چطور بچه‌‌هایمان را کتاب خوان بار بیاوریم؟

کد خبر: 630394

هفته‌نامه‌ها، ماه‌نامه‌ها و به طور کلی مجلات گزینه‌های خوبی برای علاقه‌مند کردن بچه ها به مطالعه هستند. چون مطالب متناسب با مسایل روز و مناسبت‌ها دارند.

چطور بچه‌‌هایمان را کتاب خوان بار بیاوریم؟
سرویس سبک زندگی: مثل هر ویژگی دیگری که دوست دارید در بچه‌هایتان وجود داشته باشد، باید اول خودتان دست به کار شوید. اگر بچه کتاب را دست پدر و مادرش ببیند، حتما علاقه اولیه به مطالعه در او شکل خواهد گرفت. اما برای پرورش بیشتر این علاقه راهکارهایی وجود دارد. راهکارهایی که در وهله‌ی اول به کودک نشان دهد کتاب جزئی از زندگی روزمره ماست. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت مادرانه می‌خوانیم.
چطوری بچه‌ هایمان را کتاب خوان بار بیاوریم؟
اصولا ما می‌توانیم با استفاده از جذابیت ذاتی موجودی به اسم جایزه و قرار دادن کتاب در این جایگاه، این جذابیت را به کتاب هم منتقل کنیم. البته باید حواسمان به دو نکته باشد. یکی جو دادن قبل از تهیه کتاب. مثلا بگوییم: اگر فلان کار را بکنی، برات یه کتاااااب می‌گیرم! یه کتاب جالب و خوب و …. و دوم این که واقعا سعی کنیم کتاب‌هامان جذاب باشند. خوب است که وقتی موقع وفای به عهدمان شد، دست بچه را بگیریم و با هم به کتاب فروشی برویم. بگذاریم بچه‌ها کتاب‌ها را ببیند و خودشان انتخاب کنند.
بله! می‌دانم خیلی کار تکراری و پیش پا افتاده‌ای به نظر می‌رسد. ولی انصافا ما چقدر کتاب هدیه می‌دهیم؟ گاه و بیگاه؟ در مناسبت‌های مختلف یا همین طوری بدون مناسبت؟ می‌شود سوغاتی گرفتن کتاب را هم به صورت جداگانه ذکر کرد. حتی وقتی همراه با خود بچه‌ها به سفر رفته‌اید برای خودتان کتاب بگیرید.
خوب است بچه‌ها در تعاملات مادر و پدرشان با اطرافیان کتاب را یک پای ثابت ببینند. بدانند که ما خیلی وقت ها که می‌رویم خانه‌ی مامان بزرگ، ازشان کتاب قرض می‌گیریم. یا دایی که به خانه ما می‌آید، موقع رفتن از ما کتاب قرض می‌گیرد.
درست است اوضاع کاغذ و چاپ باعث بالا رفتن قیمت‌ها شده اما خوب است تا جایی که می‌شود بچه‌ها بدانند در یک بازه‌ی زمانی مشخص جیره‌ی کتابی دارند که برایشان تهیه می‌شود و والدینشان آن را برایشان ضروری می‌دانند؛ مثل غذاشان.
بچه‌ها را توی یک کتابخانه عضو کنید و با هم بروید کتاب بگیرید. بعضی کتاب‌خانه‌های اختصاصی میز و صندلی مخصوص کودکان دارند. حتی زمانی را به کتاب خواندن در آن فضا اختصاص بدهید. این جوری هم یک زمان اختصاصی با هم بودن هم دارید و هم بچه‌ها امانت داری و چیزهای جانبی دیگر را یاد می‌گیرند.
خانوادگی بنشینید و هر شب یک بخش کوتاه از یک کتاب را بخوانید. می‌شود همیشه یک نفر خواننده باشد. می‌شود این مسئولیت بین اعضای خانواده بچرخد. وقتی بچه‌ها باسواد شدند می‌توانیم این مسئولیت را به آن‌ها بدهیم یا می‌توانیم زمان مشخصی را برای تمام خانواده در هر شب تعیین کنیم. بدون تلویزیون و تلفن و رایانه و هر کس مشغول خواندن کتاب خودش شود.
بچه‌های باسواد را تشویق کنید به نوشتن معرفی کتاب و بعد نقد و نظر. هرچند کوتاه و ابتدایی. این طوری کم کم تبدیل می‌شوند به کتاب‌خوان‌های حرفه‌ای و با نگاه نقادانه.
سال اول دبستان خیلی حیاتی است. یعنی یک فرصت طلایی است برای کتاب‌خوان کردن بچه‌ها. باید تا بچه خودش ذوق سوادش را دارد کاری کنیم که مزه کتاب برود زیر دندانش. این طوری دیگر باید به زور کتاب را از دستش بگیرید!
سعی کنید کتاب‌ها و قصه‌ها را با صدا و شیوه‌های جذاب برای بچه‌ها بخوانید. متناسب با شخصیت‌ها صدایتان را تغییر دهید و با صورتتان حالت‌های مختلف را نشان بدهید.
هفته‌نامه‌ها، ماه‌نامه‌ها و به طور کلی مجلات گزینه‌های خوبی برای علاقه‌مند کردن بچه‌ها به مطالعه هستند. چون مطالب متناسب با مسایل روز و مناسبت‌ها دارند.
مشترک مجله‌ها یا انتشاراتی‌ها شدن برای بچه‌ها جذابیت فوق‌العاده‌ای دارند. این که کتاب‌ها و مجله‌ها خودشان بیایند دم خانه و اسم بچه‌ها روی پاکتشان باشد، خاطرات فراموش نشدنی را برای آن‌ها رقم می‌زند.
گاهی جواب سؤال‌های بچه‌ها را خودتان ندهید. آن‌ها را به کتاب‌ها ارجاع بدهید و نحوه استفاده از کتاب‌ها بویژه کتاب‌های مرجع را یادشان بدهید.
از بچه‌های کتاب‌خوانتان جلوی بقیه تعریف و تمجید کنید. بگویید از وقتشان خوب استفاده می‌کنند و اطلاعات خوبی دارند.
هر شب قبل از خواب برای بچه‌ها کتاب بخوانید یا بچه‌های باسواد را عادت دهید خودشان کتاب بخوانند. این کار را به یک رسم خانوادگی تبدیل کنید.
تعدادی کتاب را جلوی چشم بچه‌ها و در دسترس، در خوش‌نشین خانه قرار دهید. هر وقت آن کتاب‌ها خوانده شدند، جایشان را با کتاب‌های کتاب‌خانه اصلی‌تان عوض کنید.
یک روز در هفنه مثلا جمعه‌‌ها، جلسه‌ی خانوادگی کتاب برگزار کنید. هر کسی در مورد کتابی که در آن هفته خوانده صحبت کند. بچه‌ها خلاصه‌ی کتاب‌شان را با بازی و نمایش تعریف کنند.
برای بچه‌ها کتاب‌خانه اختصاصی تهیه کنید. کمدی را به عنوان کتاب‌خانه برایشان در نظر بگیرید.
«گردش با کتاب»! می‌تواند عنوان گردش‌های هفتگی یا ماهانه شما باشد به صرف خوراکی و غذای محبوب بچه‌ها در پارک و البته کتاب خواندن!
سعی کنید همیشه در انتخاب کتاب وسواس به خرج دهید. بخصوص در اوایل کار کتاب‌های جذاب و البته مفید نقش مهمی دارند.
برای بچه‌ها مهر مخصوص با نام خودشان تهیه کنید تا در صفحه ی اول کتاب‌هایشان بزنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد