بهره گیری از حل المسائل در مدارس ،ممنوع

کد خبر: 740242

معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی گفت: استفاده از کتاب های حل المسائل تفکر و پویایی را در دانش آموزان کاهش و آموزش دروس را دچار مشکل می کند بنابراین بهره گیری از حل المسائل در مدارس ممنوع است.

خبرگزاری میزان- فریبا کیا در خصوص استاندارد‌های کتب کمک آموزشی مدارس گفت: تمامی کتب تولید شده در بخش خصوصی باید استاندارد‌های مربوط به سازمان پژوهشی را رعایت و بعد از تأیید ن‌هایی به مدارس معرفی شود. بنابراین تناسب محتوای کتب کمک آموزشی با برنامه درسی مدارس الزامی و در فرآیند استاندارد سازی مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: تبیین کتب کمک درسی باید با هدف تعلیم، تربیت و هم افزایی آموزشی انجام شود، اما در بسیاری از موارد در تولیدات بخش خصوصی از این اهداف صرف نظر ، و ذهن دانش آموزان را منفعل می‌کند. درحالی که تولید اینگونه کتاب‌ها غیر استاندارد بوده و پویایی و تحرک را در دانش آموزان کاهش می‌دهد.

معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی عنوان کرد: براساس مصوبه ۸۲۸ شورای عالی، آموزش و پرورش در صورت هم جهتی کتب تولید شده با سیستم آموزشی و برنامه‌های درسی مدارس، می تواند از بخش خصوصی حمایت کند در غیر این صورت تبلیغ، توزیع و ترویج هر گونه منبع آموزشی در مدارس بدون تأئید سازمان پژوهشی مخالف قانون بوده و با متخلفین امر برخورد می شود.

کیا در خصوص فواید استفاده از کتب کمک درسی در بین دانش آموزان اذعان داشت: انتخاب نوع کتب کمک درسی بر عهده مدارس و معلم‌ها است و براساس توان دانش آموزان انتخاب، و توزیع می شود. استفاده از کتب کمک آموزشی علاوه بر مرور آموخته ها، در صرفه جویی ساعات آموزش معلم ها در کلاس در س تأثیرگذار است.

وی آموزش مهارت‌های زندگی در کتب کمک درسی را یکی از اصول مهم در کسب استاندارد‌های تولید آن می‌داند و گفت: توجه به مهارت در زندگی یکی از ارکان‌های ارزیابی کتب کمک آموزشی است و بر نقش آموزش و تربیت در محتوا تأکید دارد.

معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی یادآور شد: حجم کتب کمک درسی باید متناسب با ظرفیت دانش آموزان در یادگیری تبیین شود چرا که تمرین‌های متعدد و حجم بالای سوالات دراین کتب موجب درس گریزی و کاهش انگیزه دریادگیری دانش آموزان می‌شود.

کیا در خصوص استاندارد‌های مربوط به کتب کمک درسی گفت: توجه به مهارت‌ها، روش‌های مختلف یادگیری، توانایی‌ها و علایق متنوع و حافظه محور بودن مطالب از جمله ویژگی‌های لازم برای تبیین کتب کمک درسی محسوب می‌شود.

وی افزود: از جمله نقد‌های وزارت آ‌موزش و پرورش به کتب کمک درسی در مدارس، حجم انبوه تکالیف دانش آموزان در خانه است و این امر منجر به ممانعت از تفکر و به نوعی اجبار در یادگیری می‌شود.

معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی، کتب حل المسائل یک معضل بزرگ در سیستم آموزشی مدارس معرفی کرد و اظهار داشت: استفاده از کتب حل المسائل در سیستم آموزش و پرورش به شدت مردود و ممنوع است ودرروند غربالگری کتب کمک درسی این محتوا رد می‌شود چرا که پاسخ کامل سوالات در این کتاب‌ها به نوعی خط قرمز‌های موجوددر سیستم آموزشی بوده و فکر و تفکر را از دانش آموز سلب می‌کند این درحالی است که بخش خصوصی با ایجاد جذابیت‌های ظاهری از محتوای آثار تولید شده غافل مانده و بخش خصوصی را به سمت سودآوری بالا هدایت می‌کند.

کیا خاطر نشان کرد: بر اساس بند ۶ قانون تولید محتوای کتب درسی بدون نظارت سازمان پژوهش تخلف محسوب شده و مرجع تولید کننده آن مورد بازخواست قرار می‌گیرد بنابر این از خانواده‌ها، دبیران و مدیران مدارس تقاضا می‌شود در معرفی محتوای کتب کمک آموزشی به دانش آموزان به استاندارد‌های سازمان پژوهشی توجه کرده و ازتهیه کتاب‌های حل المسائل خودداری کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد