ده راهکار ساده برای روان صحبت کردن

کد خبر: 622075

آیا وقتی از شما می‌خواهند جلوی دیگران صحبت کنید مضطرب و دچار تنش میشوید؟ در مرحله اول شما می‌توانید با مراجعه به یک آسیب شناس گفتار و زبان به یک گفتار روان و راحت برسید اما راه حل‌های ساده‌ای هم وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید تا حدی گفتار روانی را برای خود به ارمغان آورید.

ده راهکار ساده برای روان صحبت کردن
ده راهکار ساده برای روان صحبت کردن
سرویس سبک زندگی فردا: آیا وقتی قصد دارید چیزی را برای دیگران توضیح دهید، در بیان روان کلمات مشکل دارید و احساس میکنید گفتارتان روان نیست؟ آیا وقتی از شما می‌خواهند جلوی دیگران صحبت کنید مضطرب و دچار تنش می‌شوید؟ اگر پاسخ مثبت است آرام باشید؛ در مرحله اول شما می‌توانید با مراجعه به یک آسیب شناس گفتار و زبان به یک گفتار روان و راحت برسید اما راه حل‌های ساده‌ای هم وجود دارد که با انجام آن‌ها میتوانید تا حدی گفتار روانی را برای خود به ارمغان آورید. در ادامه این مطلب را به نقل از چطور بخوانید.
۱. آرام و آهسته صحبت کنید. از عجله کردن در صحبت کردن خود پرهیز کنید. با شتاب‌زدگی، انجام هرکاری سخت است.
۲. معمولی، طبیعی و آرام نفس بکشید؛ به نحوی که موقع صحبت کردن نفس کم نیاورید.
۳. آرام شروع به صحبت کنید. شروع آرام در حین صحبت کردن باعث آرام‌تر شدن چین‌های صوتی‌تان خواهد شد. زمانی که اعتماد به‌نفس کافی به‌دست آوردید، میتوانید به آرامی سرعت خود را افزایش دهید.
۴. سعی کنید صحبت کردن در برابر دیگران را تمرین کنید. با کسب تجربه‌های بیشتری از صحبت کردن در محضر عموم به بهبود مهارت‌های سخنرانی و آسان و روان‌تر شدن صحبت کردنتان کمک فراوانی خواهید کرد.
۵. به کیفیت و آهنگ صدای خود اهمیت دهید. صدایی با فرکانس بالا یا تودماغی ممکن است شما را عصبی یا متزلزل نشان دهد. اگر از فرکانس درست استفاده کنید ارتباط موثرتری خواهید داشت.
۶. از عصبانی شدن پرهیز کنید. منظور ما این نیست که عصبانی نشوید. عصبانی شدن در بیشتر مواقع یک رفتار غیرارادی است. منظور ما این است که عصبانیت خود را به قدرت و هیجان در صحبت‌هایتان در مقابل جمع تبدیل کنید. عصبانیت درموقع صحبت کردن معمولا ناشی از کمبود اعتماد به‌نفس است؛ اما شما باید از آن به درستی استفاده کنید. میتوانید از آدرنالین اضافه شده به جریان خون درموقع عصبانیت برای ایجاد انرژی و تبدیل آن به شور و شوق برای کاهش استرس استفاده نمایید.
۷. چشم و گوش‌هایتان را باز نگهدارید. آگاهی از اینکه مردم در اطراف شما چگونه صحبت میکنند به شما کمک می‌کند تا حدس بزنید ریتم گفتار شما خوب است یا شاید اندکی نیاز به بهبود دارد. به تفاوت در الگوها و آهنگ‌های صحبت کردن دقت کنید.
۸. تمرین، تمرین و تمرین. مطمئن باشید که تمرین بیشتر باعث می‌شود کامل شوید یا حداقل بهبود پیدا کنید.
۹. آواز بخوانید. حتی زیر دوش! مجبور نیستید این کار را جلوی هرکسی انجام دهید. آواز خواندن به‌دلیل استفاده از صدای بالا و باز به شما کمک می‌کند و شما می‌توانید در مورد استفاده از هوا، تنفس، تلفظ شمرده و سرعت گفتار خود اطلاعاتی به‌دست بیاورید.
۱۰. صبور باشید. نباید از خودتان انتظار داشته باشید که صحبت کردن روان و آسان را طی یک روز یاد بگیرید. بدون تعیین کردن جدول زمانی خاصی به خودتان فرصت تجربه کردن و بهتر شدن بدهید.
بهترین راه برای رسیدن به یک گفتار روان، اختصاص دادن وقتی معین برای تمرین روزانۀ مراحل ذکر شده است. به خودتان اعتماد داشته باشید! اگر حس می‌کنید در بیان چند کلمۀ خاص مشکل دارید فقط همان کلمات را تمرین کنید تا زمانی که بتوانید آنها را به خوبی بیان کنید. با تمرین مکرر، گفتارتان به نرمی و روانی ابریشم خواهد شد.
مراجعه به یک آسیب‌شناس گفتار و زبان چه‌بسا بهترین راه برای درمان کامل و ریشه‌ای ضعف گفتار شما باشد و با انجام کامل روند گفتاردرمانی، می‌توانید گفتاری روان و بی‌نقص را تجربه کنید.
نویسنگان: دکترفرهاد ترابی نژاد (استادیار گروه گفتار درمانی دانشکده علوم توانبخشی)، مهدی عابدی (آسیب شناس گفتار و زبان).
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد