سرویس سبک زندگی: خواب خوب شبانه برای سلامتی مهم است، اما بیداری متناوب به دلیل خشکی دهان در خواب میتواند این آرامش را به هم بزند. خشکی دهان به شرایطی پزشکی گفته میشود که در آن دهان به اندازهی کافی بزاق تولید نمیکند تا دهان مرطوب نگه داشته شود. در این شرایط احتمال پوسیدگی دندان به دلیل رشد باکتریها و بد بو شدن دهان افزایش مییابد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت pHow میخوانیم.
علل خشکی دهان
خشکی دهان میتواند به دلیل عدم کارکرد صحیح غدد بزاقی رخ دهد. برخی از شایع ترین علل آن عبارتند از:
استرس
برخی داروها
درمان سرطان (تابش/ شیمی درمانی)
اختلالات خود ایمنی مانند سندرم شوگرن
سیگار کشیدن
خشکی دهان می تواند علت های زیادی داشته باشد، اما خشکی دهان در خواب اغلب به دلیل خوابیدن با دهان باز یا خرو پف رخ میدهد.
مهم نیست که علت آن چیست، خشکی دهان مزمن به خصوص در خواب مسئلهای است که باید توسط دندان پزشک متخصص رفع شود. دهان شما به رطوبت نیاز دارد، به خصوص زمانی که خواب هستید این امر اهمیت بیشتری مییابد. بزاق دهان به جلوگیری از پوسیدگی دندان،، به دلیل آن شستن باکتریها و مواد غذایی و کمک به بلع، کمک میکند. هنگامی که دچار خشکی دهان در خواب میشوید، دهان و لثهها قرمز و ملتهب میشوند و احتمال عفونت بالاتر میرود. جدا از این تاثیر بلند مدت، خشکی دهان در خواب مانع خواب خوب و آرامش فرد میشود.
درمان خشکی دهان در خواب
بهتر است برای درمان خشکی دهان با دندان پزشک خود صحبت کنید، اما با استفاده از برخی گامهای ساده نیز میتوانید درد و ناراحتی خود را از بین ببرید. برای شروع برخی عادات خود را تغییر بدهید، برای مثال مصرف کافئین و قهوه و سیگار را قطع کنید. در صورتی که دچار خشکی دهان هستید از غذاهای شیرین یا اسیدی و آب نبات دوری کنید، چرا که تا حد زیادی خطر ابتلا به پوسیدگی دندان را افزایش میدهند. در طول روز، مقدار زیادی آب بنوشید. مایعات به رفع خشکی دهان کمک میکنند.
برای جلوگیری از خشکی دهان در خواب، توصیه میشود که با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
توصیه میشود که یک دستگاه بخار سرد در اتاق خود قرار دهید تا رطوبت اتاق را تامین کند. همچنین یک لیوان آن در نزدیکی خود قرار دهید تا در زمانهای که بیدار میشوید مقداری آب بنوشید.
یافتن علتهای زمینهای
خشکی دهان ممکن است بیماری نباشد، اما میتواند به مشکل بزرگتری مربوط باشد. در صورتی که خشکی دهان با احساس سوزش در دهان، لب ترک خورده و یا گوشه دهان زخم شده، پلاک بیش از حد روی دندانها و نفس بد بو همراه است، حتما با متخصص مشورت کنید.. خشکی دهان میتواند به مشکلات زیادی در حوزهی دهان و دندان ختم شود. در صورتی که به این مشکل رسیدگی نشود پوسیدگیهایی شدید و مشکلات حاد در لثه میتواند دهان شما را تهدید کنند.
دیدگاه تان را بنویسید