محاکمه محتکر حبوبات در شیراز
جلسه رسیدگی به پرونده متهم اخلال در نظام اقتصادی احتکار برنج و عدس، در شعبه ویژه بررسی جرائم اقتصادی در دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد.
خبرگزاری ایسنا: صبح شنبه ٥ آبان ششمین پرونده اخلال در نظام اقتصادی، مربوط به متهم اخلال گر در احتکار برنج و عدس در شعبه ویژه رسیدگی به جرائم اخلال در نظام اقتصادی شیراز، به ریاست قاضی سید محمود ساداتی و مستشاری قاضی محسن رجایینیا به شکل علنی برگزار شد.
در این جلسه دادگاه، بعد از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید، سید محمود ساداتی رئیس دادگاه با اشاره به علنی بودن این جلسه، با استناد به مفاد قانون تاکید کرد که انتشار نام و تصویر متهم فاقد ممنوعیت قانونی است.
ساداتی خاطرنشان کرد که در این جلسه به اتهام مجید لیاقت فرزند رسول، ساکن شیراز مبنی بر اخلال در امر توزیع مایحتاج غذایی از طریق احتکار برنج و عدس با حضور خبرنگاران و عکاسان و به شکل علنی رسیدگی خواهد شد.
در ادامه کوروش زارعی، سرپرست دادسرای انقلاب استان فارس و نماینده دادستان در دفاع از کیفرخواست صادره علیه متهم با اشاره به روند شناسایی و بررسی دپوی برنج و حبوبات در انبار متهم بیان کرد: به استناد گزارشها و تحقیقات انجام شده، متهم اقدام به احتکار بیش از یک میلیون و ٢٠٠ تن برنج و عدس به ارزش تقریبی١٢٠ میلیارد ریال کرده است.
همچنین متهم در دفاع از اتهام صادره از سوی مراجع قضایی با بیان اینکه به متن کیفرخواست شدیدا اعتراض دارم و همه اظهارات وارده را رد میکنم، گفت: زمانی که نیاز به ادله بود از بازپرس تقاضای ارائه مدارک داشتم که متاسفانه موافقت نشد و قرار بازداشت صادر شد.
مجید لیاقت ادامه داد: عدس و برنج متعلق به نیروی زمینی ارتش است و همه قراردادها موجود است؛ کالایی که به موجب قرارداد تنظیم شد بنده به عنوان امانتدار موظف به نگهداری کالا در سردخانه بودم.
متهم با تاکید بر اینکه بنده کالایی نداشتم که بخواهم احتکار کنم، گفت: سوم شهریورماه دستور بازداشت بنده داده شد در حالیکه یک ماه به پایان بارگیری، انبار پلمب شد.
وی با بیان اینکه قرارداد با مناقصه به وقوع پیوسته بود، عنوان کرد: بین شرکت کنندگان با نازلترین قیمت در مناقصه برنده شدم.
لیاقت خطاب به رئیس دادگاه اضافه کرد: احتکار به معنای اخفاء و انباشت کالا به دلیل گرانفروشی است، اما چگونه امکان دارد بنده که با نازلترین قیمت در مناقصه شرکت کردم نیت به احتکار داشته باشم؟
وی با یادآوری مجدد بر این نکته که انبار متعلق به بنده اما کالا متعلق به ارتش است، گفت: مدت قرارداد مشخص است و تا پایان امسال تعهد به ارسال کالا داشتم.
متهم ادامه داد: میزان برنج و عدس وارد شده در سازمان حمایت از مصرف کنندگان اعلام شده و در تاریخ سوم خرداد ماه مدارک را ارائه کردم و میزان کالای وارد شده ثبت شد.
لیاقت با بیان اینکه تمام مدارک برای ورود کالا مشخص است و در سامانه قاچاق کالا نیز ثبت شده است، عنوان کرد: ضوابط واردات در قانون سازمان صنعت و معدن مشخص است و صراحتا اعلام کرده که ثبت انبار شامل همه کالایی نمیشود.
مجید شیراوانی، نماینده حقوقی پشتیبانی منطقه ٢ ارتش استان فارس نیز گفت: قرارداد ارتش با متهم در خصوص عدس به میزان ١٥٦ هزار کیلوگرم بوده که بخشی تحویل داده شده بود و ٨٧ هزار کیلو باقی مانده که تا پایان امسال باید تحویل داده شود.
وی افزود: خود ارتش انبار نگهداریهای بزرگ دارد و احتیاجی به نگهداری در انبار متهم نداشت و تنها به موجب قرارداد کالا در انبار نگهداری میشد.
شیروانی خاطرنشان کرد: در خصوص برنج نیز دو قرارداد به میزان ٥ میلیون کیلوگرم و دیگری دو میلیون کیلوگرم با ارتش دارد که ٣١٢ هزار کیلوگرم باقی مانده است و تا زمان پایان قرارداد باید تحویل دهند.
متهم مجددا برای اثبات رد و یا صحت اظهارات نماینده حقوقی ارتش استان فارس در جایگاه حاضر شد و ادعا کرد: در چهار فقره مناقصه ارتش برنده شدم که در این جلسه تنها یک فقره قرارداد اشاره شد.
نماینده ارتش خواستار ارائه سایر قراردادهای موجود توسط متهم برای استعلام شد و متهم در این باره گفت: مستندات با همه قراردادها در اختیار شما قرار خواهم داد.
لیاقت از نماینده حقوقی ارتش خواست تا در حضور اصحاب رسانه بخشی از متن قراردادها را بخواند.
پس از اظهارات نماینده حقوقی ارتش در این باره، متهم گفت: در این بازه زمانی که شما اعلام کردید بنده را بازداشت کردند.
وی در اینجا بخشی از مستندات خود را به رسانهها نشان داد که در آن میزان کالای تحویلی به همراه آدرسهای ارسال کالا مشخص بود.
متهم همچنین اظهار کرد که حتی اجازه یک ملاقات و تلفن داده به وی داده نشده و علی رغم مکاتبه برای ملاقات، اما این اجازه داده نشده است.
این متهم به اخلال در نظام اقتصادی خاطرنشان کرد: از زمان بازداشت تاکنون حتی حقوق اولیه انسانی برای من قائل نشده اند.
دیدگاه تان را بنویسید