جریمه قاچاقچیان موادمخدر؛ جای زندان کوه بکنید!
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به وجود ۷ اردوگاه کارسخت ویژه قاچاقچیان گفت: این افراد به جای زندان به این اردوگاهها اعزام میشوند.
باشگاه خبرنگاران: پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با اعزام محکومین مواد مخدر به اردوگاههای کار سخت اظهار کرد: ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره به این دارد که محکومین مواد مخدر به تناسب جرمی که انجام میدهند، به اردوگاههای با شرایط ویژه اعزام میشوند.
وی افزود: در این زمینه همکاری خوبی بین ستاد مبارزه با مواد مخدر، قوه قضاییه و سازمانها داریم و در سالهای گذشته در مجموع اعتباراتی برای راه اندازی ۷ اردوگاه بزرگ ماده ۴۲ در نقاط مختلف جغرافیایی کشور تامین شده است؛ البته این اعتبارات به صورت سنواتی بوده است.
افشار گفت: ساخت اردوگاههای کار سخت محکومین مواد مخدر بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که فاز اول و دوم برخی از این اردوگاهها به بهره برداری رسیده است. با تخصیص اعتبارات در سال جاری و سال آینده بقیه این فازها نیز تکمیل میشود.
وی ادامه داد: این یک سرمایه گذاری بزرگ است که میتوانیم مکان کافی برای نگهداری محکومین مواد مخدر در شرایط ویژه داشته باشیم؛ به این صورت که این محکومین بتوانند در آن مکانها کار کنند و از سایر محکومان و زندانیان جدا باشند؛ چرا که محکومین مواد مخدر به علت تبعاتی که دارند، نباید با سایر زندانیان نگهداری شوند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدربیان کرد: ساخت ۷ اردوگاه با بودجههای مصوب و از طریق تامین اعتبار از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دنبال میشد. سازمان زندانها در استانهای که دارای اردوگاه مصوب نبودند، اقدام به راه اندازی شبه اردوگاههایی برای نگهداری محکومین مواد مخدر کرد، اما ظرفیت این اردوگاهها کفایت نمیکند؛ چرا که تعداد زندانیان بیش از دو برابر ظرفیت رسمی زندانهای کشور است.
وی افزود: بیش از ۴۰ تا ۴۵ درصد محکومین مستقیما به علت جرایم مواد مخدر در اردوگاهها یا در زندانها نگهداری میشوند. وقتی محتوای پروندهها را بررسی میکنیم، این ارقام بالاتر میرود؛ یعنی بسیاری از محکومین به علت سایر جرایم مانند همسر آزاری، کودک آزاری، عدم پرداخت نقه، تصادفات منجر به ضرب و جرح که علت آن مصرف موادمخدر و یا خماری ناشی از مصرف و سرقتها به زندان میروند.
افشار گفت: وقتی به علت اصلی بروز جرم پرداخته میشود، سرنخ مهمی از مواد مخدر و مواد محرک بدست میآید. از سوی دیگر تعدیل مجازات اعدام و مجازات جایگزین این افراد به صورت حبسهای طویل المدت، بدون مرخصی و با شرایط ویژه در این اردوگاهها باید بررسی شد.
وی ادامه داد: قانون نگهداری زندانیان محکوم به مواد مخدر باید بازنگری شود. در این راستا این بازنگری قانون با کمک قوه قضاییه، دبیر خانه ستاد مبارزه با مواد مخدر و سایر دستگاههای مقابله با عرضه در دست تهیه و اقدام و پیش نویس آن تهیه شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: تعداد زنان زندانی بسیار کمتر از مردان است. در زندانهای کشور یک بند ویژه با عنوان بند زنان وجود دارد و در تعدادی از استانهای بزرگ کشور زندان کاملا جداگانه برای زنان است که محکومین مواد مخدر در آنجا نگهداری میشوند.
افشار گفت: اردوگاههای کار سخت ویژه زنان نداریم، چرا که قاچاقچیان مواد مخدر به ندرت زن هستند و ممکن است شایعترین جرم زنان مواد مخدر نباشد.
دیدگاه تان را بنویسید