تلاش ناتو برای تجزیه روسیه / قطب شمال و دریای چین بستر آینده رقابت نظامی + تصاویر

کد خبر: 364815

در ماه مه سال 2000 روزنامه واشنگتن پست در مقاله ای به نام " آسیا خط مقدم برای پنتاگون" اظهار کرد که مقامات پنتاگون آسیا را به‌عنوان محتمل‌ترین گزینه برای یک رویایی نظامی بزرگ می‌دانند و تلاش دارند تا با دوبرابر کردن حجم نیروهای نظامی خود در این قاره کنترل این کشور را بر قدرت‌های بزرگ آسیا چون چین و روسیه افزایش دهد.

تلاش ناتو برای تجزیه روسیه / قطب شمال و دریای چین بستر آینده رقابت نظامی + تصاویر

سرویس سیاسی«فردا» : مشاور سابق رئیس جمهور آمریکا ژنرال " جیمز جونز" در نشست خبری خود در سال 2006 ادعا کرد که ناتو به دنبال اجرای یک طرح ویژه برای محافظت از میدان‌های نفتی و گاز در دریای خزر است. همچنین مدیر سابق مرکز اطلاعات سری آمریکا " دنیس بلر" مدعی شد که روسیه با سرعت به دنبال افزایش قدرت و نفوذ خود در منازعات جهانی و منطقه ای است و چین در رقابت با آمریکا برای تسلط بر منابع انرژی جهان به سرعت در حال نوسازی و تجهیز ارتش این کشور است.

ناتو در تلاش است با گسترش به شرق و تسلط بر مناطق نفت‌خیزی چون لیبی و نفوذ در افغانستان قدرت‌های بالقوه آسیایی را مهار و بر منابع انرژی در خاورمیانه تسلط پیدا کند.

انرژی و سامانه دفاع ضد موشکی

در اواسط ماه مارس سال 2009 سناتور "کارل لوین" در کنفرانس خبری آژانس دفاع موشکی پنتاگون اظهار داشت: سامانه‌های دفاع موشکی یک عنصر مهم برای دفاع از ملت آمریکاست و سیستم پاتریوت مستقر در شرق اروپا بخشی از این سامانه است.

هم اکنون سامانه‌های دفاع ضد موشکی آمریکا در ترکیه، رومانی، هلند و ناوهای آمریکایی مستقر در دریای سیاه واقع است. گسترش رویکرد نظامی ناتو به شرق تنها با سامانه‌های دفاع موشکی محدود نبوده و آمریکا اخیرا در حال گسترش و تجهیز پایگاه‌های نظامی خود در رومانی و بلغارستان است. لتونی، آلبانی، لیتوانی و استونی نیز اخیرا هدف برنامه‌های نظامی ناتو در شرق اروپا قرار گرفته اند. گرجستان، اوکراین، سوئد و فنلاند نیز در تلاشند تا به گسترش سرطان گونه ناتو به شرق اروپا بپیوندند.

ناتو در تلاش است با گسترش قدرت نظامی خود در اطراف روسیه و چین و تقویت متحدان راهبردی خود در دریای بالتیک توان استراتژیک این دو کشور را خنثی کند.

گلوبال ریسرچ می‌نویسد: چندی پیش موسس تحقیقاتی "رند" تجزیه روسیه به‌منظور دستیابی به منابع گسترده انرژی در این کشور را از اهداف غرب در بحران آفرینی در اطراف این کشور برشمرد. به نظر می‌رسد همان استراتژی که آمریکایی ها برای تجزیه یوگسلاوی، لیبی و عراق به کار گرفته اند در سطحی وسیع تر به دنبال تجزیه روسیه است.

همچنین دولت کانادا در صدد است تا به برنامه دفاع ضد موشکی آمریکا بپیوندد و با تجهیز و سرمایه‌گذاری در ارتش، خود را به‌عنوان یک قدرت نظامی در کنار آمریکا و ناتو قرار دهد. چندی پیش رسانه‌های کانادا از سرمایه‌گذاری 25 میلیارد دلاری دولت این کشور که در طول تاریخ کانادا بی‌نظیر است در صنعت کشتی سازی نظامی خبر دادند.

به نظر می‌رسد غرب در صدد است با سیطره بر فضای آسیا از طریق سامانه‌های دفاع موشکی قدرت‌های بزرگ نظامی در آسیا را مهار کند و با بحران سازی و تجزیه کشورها در خاورمیانه، آسیای مرکزی سیطره خود بر منابع انرژی را تثبیت نماید. از آنجایی که چین و روسیه از لحاظ ژئوپلتیک دارای موقعیت بهتری از غرب برای بهره برداری از این منابع هستند لذا همزمان تلاش برای کنترل و تضعیف این دو کشور در دستور کار ناتو قرار گرفته است.

ذخایر قطب شمال و تنش بین آمریکا و روسیه

رقابت بر سر انرژی و همزمان آب شدن سریع یخ‎های قطب شمال سبب شده است تا ارتش آمریکا برای منابع نفتی این قاره برنامه‌ریزی نماید. در طول 25 سال گذشته 40 درصد یخ‌های قطب شمال آب شده است و این موضوع باعث شده تا منابع عظیم نفتی این منطقه بکر و سرشار از انرژی که تاکنون غیرقابل دسترس بود به‌زودی برای بهره برداری در دسترس قرار بگیرد. آمریکا در صدد است با تشکیل یک یگان دریایی مخصوص قطب شمال 90 میلیارد بشکه نفت، 1669 تریلیون فوت گاز و 44 میلیارد بشکه میعانات گازی این قاره را تصرف نماید.

سکوی اکتشاف نفت در قطب شمال

رقیب اصلی آمریکا در دستیابی به منابع انرژی قطب شمال روس‌ها هستند لذا ناتو تلاش می‌کند تا روابط خود را با سایر همسایه‌های قطب شمال تقویت کند. گزارش نیروی دریایی آمریکا هشدار می‌دهد که برای حفظ منابع قطب شمال از دست رقبای روس باید تعداد زیادی پایگاه نظامی و کشتی‌های جنگی در اطراف قاره قطب شمال مستقر شود که این موضوع نیز اولا حلقه محاصره روسیه را کامل می‌کند و ثانیا احتمال درگیری نظامی بین دو کشور بسیار بالا می‌برد.

تنش بین چین و آمریکا

"میخائیل گورپاچف" رئیس جمهور سابق اتحاد جماهیر شوروی در کنفرانس " غلبه بر خطرات هسته‌ای" در سال 2009 لازمه کاهش رقابت تسلیحاتی در جهان کاهش بودجه نظامی کشورها دانست و آنچه که امروز درباره خلع سلاح جهانی اتفاق می‌افتد را شعارهای بی اهمیت توصیف کرد.

امریکا در خلیج فارس به بهانه قدرت نظامی ایران و در دریای چین به بهانه قدرت نظامی کره شمالی در حال گسترش سامانه‌های دفاع موشکی خود برای مهار کل آسیاست و این موضوع یک رغبت تسلیحاتی گسترده را در دو منطقه آغاز کرده است و ماهیت استراتژیک این مناطق می‌تواند دامنه بحران را از سطح منطقه‌ای به یک رویارویی جهانی تبدیل نماید.

علاوه بر گسترش ناتو در شرق اروپا آمریکا در حال توسعه پایگاه‌های خود در هاوایی، کره جنوبی، گوام، ژاپن، تایوان، استرالیا و فیلیپین است که یک استراتژی کلیدی برای مقابله با چین محسوب می‌شود و الا مقابله با هیچ کشور دیگری در این منطقه از جهان نیازمند این حجم سرمایه‌گذاری در گسترش فعالیت‌های نظامی نیست. چین هم اکنون قادر است تا هر حمله نظامی آمریکا را با هدف قرار دادن سواحل غربی آمریکا با ده‌ها فروند از موشک‌های هسته‌ای پاسخ دهد لذا سرمایه‌گذاری هنگفت آمریکا در اقیانوس آرام برای مهار قدرت مقابله به مثل چین در برابر حملات احتمالی است.

نقشه پایگاه‌های نظامی آمریکا و مناطق ایجاد تنش در اطراف چین و روسیه

نویسنده و استراتژیست معروف آمریکایی "نوام چامسکی" می‌گوید: سیاست خارجه و راهبرد نظامی آمریکا برای تسلط بر منابع نفتی متمرکز شده است تا با این اهرم بتواند قدرت‌های نوظهور اقتصادی چون چین، هند و دیگر بازارهای در حال توسعه را با کنترل عرضه سوخت‌های فسیلی مهار نماید.

کاهش سطح منابع سوخت‌های فسیلی، تضعیف اقتصادی آمریکا و تقویت بنیه اقتصادی کشورهایی چون چین، هند و روسیه جهان را به سمت یک رقابت جدی بر سر منابع انرژی سوق می‌دهد که درگیری در خاورمیانه، اروپای شرقی، دریای چین و آفریقا مقدمه این نبرد بزرگ بر سر منابع سوخت‌های فسیلی است.

هرچند بهانه تراشی آمریکا در موضوع اوکراین برای اعمال تحریم‌های بیشتر بر روسیه و حضور نظامی به بهانه کره شمالی در دریای چین رسانه‌های جمعی را تا حدودی قانع کرده است اما آنچه در پشت ماجرا در حال وقوع است دارای ابعاد بسیار بزرگتری است که مقامات واشنگتن، مسکو و پکن بخوبی از آن آگاه هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد