه‌های گیاهی و روعن آووکادو همگی دارای چربی‌های سالم است که روان کننده‌ی روده‌ها است و برای درمان یبوست شدید موثر می‌باشد. یک سالاد از برگ‌های سبزی که مملو از فیبر است تشکیل شده که چاشنی آن همراه با روغن زیتون، مقداری خشک بار و یا یک قاشق غذاخوری کره گیاهی بر روی میوه و یا نان تست بهترین انتخاب برای درمان یبوست است. حتی اگر شما رژیم دارید، چربی‌های سالم جز مواد ضروری برای عملکرد ابتدای بدن است. حتی مقدار کمی از این چربی‌ها برای بدن بسیار مفید است.

۶. درمان یبوست شدید با آب لیمو

اسید سیتریک موجود در آب لیمو نقش یک محرک را برای سیستم گوارشی شما ایفا کرده و می‌تواند برای دفع سموم از بدن بسیار مفید باشد. با اضافه کردن مقداری آب لیمو به یک لیوان آب هر روز صبح، یا اضافه کردن لیمو به چای، موجب ترش مزه شدن آب و شادابی بیشتر شده که نه تنها به عنوان درمان طبیعی برای یبوست محسوب می‌شود بلکه موجب افزایش نوشیدن بیشتر آب در طول روز گردیده و در طولانی مدت دستگاه گوارش شما بهتر می‌شود.

۷. درمان یبوست با قهوه

قهوه روده بزرگ (کولون) را تحریک کرده و شما پس از مدت کوتاهی بعد از استفاده‌ی آن، نیاز به سرویس بهداشتی پیدا خواهید کرد. دیگر نوشیدنی‌های گرم هم اثر مشابه به قهوه را دارند. دمنوش گیاهی و یا یک فنجان آب گرم همراه با مقداری آب لیمو (یک ملین طبیعی) یا عسل نیز می‌تواند کولون را تحریک کند. قهوه همچنین ادرار آور بوده پس نیاز به مصرف مایعات بیشتر خواهد شد و در صورت عدم مصرف مایعات کافی ممکن است یبوست شما بدتر شود.

۸. یبوست و کشمش

کشمش منبع فیبر است همچنین دارای اسید تارتاریک یا همان جوش شیرین است که خود اثر روان کنندگی دارد. در مطالعات انجام شده پزشکان به این نتیجه رسیده اند، افرادی که روزانه ۱۲۷ ٫ ۵۷ گرم کشمش (یک مشت) می‌خورند، غذای هضم شده‌ی آن‌ها از مسیر گوارشی در نصف زمان نسبت به زمانی که شما کشمش مصرف نمی‌کنید، طول می‌کشد. گیلاس و زردآلو همچنین منبع غنی از فیبر بوده و می‌توان از گیلاس و زردآلو برای درمان یبوست شدید استفاده کرد. این میوه‌ها را همراه با ماست میل کنید تا از فواید پروبیوتیک‌های روان کننده‌ی روده هم بهره ببرید.

۹. یبوست شدید و آلو سیاه

آلو سیاه از میوه هاییست که سرشار از فیبر هستند و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید می‌باشند. ۳ عدد آلو سیاه حاوی ۳ گرم فیبر است و همچنین آلو سیاه دارای ترکیبی است که باعث تحریک شدن انقباض روده شده و شما نیاز به سرویس بهداشتی پیدا خواهید کرد. یکی دیگر از میوه‌های خشک شده‌ی مفید، انجیر است که برخلاف آلو نفخ چندانی نمی‌آورد.

۱۰. درمان یبوست شدید با روغن کرچک

مدت‌هاست که از روغن کرچک برای درمان خانگی یبوست استفاده می‌کنند. یکی از مصارف اولیه‌ی روغن کرچک روان ساز بودن آن است بطوریکه در صورت استفاده یک الی دو قاشق چایخوری روغن کرچک به هنگام معده‌ی خالی نتیجه آن را پس از حدود ۸ ساعت خواهید دید. روغن کرچک بدلیل وجود نوعی ترکیب که در صورت استفاده شکسته می‌شود، بی نظیر بوده بطوریکه همان ترکیبات موجب تحریک شدن روده بزرگ و کوچک می‌شود.

۱۱. درمان یبوست با ورزش

حتی روزانه ۱۵ دقیقه پیاده روی روزانه به شما کمک می‌کند تا مواد غذایی از مسیر روده سریع‌تر عبور کند. اگر شما پس از صرف یک غذای سنگین احساس خواب آلودگی پیدا کردید تلاش کنید در همان مکانی که هستید، تحرک داشته باشید. این تحرک و فعالیت به فرآیند هضم غذا کمک کننده است و از حس سنگینی پس از صرف غذای پر کالری و حجیم جلوگیری می‌کند و برای درمان یبوست شدید مفید است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت