سرویس سبک زندگی: برای افزایش چربی سوزی یعنی هرچقدر فاصله وعده شام تا صبحانهتان بیشتر باشد، بیشتر هم چربی میسوزانید. پس بجای حذف شام، زودتر آن را میل کنید. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت سیمرغ میخوانیم.
کاهش وزن با چربی سوزی با زودتر شام خوردن
نتیجه این مطالعه نشان داد وقتی شرکت کنندگان همه کالریشان را در یک بازه زمانی ۶ ساعته از ساعت ۸ صبح تا ۲ بعدازظهر مصرف کردند نسبت به افرادی که همین مقدار کالری را در یک بازه ۱۲ ساعته از ۸ صبح تا ۸ بعدازظهر مصرف کرده بودند، 6 درصد چربی بیشتری سوزانده و سطح گرسنگی با ثبات تری داشتند.
به گفته کورتنی پیترسون Courtney Peterson، نویسنده ارشد این مطالعه و استادیار گروه علوم تغذیه در دانشگاه آلاباما بیرمنگام «توانایی چربی سوزی بدن بعد از ۱۲ تا ۱۴ ساعت نخوردن (حالتی مانند زوه داری) افزایش مییابد و به اوج خود می رسد.» یعنی هرچقدر فاصله وعده شام شما تا صبحانهتان بیشتر باشد، بیشتر هم چربی میسوزانید. پس بجای حذف شام، زودتر آن را میل کنید.
در ساعات اولیه بعد از خوردن شام بدن هنوز گلیکوژن(مولکولی که گلوکز یا شکر ذخیره میکند) میسوزاند اما بعد از گذشت ۱۲ ساعت بدن شروع به سوزاندن چربی ذخیره میکند.
دکتر الکساندرا جانستون Dr. Alexandra Johnstone محقق ارشد موسسه تغذیه و سلامت دانشگاه آبردین در اسکاتلند که عضو این مطالعه نبوده اشاره میکند هر گونه تفاوت چربی سوزی که در این مطالعه مشاهده میشود شاید به این علت بوده که افرادی که روزه بودهاند تمام شب و بعد از ظهر ( ۱۸ ساعت ) را بدون خوردن سپری کردهاند. ولی این تفاوت نباید به این معنی گرفته شود که نخوردن غذاهایی نظیر کربوهیدرات بعد از زمان خاص میتواند منجر به افزایش چربی سوزی شود.
در این مطالعه که در نشست سالانه چاقی در اواخر ۲۰۱۶ ارائه شد، ۱۱ نفر که دارای اضافه وزن بودند از سنین ۲۰ تا ۴۵ سال در دو فاز مختلف یک هفتهای مورد آزمایش قرار گرفتند. برای یک کارآزمایی شرکت کنندگان ۴ روز در هفته تمام کالریشان را بین ساعت ۸ صبح تا ۲ بعد از ظهر مصرف کردند. در گروه کنترل شرکت کنندگان باید ۴ روز تمام کالریشان را بین ساعت ۸ صبح تا ۸ بعدازظهر مصرف می کردند. هر کدام از شرکت کنندگان در هر دو بخش مطالعه حضور داشتند.
علاوه بر بالا رفتن سطح چربی سوزی، مطالعه نشان داد سطح گرسنگی شرکت کنندگانی که کالری روزانه شان را در بازه ۶ ساعته مصرف کرده بودن نسبت به افرادی که در بازه ۱۲ ساعته کالری مصرف کرده بودند، از ثبات بالاتری برخوردار بوده است.
محققان با استفاده از یک مقیاس ۱۰۰ نقطه ای از شرکت کنندگان خواستند که میزان گرسنگیشان را از ۰ تا ۱۰۰ امتیاز دهند. نتایج نشان داد در حالی که متوسط سطح گرسنگی در هر دو گروه یکسان بوده ولی گروهی که کالریشان را در بازه زمانی ۶ ساعته مصرف کرده بودند سطح گرسنگی شان نسبت به گروه دیگر ۱۲ نقطه کمتر بوده است.
این نتیجه شاید به این دلیل بوده باشد که شاید گروهی که منتظر بوده اند وعده شامشان را در شب مصرف کنند هنوز یک سوم کالریای که باید مصرف میکردهاند، باقی مانده بود.
دیدگاه تان را بنویسید