۱۰ درمان خانگی برای پاشنه‌های ترک خورده

کد خبر: 742743

موز رسیده یک راه درمانی ارزان است که می‌توانید با استفاده از آن از شر ترک‌های پا رها شوید. موز کاملا رسیده با توجه به رطوبت بالایی که دارد، می‌تواند پوست‌های خشک را نرم کند. شما می‌توانید موزهای بسیار رسیده را از بازار تهیه کنید، سپس با له کردن، آن را به شکل خمیر در بیاورید و روی پاشنه خود بمالید.

۱۰ درمان خانگی برای پاشنه‌های ترک خورده

سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: پاشنه‌های ترک خورده پا یک مشکل بسیار رایج است که می‌تواند علاوه بر مشکلات زیبایی و بصری، با درد زیاد و خونریزی همراه باشد و اگر به موقع درمان نشود، مشکلات به مراتب شدیدتری را به وجود می‌آورد. پوست پاشنه پا ممکن است، بسیار خشک و زبر شود. این خشکی می‌تواند با قرمزی، التهاب و پوسته پوسته شدن پاشنه پا همراه شود که اگر به موقع درمان نشود، باعث درد و خونریزی شده و شخص را از انجام کارهای روزمره باز می‌دارد. همان طور که می‌دانید خشکی و ترک پاشنه پا می‌تواند دلایل متعدی داشته باشد. هوای خشک، محیط با رطوبت نسبی کم، مراقبت نکردن از پا، رژیم غذایی نامنظم، پیری، ایستادن طولانی و استفاده از کفش‌های نامناسب می‌تواند دلایل به وجود آمدن خشکی کف پا باشد. علاوه بر این‌ها اگزمای پوستی، بیماری پسوریازیس، پینه پا، دیابت و بیماری تیروئید نیز ممکن است، باعث به وجود آمدن خشکی و ترک برداشتن پاشنه پا شوند. اما شما می‌توانید با برخی از درمان‌های خانگی این مشکل را حل کنید. در ادامه این مطلب شما را با ۱۰ روش درمان خانگی برای پاشنه‌های ترک خورده آشنا می‌کنیم.

۱۰ درمان خانگی برای پاشنه‌های ترک خورده

۱. روغن سبزیجات روشی برای رهایی از ترک پاشنه پا

انواع روغن‌های گیاهی را می‌توان برای درمان و جلوگیری از زیاد شدن ترک پاشنه پا مورد استفاده قرار داد. روغن‌های گیاهی مانند؛ روغن زیتون، روغن کنجد، روغن نارگیل یا هر نوع روغن گیاهی هیدروژنه دیگر، این توانایی را دارند تا سطح پوست پاشنه پاهای‌تان را مرطوب نگه دارند و با این روش آن را در برابر ترک‌ها و خشک شدن حفظ کنند. بهترین زمان استفاده از روغن‌های گیاهی هنگام خواب است. توجه داشته باشید، وقتی روغن گیاهی را روی پوست پای خود می‌مالید کمی صبر کنید تا روغن به اندازه کافی در پوست نفوذ کند. این کار تاثیرپذیری آن را بیشتر می‌کند. استفاده از روغن نباتی نیز می‌تواند تا حدودی مشکل خشکی و ترک خوردگی پوست پاشنه پا را برطرف کند. یادتان نرود قبل از استفاده از روغن‌های گیاهی ابتدا پاهای خود را با آب ولرم و صابون خوب بشویید و همچنین با استفاده از سنگ پا پوست‌های خشک و مرده را از روی پوست جدا کنید و پس از خشک شدن پاها روغن گیاهی را روی نواحی خشک شده و ترک برداشته پوست پا به آرامی بمالید تا درون بافت پوست نفوذ کند. پس از انجام این مراحل یک جفت جوراب که کاملا تمیز است را در هنگام خواب بپوشید تا روغن روی پوست شما محیط اتاق خواب را کثیف نکند. وقتی که صبح از خواب بیدار شدید، نرم شدن پوست پاشنه پاهای‌تان را به خوبی حس خواهید کرد. شما می‌توانید به مدت چند روز این کار را انجام دهید تا از شر ترک‌های نافرم روی پاشنه پا راحت شوید.

۲. مخلوطی از سرکه عسل و آرد برنج

وقتی شما لایه‌های خشک و مرده روی پوست را جدا می‌کنید، با این کار از ترک برداشتن پوست جلوگیری می‌کنید. شما با مالش دادن کف پای خود به کمک مخلوطی از آرد برنج می‌توانید از شر پوست‌های خشک راحت شوید. برای ساختن این لایه بردار طبیعی ابتدا باید مقداری آرد برنج را با چند قاشق عسل و سرکه سیب مخلوط کنید و سپس آن را روی پاشنه ترک خورده بمالید. اگر تعداد و اندازه‌های ترک روی پاشنه پاهای‌تان بسیار بد و زیاد است، می‌توانید یک قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن بادام شیرین به مخلوط اضافه کنید. یادتان نرود قبل از گذاشتن مخلوط خمیری آرد برنج روی پاشنه پاهایتان ابتدا آن‌ها را به خوبی با آب ولرم و صابون بشویید، سپس خمیر مورد نظر را در مکان‌های ترک خورده پاشنه پا بمالید. اگر شما چند بار در هفته این کار را انجام دهید، نتایج حاصل بسیار راضی کننده خواهد بود.

۳. برگ درخت چریش

درخت چریش که به عنوان برگ‌های مارگوزا یا نئم نیز شناخته شده هستند، یک درمان خانگی مؤثر برای پاهای ترک خورده شما است، به ویژه هنگامی که آنها دچار خارش و آلودگی نیز شده باشند. خواص درخت Neem می‌تواند پوست خشک و تحریک شده را آرام کند و با عوامل قارچی که در ترک‌های پا رشد می‌کنند به خوبی مبارزه کند. فقط کافی است شما یک یا دو برگ از درخت جریش را خرد و سپس له کرده و با یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه مخلوط کنید. سپس خمیر به دست آمده را به مدت نیم ساعت روی ترک‌های پاشنه پا قرا دهید تا این ماده خمیری شکل اثر خودش را بگذارد. توجه داشته باشید؛ قبل و بعد از زدن ماده خمیری شکل روی ترک‌های پا آن‌ها را خوب بشویید.

۴. استفاده از آبلیموی طبیعی برای درمان پوست

خواص اسیدی موجود در لیمو می‌تواند بسیار موثر واقع شود. این مواد اسیدی می‌توانند پوست پاشنه پاها را نرم کنند. برای این کار کافیست پاهای‌تان را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون آب ولرمی که درونش مقداری آب لیمو ریخته‌اید، قرار دهید. توجه داشته باشید که از آب خیلی داغ استفاده نکنید، چرا که پوست پاهای‌تان را خشک‌تر می‌کند. بعد از این مرحله می‌توانید با استفاده از سنگ پا پاشنه خود را به خوبی صاف کنید، سپس پاهای‌تان را بشویید و خوب پاک کنید. توجه داشته باشید؛ اگر ترک پاهای‌تان به حدی زیاد باشد که از آن خون خارج شود، از این روش استفاده نکنید، چرا که اسیدی بودن آب می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد.

۵. گلاب و گلیسیرین

ترکیبی از گلاب و گلیسرین می‌تواند یک روش درمانی خانگی بسیار موثر برای رهایی از شر ترک‌های پاشنه پا باشد. گلیسیرین پوست را نرم می‌کند؛ به همین دلیل است که به طور گسترده‌ای در لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گلاب نیز ویتامین A، B۳، C، D و E و همچنین خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد عفونی بسیار خوبی دارد. فقط قبل از استفاده از گلاب و گلسیرین آن‌ها را به خوبی مخلوط کنید. بهتر است از این مخلوط قبل از خواب استفاده کنید. سپس با پوشیدن یک جفت جوراب تمیز به رختخواب بروید. اگر به طور مستمر هفته‌ای چند بار این کار را انجام دهید، بی‌شک خیلی زود از شر ترک‌های پا راحت خواهید شد. این در حالی است که ترک‌ها خونی و بیش از اندازه نباشند. در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید.

۶. موم پارافین

استفاده از موم پارافین برای مواقعی خوب است که ترک‌های پاشنه پا همراه با درد باشد، چرا که درمان با این روش می‌تواند دردتان را تسکین دهد. از این ماده می‌توانید به عنوان یک نرم کننده طبیعی برای نرم کردن پوست خود بهره ببرید. ابتدا مقداری موم پارافین را درون ظرفی قرار دهید و با استفاده از گرمای بخار آب، آن را ذوب کرده و سپس دو قاشق غذا خوری روغن خردل و یا روغن نارگیل به آن اضافه کنید و پس از خنک شدن مخلوط یک لایه از موم را روی مواضع ترک خورده پاشنه پای‌تان بمالید، چند ثانیه صبر کنید، سپس آن را بشوید و این کار را در چند مرحله انجام دهید تا منافذ ترک خورده پای‌تان به وسیله پارافین خوب پوشیده شود. پس از این مراحل پاهای خود را به وسیله پلاستیک خوب بپوشانید و ۳۰ دقیقه صبر کنید و پس از آن پاهای خود را به خوبی بشویید. سعی کنید هفته‌ای چند بار این کار را انجام دهید تا به زودی از شر ترک‌های پا خلاص شوید.

نکته مهم: مطمئن شوید که به هیچ عنوان پای خود را درون مخلوط موم گرم قرار نداده باشید. اگر بیماری دیابت و یا دارای گردش خون ضعیفی هستید این کار را انجام ندهید.

۷. استفاده از نمک Epsom

اگر پاشنه پاهای‌تان زبر و خشن است، باید مراقبت خود را بیشتر کنید و همواره پاهای‌تان را مرطوب نگه دارید. شما می‌توانید این کار را به سادگی با یک نمک Epsom یا بخار آب نمک دریایی انجام دهید. همچنین این کار به بهبود گردش خون در بدن‌تان نیز کمک زیادی می‌کند. برای این کار کافی است؛ نصف فنجان نمک Epsom را درون یک وان و یا لگن کوچک بریزد و به مقدار کافی آب داغ به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا نمک به خوبی درون آب حل شود، وقتی که دمای آب قابل تحمل شد، پاهای خود را درونش قرار دهید و تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پاها به خوبی خیس بخورند. در این مدت می‌توانید با استفاده از یک سنگ پا پوست‌های مرده را از سطح پاشنه جدا کنید. پس از این مراحل پاهای خود را بشویید و سپس با استفاده از روغن‌های گیاهی رطوبت کافی را به آن‌ها برسانید، این کار از تبخیر بی رویه رطوبت از سطح پوست‌تان جلوگیری می‌کند. یادتان نرود، قبل از این که روی فرش و یا موکت خانه‌تان راه بروید، جوراب‌ها را پا کنید تا باعث آلودگی فضای منزل نشوید. ترجیحا این کار را قبل از خواب انجام دهید.

۸. استفاده از موز برای رهایی از خشکی کف پا

موز رسیده یک راه درمانی ارزان است که می‌توانید با استفاده از آن از شر ترک‌های پا رها شوید. موز کاملا رسیده با توجه به رطوبت بالایی که دارد، می‌تواند پوست‌های خشک را نرم کند. شما می‌توانید موزهای بسیار رسیده را از بازار تهیه کنید، سپس با له کردن، آن را به شکل خمیر در بیاورید و روی پاشنه خود بمالید. اجازه دهید خمیر موز به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی پوست شما باقی بماند تا پوست شما فرصت کافی برای جذب رطوبت داشته باشد. سپس پس از این مرحله پاهای‌تان را به خوبی بشویید. شما می‌توانید این کار را چند بار در طول یک هفته انجام دهید.

۹. استفاده از عسل برای درمان خشکی پوست

عسل ماده‌ای است که خواص مرطوب کنندگی و ضد باکتریایی دارد، این ماده شفابخش درمانی عالی برای پاشنه‌های خشک و ترک خورده است. شما می‌توانید یک فنجان عسل را درون یک لگن پر از آب گرم بریزد و پس از مخلوط کردن، منتظر باشید تا آب کمی خنک شود. سپس پاهای خود را درونش قرار دهید و اجازه دهید تا پاهای‎تان ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به خوبی خیس بخورند. این کار را هر روز یا هر چند بار در هفته انجام دهید تا خشکی و ترک روی پاشنه‌ها برطرف شود.

۱۰. استفاده از ژله مصنوعی

شما می‌توانید با استفاده از روغن ژله مصنوعی پوست خشک و خشن پاهای‌تان را نرم کنید. با این کار می‌توانید ترک‌های روی پاشنه پاهای‌تان را نیز برطرف کنید. قبل از استفاده از ژله ابتدا باید پاهای خود را در آب ولرم به خوبی بشویید و سپس با استفاده از این ژله ترک‌های پاشنه پای خود را بپوشانید. بهتر است؛ این کار را قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید.

نکته: وقتی اولین نشانه‌های ترک پا را مشاهده کردید. این درمان‌های طبیعی را آغاز کنید تا پوست شما فرصت احیای خود را داشته باشد با نوشیدن آب آشامیدنی زیاد و رژیم غذایی پر از اسیدهای چرب امگا۳ می‌‎توانید به پوست‌تان کمک کنید تا دچار خشکی و ترک نشوند.

تذکر: در صورتی که پاهای شما شدیدا ترک برداشته است و یا از بیماری دیابت و گردش خون ضعیف رنج می‌برید، به هیچ وجه به درمان‌های خانگی اکتفا نکنید و سریعا به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا در اولین فرصت درمان‌های پزشکی را در اختیارتان قرار دهد.

منبع: top10homeremedies

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت