امضای انگلیسیها برای ابطال رفراندوم جدایی از اروپا/ آیا نتایج رفراندوم برای کامرون الزامآور است؟
حاشیه های رای جنجال برانگیز بریتانیایی ها برای خروج از اتحادیه اروپا هم چنان ادامه دارد. ماه می سال جاری میلادی ویلیام الیور پتیشنی را ایجاد کرد که در آن دو شرط برای رفراندوم ها گذاشته شده بود. پتیشن درخواست امضایی است که هر فردی می تواند ایجاد کند و از دیگران بخواهد اگر با خواسته های او موافق اند، آن پتیشن را امضا کنند.
سرویس بین الملل فردا: حاشیه های رای جنجال برانگیز بریتانیایی ها برای خروج از اتحادیه اروپا هم چنان ادامه دارد. ماه می سال جاری میلادی ویلیام الیور پتیشنی را ایجاد کرد که در آن دو شرط برای رفراندوم ها گذاشته شده بود. پتیشن درخواست امضایی است که هر فردی می تواند ایجاد کند و از دیگران بخواهد اگر با خواسته های او موافق اند، آن پتیشن را امضا کنند. مطابق با این درخواست امضا از پارلمان خواسته شده است که دولت را مجبور کند اگر هر رفراندوم کم تر از 75 درصد شرکت کننده داشت و یا رای های مثبت رفراندوم کم تر از 60 درصد بود همه پرسی جدیدی برگزار شود. این نکته وقتی حائز اهمیت شد که رفراندوم اخیر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با 72 درصد مشارکت برگزار شد و تنها 52 درصد به آن رای مثبت دادند .
این درخواست امضا اکنون به عددی بسیار فراتر از 100 هزار امضا یعنی بیش از یک میلیون دست پیدا کرده و تعداد امضاهای آن نیز به سرعت بالا می رود. در بریتانیا همانند آمریکا هر گاه امضاهای یک درخواست در 30 روز به 100 هزار برسد، احتمالا با پاسخ دولت مواجه می شود و یا می تواند در پارلمان مورد بررسی قرار گیرد . حجم افرادی که خواهان امضای این درخواست هستند، به قدری پس از رفراندوم افزایش پیدا کرده که برخی اوقات سایت آن را با مشکل مواجه نموده است .
اما خبر بد برای همه امضا کنندگان این است که حتی با وجود رسیدن امضاها به 100 هزار هیچ اجبار قانونی برای بررسی آن وجود ندارد و پارلمان صرفا مختار است که آن را بررسی کند یا نکند. همان طور که در مورد بسیاری از درخواست های پیشین این اتفاق نیفتاده است .
حتی اگر این مساله در پارلمان به بحث گذاشته شود اجرای آن نیازمند قانونی جدید است. در صورت تصویب قانون جدید و برآورده شدن خواسته امضاکنندگان، باز هم رفراندوم برگزار شده تغییری پیدا نمی کند چرا که دولت نمی داند قانونی جدید را برای رفراندوم های قبلی به اجرا بگذارد. نکته جالب اینجاست که همزمان درخواست امضایی دیگر در جریان است که فعلا با 62 هزار امضا خواستار خروج لندن از بریتانیا و باقی ماندن در اتحادیه اروپا است !
آیا رفراندوم برگزار شده الزام آور است؟
واقعیت این است که دیوید کامرون برای شروع فرآیند خروج به اتحادیه اروپا اعلام کند که مردمش خوستار خروج از این اتحادیه هستند. اما کامرون به راحتی می تواند از انجام این کار سرباز زند و مساله خروج از اتحادیه اروپا را با وجود تعهد قبلی اش برای متعهد بودن به نتیجه رفراندوم، منوط به تصمیم پارلمان این کشور کند.
دیدگاه تان را بنویسید