چرا خوردن نودل توصیه نمی‌شود؟

کد خبر: 677686

نودل‌های فوری، پرکالری بوده و ممکن است پرچرب و پرنمک هم باشند، ضمناً فیبر کمی داشته و سایر مواد مغذی‌شان مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز کم است. اگر مکرراً نودل بخورید، ریسک اضافه وزن و سایر پیامدها را به همراه خواهد داشت.

چرا خوردن نودل توصیه نمی‌شود؟
سرویس سبک زندگی: نودل‌های فوری، پرکالری بوده و ممکن است پرچرب و پرنمک هم باشند، ضمناً فیبر کمی داشته و سایر مواد مغذی‌شان مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز کم است. اگر مکرراً نودل بخورید، ریسک اضافه وزن و سایر پیامدها را به همراه خواهد داشت. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت تبیان می‌خوانیم.
چرا خوردن نودل توصیه نمی‌شود؟
در یک رژیم غذایی متعادل می‌توان گه گاه از نودل استفاده کرد، اما مصرف آن‌ها به عنوان بخش اصلی از تغذیه، می‌تواند به این معنی باشد که کالری و کربوهیدرات تصفیه شده‌ی بیشتری دریافت می‌کنید.
نودل‌های فوری، پرکالری بوده و ممکن است پرچرب و پرنمک هم باشند، ضمناً فیبر کمی داشته و سایر مواد مغذی‌شان مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز کم است. اگر مکرراً نودل بخورید، ریسک اضافه وزن و سایر پیامدها را به همراه خواهد داشت.
در بیشتر بسته‌های نودل معمولاً دو وعده وجود دارد، هر وعده نودل فوری هم حدود ۲۰۰ کالری دارد، بنابراین مصرف یک بسته‌ی کامل از آن می‌تواند ۴۰۰ کالری به شما برساند. بیشتر کالری نودل از آرد سفید تصفیه شده و روغن گیاهی است.
نودل‌ها از آرد تصفیه شده تهیه می‌شوند و به همین دلیل فیبر کمی در این غذا وجود دارد؛ حدود یک گرم در هر وعده. نودل‌هایی که در طعم‌های مختلف عرضه می‌شوند هم محتوای سدیم‌شان بسیار بالاست.
مصرف غذاهای شور می‌تواند خطر ابتلا به فشارخون را بالا برده و منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی شود.
نودل‌های فوری ارزش غذایی چندانی ندارند. یک وعده نودل ۱۰ درصد آهن دارد.
تغذیه‌ای که فیبر کم، کربوهیدرات تصفیه شده‌ی زیاد، سدیم بالا و ویتامین و املاح کمی دارد، مطمئناً مناسب و سالم نیست.
ا حتمال سندرم متابولیک
در یک تحقیق دانشمندان قصد داشتند بررسی کنند که آیا مصرف مکرر نودل‌های فوری ارتباطی با ریسک فاکتورهای کاردیومتابولیک مانند چاقی شکم، کلسترول و تری گلیسیرید خون دارد یا نه. این فاکتورها به علاوه‌ی گلوکز بالای خون و فشارخون بالا، از عوامل ابتلا به سندرم متابولیک هستند.
محققان افراد را به دو گروه تقسیم کردند: یک گروه با رژیم غذایی سنتی که برنج و ماهی و سبزیجات و میوه داشت و گروهی با رژیم غذایی پر از غذاهای فرآوری شده شامل نودل.
آن‌هایی که در گروه فست فودها بودند، چاقی شکمی، ال دی ال بالا، اچ دی ال پایین و تریگلیسرید بالا داشتند. همچنین محققان دریافتند مصرف نودل‌های فوری بر سلامت زنان نیز تأثیرگذار بوده است. خوردن نودل‌های فوری بیشتر از دو بار در هفته، جدای از سایر فاکتورهای غذایی، ریسک سندرم متابولیک را در زنان افزایش داده بود.
چیزی که این میان اهمیت دارد، این است که هر چند وقت یکبار نودل بخورید و هر بار چه قدر باشد. مانعی ندارد که نودل را در رژیم غذایی خود بگنجانید اما به مقدار کم و ندرتاً، زیرا به هر حال ارزش غذایی خاصی ندارد.
از سویی دیگر، مصرف تنها یک بسته نودل (۲ وعده)، مقدار زیادی سدیم و کربوهیدرات تصفیه شده بدون فیبر قابل توجه یا سایر مواد مغذی‌ دارد، بنابراین همراه کردن آن با سبزیجات می‌تواند به افزایش مصرف مواد مغذی‌ چون پتاسیم کمک کند. به جای اینکه نودل را یکی از عناصر اصلی تغذیه‌تان کنید، سعی کنید انواع غلات را جایگزین کنید. توصیه می‌شود نیمی از غلات مصرفی‌تان، شامل غلات سبوس‌دار باشد.
ضمناً بیشتر نودل‌ها تا دو ساعت بعد از خورده شدن هنوز هضم نشده‌اند و این می‌تواند به گوارش شما فشار زیادی وارد کند چون مجبور است ساعت‌ها کار کند تا غذای فرآوری ‌شده‌ای را که خورده‌اید تجزیه کند. وقتی غذایی برای مدت طولانی در سیستم گوارش باقی می‌ماند روی مواد مغذی آن تأثیر می گذارد، البته نودل، مواد مغذی چندانی ندارد که از این بابت نگرانتان کند اما افزودنی‌ها و نگهدارنده‌های آن را نمی‌توان نادیده گرفت چون این مواد هم برای مدت طولانی در سیستم گوارش باقی می‌مانند و معلوم نیست این مدت زمان طولانی چه اثرات مخربی روی سلامتی شما دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت