هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری از زوار اربعین
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا از شیوه جدید کلاهبرداری به بهانه ثبت نام و خرید بلیت برای زوار اربعین حسینی خبر داد.
خبرگزاری میزان: سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به برخی کلاهبرداریهای اینترنتی به بهانه ثبت نام و خرید بلیت برای زوار اربعین حسینی از طریق سایتهای جعلی اظهار داشت: زائران اباعبدالله الحسین (ع) هنگام پرداخت هزینه بلیت به صورت اینترنتی، نکات ایمنی را رعایت و حتی الامکان از مکانهای مورد اعتماد برای ثبت نام و پرداختهای اینترنتی هزینهها استفاده کنند.
وی ادامه داد: مجرمان با طراحی سایتهای شبیه سایتهای اصلی که درگاههای بانکی جعلی نیز دارد، اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی افراد کرده و برای اخذ اطلاعات حساب شهروندان مثل رمز عبور و اطلاعات بانکی، کاربران را به صفحات جعلی موسوم به فیشینگ میکشانند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا ضمن بیان اینکه شهروندان باید مراقب باشند تا در دام فیشرها و سایتهای جعلی که فقط برای سرقت اطلاعات بانکی افراد راه اندازی شده اند، نیفتند، گفت: به زائران اربعین حسینی توصیه میکنیم حتماً به آدرس آن که در نوار ابزار آمده توجه کنند که در آن از پروتکل https استفاده شده باشد، در غیر این صورت سایت مذکور جعلی است.
وی عنوان داشت: همچنین در نوار آدرس این وبسایت یک علامت قفل شکل است که تمام الزامات و مشخصات سازمان حج و زیارت قابلمشاهده است که اگر اطلاعاتی غیر از اطلاعات این سازمان در آن وجود داشت حاکی از جعلی بودن این سایت بوده و کاربران میبایست از ثبتنام در آن خودداری کنند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا از متقاضیان خواست برای ثبت نام به صورت حضوری به دفاتر مجاز و مورد تایید سازمان حج و زیارت مراجعه کنند و از ارائه مدارک هویتی از قبیل: گذرنامه به افراد غیرمسئول خودداری کنند.
سرهنگ پاشایی توصیه کرد: زائران برای ثبتنام به سایت اصلی سازمان حج و زیارت به نشانی haj.ir مراجعه و از کپی کردن یا رفتن به لینکهایی که در سایتهای مختلف و شبکههای اجتماعی ارائه میشود خودداری کنند و برای تهیه ویزا به دفاتر معتبر و رسمی مراجعه و در سامانه سماح ثبتنام کنند.
سرهنگ پاشایی به منظور آگاهی بیشتر زائران اربعین و پیشگیری از وقوع جرایم سایبری و ایجاد مشکل برای هموطنان، توصیه کرد: از اتصال به دستگاههای وای فای ناشناس در طول سفر خودداری کنید، در پایان استفاده از اینترنت وای فای تلفن همراه خود را غیر فعال کنید، از ذخیره اطلاعات مهم بانکی برروی حافظه تجهیزات هوشمند که در طول مسیر همراهتان است، بپرهیزید و اطلاعات شخصی و محرمانه خود را دراختیار دیگران قرار ندهید.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا اظهار داشت: شهروندان میتوانند موارد مشکوک را در سایت پلیس فتا ناجا به آدرس www.cyberpolice.ir قسمت ثبت گزارشات مردمی اعلام کنند.
دیدگاه تان را بنویسید