سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلیزاده سرچشمه: همه ما به دنبال تناسب اندام هستیم در این بین خیلی از انسانها دوست دارند قدی بلند داشته باشند مقوله تناسب اندام و قامت بلند در بانوان طرفداران بیشتری دارد جدیدا تحقیاتی در رابطه با قد و ابتلا به بیماری در زنان صورت گرفته است که بانوان قد بلند بخاطر آنتومی خاصی که دارند بیشتر از بانوان دیگر دچار بیماریهای قلبی و مغزی میشوند.
بر اساس بررسیها و مطالعاتی که توسط انجمن EuroPreven (جامعه قلب اروپا) در سال ۲۰۱۷ صورت گرفته است نشان میدهد که زنان با قد بیشتر از ۱۷۰ سانتی متر، بیش از سه برابر احتمال به سکته مغزی، و نارسایی قلبیشان بیشتر از افراد کوتاهتراست، و این بدان خاطر است که قلب افراد بلند قد بزرگتر بوده و در نتیجه ریتم زدن قلبشان نامنظمتر از بقیه افراد است.
این در حالی است که پزشکان به افراد بلندقد با وزن بیش از ۸۱ کیلو گرم توصیه اکید دارند که وزن خود را کاهش دهند تا سلامت قلبشان را در معرض خطر قرار ندهند.
همچنین این مطالعه نشان میدهد زنان در معرض فیبریلاسیون دهلیزی(فیبریلاسیون دهلیزی همان آرتیمی قلب هست وقتی قلبی دچار فیبریلاسیون دهلیزی شود ضربان قلب شخص مبتلا نامنظم کار میکند) نامنظم زدن ضربان قلب میتواند به لخته شدن خون منتهی شده و فرد بیمار به سکته مغزی یا نارسایی قلبی مبتلا گردد. فیبریلاسیون دهلیزی رابطه مستقیم با بزرگی قلب و ماهیچههای آن دارد این بدان معنا است که زنان قد بلند و ترجیحا چاق خیلی بیشتر از دیگر زنان مستعد این نوع بیماری هستند.
رابطه قد بلند و وزن زیاد با بیماری قلبی
آنیکا روزنگرن از طرف انجمن قلب اروپا میگوید که این موسسه اخیرا به این نتیجه رسیده است که اندازه بدن هر چقدر بزرگتر باشد احتمال بیماری قلبی در اینگونه اشخاص بیش از سه برابر از دیگرافراد که اندازه کوچکتری دارند بیشتر است.
نتیجه مطالعات
این تیم پزشکی با دادههایی که از ۱.۵ میلیون نفر زن در طول دوره ۳۰ ساله انجام دادهاند و فاکتورهای قد و وزن و حتی اولین حاملی در آن لحاظ شده و همچنین این افراد دارای بیماری دیابت نبوده و در طول دروه مطالعاتی اهل مواد مخدر نیز نبودهاند، با این تفاشیر نتایج بدست آمده حاکی از آن است که زنان با قد بیش از ۱۷۰ سانتیمتر و وزن بیش از ۸۱ کیلو گرم از دیگر افراد مورد مطالعه بیشتر در معرض بیماریهای قلبی و عروقی قرار میگیرند.
یک مطالعه در اینباره نشان داده است که با هر ۱۰ سانتیمتر ارتفاع بیشتر در افراد، خطر ابتلا به سرطان در زنان ۱۵ درصد و در مردان ۱۱ درصد افزایش یافته است به همین دلیل افراد بلند قد در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
برای مثال، یک مطالعه نشان داد که با هر ۱۰ سانتی متر ارتفاع کل، خطر ابتلا به سرطان را تا ۱۸ درصد در زنان و ۱۱ درصد در مردان افزایش یافته است، به عنوان مثال افراد قد بلند تر به سطوح بالاتری از فاکتورهای رشد دست یابند در اینگونه افراد احتمال افزایش سطان بیشتر بوده چون سلولهای بیشتر نسبت به سایر افراد تکثیر میکنند که این خود میتواند جهش سلولی ایجاد کند به همین دلیل افراد قد بلند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان هستند.
منبع: msn
دیدگاه تان را بنویسید