۱۰ راه حل هوشمندانه برای آرام کردن فرد پرخاشگر

کد خبر: 699797

هنگامی که فرد عصبی به شما بگوید که حرفتان اشتباه است. حرفش را تایید کنید تا احساس کند که شما با او هم‌فکرید، حتی اگر با حرف‌هایش موافق نیستید. اگر چنین افرادی احساس کنند که درکشان می‌کنید، از حرکت خشونت آمیز فاصله گرفته و آرام می‌شوند.

۱۰ راه حل هوشمندانه برای آرام کردن فرد پرخاشگر
درگیری
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی‌زاده سرچشمه: گاها در گوشه و کنار معابر و خیابان‌ها با صحنه‌های بسیار زشت درگیری مواجه می‌شویم. کسانی که این صحنه را مشاهده می‌کنند می توانند به نحوی باعث خاتمه آن شوند. غریبه باشید و یا آشنا می‌توانید باعث ختم چنین صحنه‌های زشتی شوید. البته در مواجه با افرادی که با خود سلاح سرد و یا گرم دارند، باید دقت بیشتری کرد و کار را به کاردانش سپرد. بنابراین مهم است که بدانیم در چنین مواقعی اگر برای خودمان اتفاقی افتاد، چه کنیم. درگیری فقط مختص دیگران نیست اگر در طول زندگی چنین حادثه‌ای برای شما پیش آمد، سعی کنید رویکرد سردی داشته باشید و به هیچ وجه طرف مقابل را تحریک نکنید. تا مجبور نشدید دست به هیچ اقدامی نزنید. شاید طرف مقابل شما در حالت طبیعی نباشد. در ادامه مطلب شما را با نحو‌هٔ درست برخورد با افراد خشن و پرخاشگر آشنا می‌کنیم.
چگونه با شخص پرخاشگر برخورد کنیم
در برخورد با افراد عصبی و ناراحت، ایمنی خودتان را در نظر داشته باشید.
۱. داشتن اعتماد به نفس بالا
در پاره‌آی از اوقات غرایز درونی شما بهتر از عقل منطقی‌تان عمل می‌کنند. اگر وضعیت موجود برای شما غیر قابل تحمل بود و یا احساس خوبی در برابر شخصی که کنارتان است ندارید، خودتان را مشغول کنید و موضع ضعف خود را با اعتماد به‌نفس خود بپوشانید خودتان را بیش از حد محتاط نشان ندهید. این کار ممکن است به ضررتان تمام شود. اگر شما نمی‌توانید از چنین مهلکه‌ای خود را نجات دهید. بهانه‌ای برای خودتان درست کنید مثلا بگویید بروم دنبال فلان‌کس و یا بهانه دوستتان را بگیرید که ماشینش خراب شده و نیاز به کمک دارد. شما با این روش ها بدون آنکه شخص مورد نظر ناراحت شود از او فاصله بگیرید.
بیشتر بخوانید: چرا پرخاشگر شدیم؟
۲. همیشه به خروجی دسترسی داشته باشید
اگر ناخوداگاه دریک محیط بسته مقابل یک شخص بسیار پرخاشگر و عصبی قرار گرفتید. به فکر درب خروج باشید که چگونه خود را به آن برسانید. به هیچ وجه درب خروجی را مسدود نکنید، اگر شخص پرخاشگر احساس کند که گیر افتاده است، ممکن است خیلی خطرناک‌تر رفتار کند. یاد بگیرید در هر محیطی که قرار گرفتید، خروجی آن را خوب بیاد داشته باشد.
۳. از برخورد با یک شخص خشن به تنهایی اجتناب کنید
در مواقعی که امکان دارد با شخص پرخاشگر روبه‌رو شوید، سعی کنید یک همراه با خود داشته باشید. حضور شخص دیگری امکان دارد خشونت شخص عصبی را کاهش دهد. اگر مجبور شدید با شخص عصبی درگیر شوید، بهتر است نسخه پشتیبانی داشته باشید. به عنوان مثال، اگر شما پرستار یک شخص عصبی و پرخاشگر هستید، بهتر است از همکارنتان کمک بگیرد و تنها با چنین شخصی در اتاق نمانید.
یادگیری دفاع شخصی
۴. یادگیری دفاع شخصی
دانستن برخی فنون رزمی در پاره‌ای از اوقات به‌کارتان می‌آید و می‌تواند شما را از برخورد با افراد مشکل دار و عصبی حفظ کند. شما می‌توانید برخی از حرکات تدافعی باز دارنده را در اینترنت سرچ کنید و با تمرین کردن به چنین مهارتهایی دست یابید و یا در کلاس مبتدیان رشته دفاع شخصی ثبت نام کنید. شما می‌توانید چنین تمرین‌هایی را به‌همراه دوستانتان انجام دهید، شاید روزی به کارتان آید.
بیشتر بخوانید: اصول مذاکره با افراد عصبانی
۵. بچه‌ها را از افراد عصبی دور نگه دارید
اگر اطمینان دارید که شخصی گرایش‌های خشونت آمیز دارد، سعی کنید بچه‌ها را از کنارشان دور کنید و این کار را در اولویت قرار دهید و آنها را در یک محل امن در کنار اعضای خانواده قرار دهید و نگذارید از آن مکان به سمت فرد پرخاشگر بروند. اگر احساس کردید که کودکی در وضعیت بدی قرار دارد و احتمال آسیب دیدن توسط شخص عصبی وجود دارد، فورا به مقامات مسئول خبر دهید. توجه داشته باشید که بچه‌ها نمی‌توانند از خودشان مراقبت کنند. بنابراین بزرگ سالان وظیفه مراقبت از آنها را بر عهده دارند. منتظر نباشید که شخص دیگری وضعیت نامطلوب را به پلیس گزارش کند، خودتان دست به کار شوید.
چگونه با شخص پرخاشگر برخورد کنیم
۶. یک طرح اضطراری داشته باشید
اگر کسی که در اطراف شما رفتار خشونت آمیز دارد، باید از قبل به فکر آن باشید که چکار کنید. بهترین کار ممکن این است که ساختمان را ترک کنید و با پلیس تماس بگیرید. اگر درون خانه با چنین شخصی برخورد کردید و راه فرار نداشتید بهتر است، در یک اتاق امن پناه بگیرید و قبل از تماس با موقعیت‌های اضطراری درب را قفل کنید. اگر در منزل شما همسر و فرزندانتان بودند، یک برنامه اضطراری با آنها داشته باشید تا در مواقع لزوم هماهنگی کافی را داشته باشید.
چگونه با شخص پرخاشگر برخورد کنیم
خنثی کردن حمله شخص پرخاشگر و بی قرار
۱. آرامش خود را حفظ کنید و یک نفس عمیق بکشید
در مواجه با افراد عصبی سعی نکنید به درگیری دامن بزنید و به هیچ وجه صدای‌تان را بلند نکنید و شخص را به مبازه نطلبید. به یاد داشته باشید شخص عصبی شاید به طور ناخواسته دارای چنین عارضه‌ای باشد اما چنین شخصیتی در شما وجود ندارد. اگر شخصی احساسات شما را برانگیخته کرد، تحملتان را بالا ببرید.
بیشتر بخوانید: خشونت خانگی به سبک زنانه
۲. صدای خود را پایین نگه دارید
اگر شخصی با لحن تند شما را صدا زد شما با آرامش و متانت جوابش را بدهید، شاید دنبال شر می‌گردد تا عقده‌هایش را خالی کند در چنین مواقعی در صورت ممکن جوابشان را ندهید تا آرامش برقرار شود. با بلند کردن صدای خود احساسات شخص مذکور را برانگیخته نکنید. این کار ممکن است به زد و خورد منتهی شود.
۳. فرد عصبی را به آرمش دعوت نکنید!
در پاره‌ای اوقات دعوت کردن شخص عصبی به آرامش، امکان دارد فرد را عصبی‌تر کرده و اوضاع را متشنج‌تر کند. در چنین مواقعی شخص مورد نظر احتمالا مضطرب شده و دست به حمله می‌زند. در چنین مواقعی با حفظ فاصله و تایید حرف‌های شخص عصبی با آرامش کافی بگویید:«به نظر می‌رسد حرفم شما را ناراحت کند. می‌توانیم در مورد این موضوع با هم صحبت کنیم».
چگونه با شخص پرخاشگر برخورد کنیم
۴. احساسات شخص را بازتاب دهید
هنگامی که فرد عصبی به شما بگوید که حرفتان اشتباه است. حرفش را تایید کنید تا احساس کند که شما با او هم‌فکرید، حتی اگر با حرف‌هایش موافق نیستید. اگر چنین افرادی احساس کنند که درکشان می‌کنید، از حرکت خشونت آمیز فاصله گرفته و آرام می‌شوند. به عنوان مثال، شما ممکن است چیزی شبیه به این بگوید:«شما از این که کسی به نظرتان احترام نگذاشته است، صدمه دیده‌اید. شما احساس می‌کنید، هیچ کس نمی‌خواهد شما را بپذیرد».
بیشتر بخوانید: چگونه با بچه‌های قلدر رفتار کنیم؟
۵. از زبان بدن استفاده کنید
سعی کنید با رفتارتان محیط پر تشنج را آرام کنید، دقت کنید با فرد عصبی با چشمتان خود ارتباط برقرار کنید. اما حرکات تحریک‌آمیز و عصبی کننده انجام ندهید. دست‌های خود را باز نکنید، سعی کنید آنها را به بدنتان وصل کنید تا شخص مورد نظر از طرف شما احساس حمله نکند.
چگونه با شخص پرخاشگر برخورد کنیم
شناخت علائم هشدارها
۱. سابقه گذشته خشونت را در نظر بگیرید
خشونت قبلی بزرگترین عامل پیش‌بینی کننده‌ای است که آینده شخص را نشان می‌دهد. درگیری خیابانی، ارتکاب جرائم خشونت آمیز، خشن بودن با حیوانات و شکستن اسباب و وسایل، نمونه هایی از رفتار خشونت آمیز است.
بیشتر بخوانید: با بچه‌ای که دست بزن دارد چه کار کنیم؟
۲. به دنبال تغییر در رفتار فرد باشید
اگر شخص را می شناسید، رفتارهایش را تحت نظر داشته باشید. ندانستن خلق و خوی فرد، برای برخورد می‌تواند به یک فاجعه منجر شود.
چگونه با شخص پرخاشگر برخورد کنیم
۳. در مورد اینکه آیا شرایط شخصی فرد عصبی به تازگی تغییر کرده است، تحقیق کنید
شما می‌توانید آمار بگیرید که آیا شخص پرخاشگر به تازگی شغل خود را از دست داده است و یا با دوستان خود قطع ارتباط کرده که دچار افسردگی شده است. تغییرات منفی زندگی می‌تواند یک فرد را نسبت به رفتارهای خشونت آمیز تحریک کند.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از پرخاشگری کودکان
۴. پیدا کنید که آیا فرد از مواد مخدر یا الکل استفاده می کندیا نه
مواد مخدر و الکل موجب اختلال در قضاوت فرد می‌شود و مصرف نکردن به موقع آنها باعث می‌شود که آنها بیشتر به خواست‌های خشونت آمیز تن دهند. اگر شخص که سابقه سوء مصرف الکل و یا مواد مخدر را دارد. و از معتاد بودنش مطمئن هستید، سعی کنید اطرافش پرسه نزنید. در بیشتر موارد حالات و روحیات چنین افرادی کاملا مشخص است. طبق گزارش NCADD ۴۰ درصد از جرایم خشونت آمیز شامل افرادی است که مست بوده‌اند و استفاده از الکل برایشان عادی است.
چگونه با شخص پرخاشگر برخورد کنیم
۵. بدانید که چگونه علائم خشم را مشخص کنید
کسی که عصبانی است، ممکن است به میزان زیاد نگران و ناراحت باشد. شما ممکن است آنها را لرزان و یا بر افروخته ببینید. آنها ممکن است به جلو و عقب حرکت کنند و جابه جایی غیر معقولی داشته باشند و با صدای بلند صحبت کنند و داد و هوار راه بیاندازند. خشم مقدم بر خشونت است. اگر متوجه کسی باشید که عصبانی شده است، باید از شخص فاصله بگیرید یا اقدامی کنید تا آرام شود.
منبع: wikihow
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت